ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τους "τρέχει" ο Μίτσελ

Τους "τρέχει" ο Μίτσελ
Ολυμπιακός προπόνηση φάσα INTIME SPORTS

Για τρίτο διαδοχικό πρωινό, οι ερυθρόλευκοι κατάπιαν πολλά χιλιόμετρα. Περίπου εννέα! Διαβάστε ποιοι βρίσκονται σε καλύτερα επίπεδα φυσικής κατάστασης και ποιοι χρειάζονται ακόμα πολλή δουλειά για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν την προετοιμασία τους το πρωί της Παρασκευής (12/7), με το καθιερωμένο πλέον τρέξιμο. Σήμερα, όμως, το πρόγραμμα ήταν πιο δυνατό από τα άλλα πρωινά, καθώς οι ερυθρόλευκοι έτρεξαν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η προπόνηση κράτησε περίπου μιάμιση ώρα, με τους ποδοσφαιριστές να δουλεύουν αποκλειστικά στη φυσική κατάσταση, τρέχοντας πολλά χιλιόμετρα επί σχεδόν μία ώρα και δέκα λεπτά, φορώντας τα καρδιοσυχνόμετρα, γνωστά και ως πόλαρ.

Είναι χαρακτηριστικά τα επιφωνήματα από ορισμένους ερυθρόλευκους, μόλις ο πρώτος γυμναστής Χοσέ Βαγιέχο σφύριξε τη λήξη του προγράμματος.

Ένα "ναι διαρκείας", ακούστηκε στο προπονητικό κέντρο του Ζέεφελντ. Για αυτό και δεν πραγματοποιήθηκε μεσημεριανή προπόνηση στο γήπεδο, καθώς το μεσημέρι οι Πειραιώτες έκαναν πισίνα και ασκήσεις στο γυμναστήριο του πολυτελούς ξενοδοχείου, όπου διαμένει η ερυθρόλευκη αποστολή.

Είναι φανερό, πλέον, έπειτα από τρεις διαδοχικές πρωινές προπονήσεις πως ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του κινούνται βάσει των εργομετρικών τεστ που έγιναν στην Ελλάδα. Για τρίτη σερί πρωινή προπόνηση, λοιπόν, δούλεψαν τα ίδια γκρουπ. Το πιο καλό, αν είναι δόκιμη η έκφραση, είναι αυτό των Χολέμπας, Φουστέρ, Ντε Βινσέντι, Μανιάτη, Σάμαρη, Σιόβα. Αυξομειώνουν την ένταση και το ρυθμό του τρεξίματος όποτε θέλουν και ήταν ξανά το γκρουπ που έτρεχε μπροστά-μπροστά. Βγάζουν άνετα το πρόγραμμα και δείχνουν να βρίσκονται σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τους υπόλοιπους.

Ακολούθησε το γκρουπ των Αμπντούν, Λυκογιάννη, Καραγκούνη, Διαμαντάκου, Σιώπη και Μασάντο. Κάποια στιγμή, ο Αλγερινός εξτρέμ αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους, ανεβάζοντας την ένταση στο τρέξιμό του. Τρίτο κατά σειρά ήταν το γκρουπ των Φετφατζίδη, Φέισα, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Γκρέκο και Ολαϊτάν. Όσο για το τέταρτο, αποτελείτο από τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σαλίνο, Βάις, Μανωλά, Μήτρογλου, Ντομίνγκες, Τάτο και Κοντρέρας. Είναι οι παίκτες που θέλουν ακόμα δουλειά στη φυσική κατάσταση. Μαζί τους έτρεχε για πολλή ώρα και ο Βίκτορ, ο οποίος δεν σταμάτησε να τους εμψυχώνει. Μάλιστα, μόλις τελείωσε το πρόγραμμα, ο βοηθός του Μίτσελ μοίρασε μπράβο για την προσπάθειά τους.

Λίγο πριν από το τέλος, σε μία άλλη φάση το τρεξίματος, ο Βίκτορ έτρεξε προς το γκρουπ του Φέισα, ο οποίος ήταν μπροστά από τους υπόλοιπους της ομάδας του εκείνη τη στιγμή και είπε στον Σέρβο: "έλα Λιούμπο, πάμε!". Ήταν ο τελευταίος γύρος από τα πολλά χιλιόμετρα που έτρεξαν συνολικά οι ερυθρόλευκοι!

Κάρολ σε Μέγκιερι: "Ε... Ρονάλντο!"

Όσο για τους τρεις τερματοφύλακες, έκαναν από την αρχή της προπόνησης το δικό τους πρόγραμμα μαζί με τον Αλέκο Ράντο. Στο μισό γήπεδο, δούλεψαν τα πόδια, με πάσες και σέντρες, ενώ έκαναν και γρήγορες κινήσεις από και προς το τέρμα. Ο γυμναστής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού πραγματοποιεί ποιοτική προπόνηση, παρουσιάζοντα κάθε ημέρα ποικιλία στις ασκήσεις. Ο Ράντος έχει από κοντά τον Γιαννιώτη, ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς. Για την ηλικία του, βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Μπορεί να τα... ακούει λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους, αλλά ο Ράντος θέλει το καλό του για αυτό και τον πιέζει. Επισημαίνει συνέχεια τα όποια λάθη κάνει ώστε να μην ξαναγίνουν. Χαρακτηριστικά ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας σε μία κίνηση του 21άχρονου τερματοφύλακα μπροστά από το τέρμα: "έκανες 15 βήματα, ενώ έπρεπε να κάνεις 4".

Ο Ρόι Κάρολ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ο πιο σταθερός μέχρι στιγμής. Σε μία μακρινή σέντρα από το ύψος του κέντρου, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Μπάλας Μέγκιερι και κατέληξε στα δίχτυα. Αμέσως σήκωσε το χέρι και ζήτησε συγγνώμη από τον Ούγγρο τερματοφύλακα, καθώς δεν ήταν αυτός ο σκοπός της άσκησης. Το κλίμα μεταξύ τους είναι εξαιρετικό και ο Βορειοϊρλανδός άνθρωπος "έξω καρδιά"! Σε μία σέντρα του Μπάλας από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με τα φάλτσα που είχε, και ο Κάρολ αποκάλεσε τον Ούγγρο, "Ρονάλντο"! Σε μία άλλη πάσα του Μέγκιερι προς τον Κάρολ, ο τελευταίος είπε, απευθυνόμενος στον Μπάλας, "... τι πάσα είναι αυτή που μου κάνεις, είμαι πάνω από 35!". Προς το τέλος, ο Ρόι ξάπλωσε στο χορτάρι σε μία ενέργεια που δεν του βγήκε και άρχισε να... ουρλιάζει! Είναι επαγγελματίας με το "Ε" κεφαλαίο και δουλευταράς από τους λίγους ο Βορειοϊρλανδός, ο οποίος αποχωρώντας προς το πούλμαν για την επιστροφή στο ξενοδοχείο, μας είπε: "so easy". Για την προπόνηση, εννοείται!

*Ένα ντόπιο ζευγάρι, με παραδοσιακή τοπική ενδυμασία, παρακολούθησε μέρος της πρωινής προπόνησης της Παρασκευής (12/7) εδώ στο Ζέεφελντ.

*Οι Βίκτορ Σάντσεθ, Κάρλος Μοράλες Λουένγκο και Χοσέ Βαγιέχο, έκαναν μεσημεριανή βόλτα στην πλατεία του Ζέεφελντ. Έκαναν τα ψώνια τους και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες μεταξύ τους, αλλά και από τα τοπία.

*Οι Σουμπίνιο, Ποτουρίδης, Ρουγκάλας και Τζανακάκης άρχισαν το πρωί της Παρασκευής (12/7) πρόγραμμα προπόνησης στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Την άλλη εβδομάδα αναμένεται να προστεθούν και οι Μπουχαλάκης, Κατάι, Γκρμπιτς.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την πρωινή και μεσημεριανή προπόνηση:

"Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αφιέρωσαν τις δύο πρώτες προπονήσεις της Παρασκευής στην αντοχή και τη φυσική κατάσταση.

Το πρωί της Παρασκευής βρήκε ξανά τους παίκτες του Ολυμπιακού στο γήπεδο του Ζέεφελντ, όπου συνέχισαν την προετοιμασία τους. Το πρώτο σημερινό κομμάτι περιελάμβανε αρκετό τρέξιμο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ξανά χωρισμένοι σε γκρουπ, με τους ανθρώπους του τεχνικού επιτελείου να είναι κοντά τους και να δίνουν οδηγίες, ενώ παράλληλα χρονομετρούσαν. Ξεχωριστά δούλεψαν οι τερματοφύλακες, κάνοντας πολλές ασκήσεις με τα πόδια, αλλά και γρήγορες κινήσεις από και προς το τέρμα, υπό τις οδηγίες του Αλέκου Ράντου.

Αργότερα, οι παίκτες του κ. Μίτσελ επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, όπου αφού πήραν μερικές ανάσες, στις 11:45 (τοπική ώρα) συνέχισαν την εκγύμνασή τους. Αυτή τη φορά έκαναν αερόβιο πρόγραμμα στην πισίνα, αλλά και ασκήσεις με βάρη και όχι μόνο, στο γυμναστήριο. Μαζί τους ήταν ξανά το προπονητικό τιμ και οι φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι με τις συμβουλές και τις οδηγίες τους βοηθούσαν τους παίκτες να βελτιώσουν τα αποτελέσματα των ασκήσεών τους.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με την τελευταία σημερινή προπόνηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18:30".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ