ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πλάνο των φιλανθρωπικών δράσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Το πλάνο των φιλανθρωπικών δράσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε το πλάνο των φιλανθρωπικών της δράσεων που ξεκινά με τον "2ο ετήσιο Αγώνα Αγάπης" μεταξύ των βετεράνων του συλλόγου και των δημοσιογράφων που καλύπτουν το "ερυθρόλευκο" ρεπορτάζ.

Κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (17/12) στην αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε το πλάνο των φιλανθρωπικών της δράσεων μέσα στις ημέρες των εορτών.

Ξεκίνημα την Πέμπτη (19/12), με τον "2ο ετήσιο Αγώνα Αγάπης" στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μεταξύ των Βετεράνων και των δημοσιογράφων που καλύπτουν του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, με την έναρξη της αναμέτρησης να είναι προγραμματισμένη για τις 14:00.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, πήρε αρχικά τον λόγο καλωσορίζοντας όσους βρίσκονταν στο πάνελ και προλόγισε την Συνέντευξη Τύπου αναλύοντας συνοπτικά το πλάνο της πειραϊκής ΠΑΕ, ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά: "σε αυτή την προσπάθεια όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι ένα".

Παράλληλα ο κ. Καραπαπάς αποκάλυψε πως την σέντρα στον "2ο ετήσιο Αγώνα Αγάπης" θα κάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονθάλεθ.

Το πλάνο των φιλανθρωπικών δράσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Η κ. Δέσποινα Παπαστυλιανού εκπροσώπησε το ίδρυμα "Αργώ", το οποίο λειτουργεί από το 1985 και φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες, και εμφανώς συγκινημένη από αυτή την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι πάντα δίπλα μας, μας στηρίζει. Κατανοεί καλά τις ανάγκες που υπάρχουν και στέκεται κοντά στην προσπάθειά μας. Εύχομαι όλοι στον Ολυμπιακό να είναι πάντα νικητές και στη ζωή, όπως είναι και στα γήπεδα".

Ο δημοσιογράφος Παντελής Διαμαντόπουλος, που είχε την ιδέα για τον "Ετήσιο Αγώνα Αγάπης", ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό για την υλοποίηση της και την γενικότερη φιλανθρωπική προσπάθεια του συλλόγου: "Είμαι διπλά χαρούμενος που έχουμε ξανά τη δυνατότητα να κάνουμε εκ νέου αυτό που αρχίσαμε πέρυσι. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, την Πέμπτη στις 14:00, για να στηρίξει και εκείνος όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για να φτάσει η βοήθεια εκεί που πρέπει".

Το πλάνο των φιλανθρωπικών δράσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Αντώνης Γλύκας, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου των Βετεράνων, τονίζοντας πως το 615ο παιχνίδι που δίνουν είναι ξεχωριστό: "Θέλω να δώσω πολλά, πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού μας και σε όλους στον σύλλογό μας για αυτές τους τι δράσεις. Να είναι σίγουροι οι αντίπαλοί μας, στην ομάδα των δημοσιογράφων, ότι τους θεωρούμε ιδιαιτέρως ανταγωνιστικούς και πως περιμένουμε να γίνει ένας υπέροχος αγώνας".

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, Γενική Διευθύντρια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, από την πλευρά της υποστήριξε πως και ο Ολυμπιακός ΣΦΠ θα συμμετέχει στην προσπάθεια της ΠΑΕ: "Δεν πρέπει να είμαστε κοντά σε όσους έχουν ανάγκη μόνο αυτές τις Άγιες Ημέρες. Πρέπει να προσφέρουμε όσο μπορούμε, όλο τον χρόνο. Κάθε μέρα. Και αυτό κάνει ο Ολυμπιακός. Βοηθάει πάντοτε", επεσήμανε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε πως σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία, κατά την οποία θα ανοίξει η Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας, προκειμένου να συγκεντρωθούν εκεί αγαθά για το Παιδικό Σπίτι Πειραιά καθώς και το ΠΙΚΠΑ Βούλας.

Μάλιστα, ανέφερε πως η UNICEF, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, με χαρά αποδέχτηκε να στηρίξει και από την πλευρά της το Παιδικό Σπίτι Πειραιά.

Το πλάνο των φιλανθρωπικών δράσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο κ. Βασίλης Τοκάκης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σημείωσε: "Οδηγός μας είναι αυτό που έχει αναφέρει ο Πρόεδρός μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης... "Πέρα από την Ελλάδα των δυσκολιών, υπάρχει και η Ελλάδα της προσφοράς και της Αλληλεγγύης. Και ο Ολυμπιακός αποτελεί σίγουρα αναπόσπαστο κομμάτι της". Oι δράσεις δεν σταματούν εδώ. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά σε όσους έχουν ανάγκη, όλο τον χρόνο. Όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εορταστικών αυτών ημερών. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα η οποία προσφέρει στην κοινωνία, προσφέρει στους συνανθρώπους, προσφέρει στην χώρα μας. Ο Ολυμπιακός δηλώνει “παρών” καθημερινά με πολλές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Άλλες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και άλλες όχι. Είναι όμως όλες ενέργειες που έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη".

Το πλάνο των φιλανθρωπικών δράσεων του Ολυμπιακού στηρίζει έμπρακτα:

• Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ" στο οποίο είναι αφιερωμένος και ο "2ος Ετήσιος Αγώνας Αγάπης" μεταξύ των Βετεράνων, της ζωντανής ιστορίας του Ολυμπιακού και των ανθρώπων που καταγράφουν καθημερινά την ιστορία της ομάδας, τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού.

• Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας που προσφέρει αγάπη και θαλπωρή σε δεκάδες παιδιά και έχει ανάγκη την υποστήριξη όλων μας

• Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας – Ορίζοντες που καθημερινά υποστηρίζει 65 ΑΜΕΑ.

• Το 1ο Ειδικό Σχολείο Δραπετσώνας.

• Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου.

• Την Παιγνιοθήκη του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που απασχολεί δημιουργικά 40 ΑΜΕΑ.

• Το ακριτικό Δημοτικό Σχολείο Τυχερού Έβρου.

Ταυτόχρονα 7 Σχολές του Ολυμπιακού θα ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στις περιοχές τους.

Συγκεκριμένα:

1. Η ΣΧΟΛΗ ΕΛΑΙΩΝΑ την ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΜΗΤΕΡΑ

2. Η ΣΧΟΛΗ ΣΕΠΟΛΙΩΝ το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ «ΜΗΤΕΡΑ» (ΙΛΙΟΝ)

3. Η ΣΧΟΛΗ ΒΑΡΗΣ το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

4. Η ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ "ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ"

5. Η ΣΧΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ τον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ (ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ)

6. Η ΣΧΟΛΗ ΚΥΠΡΟΥ (ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ) τον ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΑΝΤΙΛΕΥΧΑΙΜΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ "ΖΩΗ"

7. Η ΣΧΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟ την ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ "ADVOCAT LUTHERAN GENERAL CHILDREN’S HOSPITAL".

Παράλληλα, ο κ. Τοκάκης στάθηκε ξεχωριστά σε δύο ακόμη σημαντικές δράσεις:

• Η 1η θα γίνει από τους παίκτες του συλλόγου. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αποφάσισαν να διαθέσουν ένα σημαντικό ποσό για τις 25 οικογένειες της Ψερίμου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Αντιπροσωπεία των παικτών και της διοίκησης θα επισκεφθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες το νησί για να παραδώσει τα χρήματα.

• Η 2η είναι από τους οργανωμένους φιλάθλους του Ολυμπιακού, τη "Θύρα 7", η οποία αναλαμβάνει να υποστηρίξει το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και συγκεκριμένα το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων. Το κέντρο φιλοξενίας ανθρώπων που έχουν ξεριζωθεί από τον τόπο τους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ