ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1

Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS

Πληρώνοντας την κακή του αμυντική λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 από την Βαλένθια στο Μεστάγια στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι. Το γκολ των "ερυθρόλευκων" ο Φουστέρ. Πολύ καλή η παρουσία του Ολαϊτάν. (VIDEOS)

Πληρώνοντας την κακή του αμυντική λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 από την Βαλένθια στο Μεστάγια στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλοί από την μέση και μπροστά τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο τα αβίαστα λάθη στην άμυνα είναι αυτά που χαλάνε το "σύνολο" και αυτά που θα πρέπει να διορθωθούν στις επόμενες ημέρες.

Δείτε το live του Βαλένθια-Ολυμπιακός, που επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Σταματόπουλος.

Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε πως ο Ολυμπιακός για τέτοια παιχνίδια τουλάχιστον επιπέδου Champions League, θέλει πολύ δουλειά στην αμυντική του λειτουργία.

Η ομάδα του Μίτσελ έκανε εύκολα λάθη στην άμυνα και η Βαλένθια αυτό το εκμεταλλεύτηκε σε δύο περιπτώσεις πετυχαίνοντας ισάριθμα τέρματα.

Αντίθετα οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αρκετά απειλητική προς την αντίπαλη εστία, με τους Μήτρογλου, Βάις και Κάμπελ, αν και ο Ντομίνγκες δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά.

Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS

Στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις πολλές αλλαγές από τις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός με τους Φουστέρ-Φετφατζίδη-Ολαϊτάν ήταν και πάλι δραστήριος στην επίθεση, μείωσε με τον Φουστέρ, ενώ θα μπορούσε να είχε πάει το ματς στα ίσια, αλλά το γκολ του Ολαϊτάν ακυρώθηκε.

Σε γενικές γραμμές πάντως από το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού, αυτό που θα πρέπει να διορθωθεί είναι η αμυντική λειτουργία.

Τα πλάνα του Μίτσελ

Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο Μεστάγια είχε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με αυτήν που παρέταξε ο Μίτσελ στο ξεκίνημα του προηγούμενου φιλικού με την Άντερλεχτ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Αυτές είναι: Ρομπέρτο αντί Μέγκιερι, Παπάζογλου αντί Σαλίνο, Μετζανί αντί Αβραάμ Παπαδόπουλου και Μήτρογλου αντί Σαβιόλα.

Έτσι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρομπέρτο, με τους Χολέμπας, Παπάζογλου, Μετζανί και Σιόβα στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Φέισα, Μανιάτης, Ντομίνγκες και στην επίθεση οι Μήτρογλου, Κάμπελ και Βάις.

Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS

Κακή αμυντική λειτουργία

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό η "ερυθρόλευκη" άμυνα δεν αντέδρασε σωστά και ήρθε το πρώτο γκολ.

Ο Ποστίγκα βγήκε τετ τετ με τον Ρομπέρτο ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού τον έκοψε εξαιρετικά, στην συνέχεια όμως ο Παπάζογλου δεν έδιωξε την μπάλα και ο Μπανέγα με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS

Στο επόμενο λεπτό (6'), ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν μετά από σέντρα του Βάις από δεξιά, ο Μήτρογλου έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (9') μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες της Βαλένθια έξω από την περιοχή, ο Ποστίγκα έκανε το σουτ με τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 15' το σουτ του Μίτσελ εκτός περιοχής, έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό (16') ο Ρομπέρτο απέκρουσε το σουτ του Μίτσελ μέσα από την περιοχή.

Από το σημείο αυτό και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα. Έτσι στο 19' ο Μανιάτης γύρισε στον Κάμπελ με το σουτ του να αποκρούεται από τον Ντιέγκο Άλβες, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου με το τακουνάκι του όμως να φέρνει τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και αυτή να αποκρούεται από παίκτη της Βαλένθια.

Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS

Στο 28' ήταν η σειρά του Ντομίνγκες να δοκιμάσει ένα καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 39' ο Ντομίνγκες έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον γκολκίπερ της Βαλένθα να διώχνει την μπάλα με το ένα χέρι.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (40'), η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε και πάλι. Ο Μπανέγα, γύρισε την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού αυτή πέρασε από Ρομπέρτο και Σιόβα, με τον Ποστίγκα που καραδοκούσε να την στέλνει στα δίχτυα για το 2-0.

Ανέβηκε με Φουστέρ-Ολαϊτάν

Η Βαλένθια άλλαξε όλη την ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε και την πρώτη καλή ευκαιρία με το πλασέ του Ποστίγκα πάνω στην κίνηση μετά από γύρισμα του Σισοκό από δεξιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 56' όταν ο Βάις από αριστερά μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και φεύγει κόρνερ.

Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS

Η Ισπανική ομάδα έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ στο 62', όταν μετά απώ ωραία ενέργεια του Σισοκό "έσπασε" την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Ζόνας έκανε το δυνατό σουτ "σημαδεύοντας" το οριζόντιο δοκάρι του Μέγκιερι.

Ο Ολυμπιακός με Φουστέρ, Φετφατζίδη και Ολαϊτάν άρχισε να πιέζει πιο ψηλά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 78' από το σουτ του Φετφατζίδη η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 85' ο Φουστέρ μείωσε σε 2-1 με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από ενέργεια του Χολέμπας από αριστερά.

Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS

Στο 89' ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ με τον Ολαϊτάν το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να φεύγει άουτ και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα με 2-1 στο Μεστάγια.

Βαλένθια: Ντιέγκο Άλβες (46' Γκουαϊτα), Ραμί (46' Μπαραγκάν), Ποστίγκα (63' Τσούπι), Μπανέγα (46' Ρουίθ), Περέιρα (46' Οριόλ), Μπερνάτ (38' λ.τρ. Α. Σισοκό, 68' Γουαρδάρδο), Φουέγο (46' Παρέχο), Βιέρα (46' Ρόμπερτ), Ρικάρντο Κόστα (46' Κανάλες), Μίτσελ (46' Ζόνας), Φέδε (46' Ματιέ).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο (46' Μέγκιερι), Μανιάτης (60' Μασάντο), Παπάζογλου (75' Σαλίνο), Φέισα (66' Σάμαρης), Μήτρογλου (60' Σαβιόλα), Χολέμπας, Μετζανί, Σιόβας (46' Μανωλάς), Κάμπελ (46' Ολαϊτάν), Ντομίνγκες (46' Φουστέρ), Βάις (66' Φετφατζίδης).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ