ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το όνειρο του Μαρινάκη

Το όνειρο του Μαρινάκη

Το σημερινό φύλλο της Marca δημοσιεύει εκτενές αφιέρωμα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Διαβάστε στο Sport24.gr τι δήλωσε στους Ισπανούς ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων». Τα όνειρα για τον «θρύλο», το ισπανικό μοντέλο, οι ακαδημίες, το Financial fair play της ΟΥΕΦΑ και η ευρωπαϊκή καταξίωση.

Η σημερινή Marca δημοσιεύει ένα δισέλιδο αφιέρωμα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε στο Sport24.gr όσα ενδιαφέροντα δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων».

Με τον τίτλο «το μεγάλο ελληνικό όνειρο», ο Μιγκέλ Άνχελ Λάρα, δημοσιογράφος της Marca, υπογράφει ένα δισέλιδο αφιέρωμα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Η ισπανική εφημερίδα βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα και μίλησε κατά σειρά με τους Μίτσελ, Κοβάσεβιτς και Μαρινάκη. Στο σημερινό της φύλλο η Marca φιλοξενεί τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, αλλά και τα κατορθώματα του «Leyenda» (Θρύλος στα ισπανικά) στην Ελλάδα και το όνειρο της ευρωπαϊκής καταξίωσης.

Το κείμενο ξεκινάει με μια σύντομη παρουσίαση του προφίλ του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αναφορές στις ναυτιλιακές του δραστηριότητες, την πολύχρονη παρουσία της οικογένειάς του στα κοινά του Ολυμπιακού και την ανάληψη από τον ίδιο της προεδρίας του συλλόγου το 2010. Στη συνέχεια ακολουθούν οι δηλώσεις του Μαρινάκη. Ας δούμε τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα:

Για τον «Θρύλο»:

« Η ομάδα μας είναι με διαφορά ο κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα. Με 39 πρωταθλήματα, τα οποία πολύ σύντομα θα γίνουν 40. Όλοι οι υπόλοιποι ελληνικοί σύλλογοι συγκεντρώνουν μαζί 37 τίτλους! Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που μας ονομάζουν Θρύλο ή ότι οι μισοί Έλληνες είναι φίλαθλοι του Ολυμπιακού».

Για το ισπανικό μοντέλο:

« Η προτίμησή μας για το ισπανικό μοντέλο δεν είναι τυχαία. Τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε όσο και ο Μίτσελ, δεν είναι μόνο δυο άνθρωποι που εργάστηκαν και εργάζονται στον σύλλογό μας για να δημιουργήσουν, στηριζόμενοι στη φιλοσοφία της ισπανικής Λίγκας. Σιγά – σιγά γίνονται και πρέσβεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού».

Το όνειρο του Μαρινάκη

Το αφιέρωμα της Marca στον Βαγγέλη Μαρινάκη (1)

Για την επιθυμία των παικτών να αγωνιστούν στον Ολυμπιακό:

« Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και δίνει την ευκαιρία σε παίκτες και προπονητές να κερδίσουν τίτλους, να συμμετέχουν συνεχώς στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγχρόνως να φτάνουν μέχρι τις εθνικές τους ομάδες. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα έχει 15 διεθνείς ποδοσφαιριστές, οι 7 εκ των οποίων είναι μέλη της Εθνικής Ελλάδας».

Για την οικονομική ευρωστία του συλλόγου:

« Ένα πολύ βασικό θέμα είναι η οικονομική δύναμη του συλλόγου μας, κυρίως επειδή ζούμε σε μια εποχή όπου οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ελλάδα, είναι συσχετισμένο με τη βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη. Σε μια τόσο αρνητική συγκυρία, ο Ολυμπιακός κατάφερε να είναι εντάξει στις απαιτήσεις του Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ από την πρώτη κιόλας χρονιά της εφαρμογής του και χωρίς να χρειαστεί να ζητήσει περίοδο χάριτος. Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, έχουμε επενδύσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα μας. Έτσι, είμαστε μια εταιρεία χωρίς χρέη σε τράπεζες αλλά και χωρίς εξωτερική βοήθεια, κάτι που ελάχιστοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν καταφέρει».

Για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού:

« Η επένδυσή μας στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες είναι τεράστια. Αυτή τη στιγμή διατηρούμε ποδοσφαιρικές σχολές σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Αυστραλία). Εκεί διδάσκονται τα μικρά παιδιά ποιες είναι οι αξίες του συλλόγου μας και μαθαίνουν πώς να βελτιωθούν σαν άνθρωποι και παίκτες».

Για την Ευρώπη:

« Στην Ευρώπη είμαστε επίσης ένας πολύ σημαντικός σύλλογος. Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε μέσα στις 10 ομάδες με τις περισσότερες συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτές οι εμπειρίες είναι που τοποθετούν έναν σύλλογο στην ευρωπαϊκή ελίτ και εμείς αποτελούμε μέρος αυτού του επίλεκτου γκρουπ. Η επιθυμία μου είναι να καταξιωθεί ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη».

Το όνειρο του Μαρινάκη

Το αφιέρωμα της Marca στον Βαγγέλη Μαρινάκη (2)

Το αφιέρωμα της Marca αναφέρει και τους 10 Ισπανούς παίκτες που έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Εκτός του Φουστέρ, που συνεχίζει στους «ερυθρόλευκους», έχουμε τους Ντάνι Γκαρθία Λάρα, Ραούλ Μπράβο, Άλμπερτ Ριέρα, Ιβάν Μαρκάνο, Πάμπλο Ορμπάιθ, Φραν Γέστε, Μοϊσές Ουρτάδο, Όσκαρ Γκονθάλεθ και Χαβίτο. Ο Ισπανός δημοσιογράφος συμπεριλαμβάνει και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν φορέσει στο παρελθόν την ερυθρόλευκη φανέλα: Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Γιάγια Τουρέ, Καρεμπέ, Κοβάσεβιτς και Ζάχοβιτς.

Τέλος, κλείνοντας το αφιέρωμα, γίνεται ειδική μνεία στον 40ο τίτλο που αναμένεται να προσθέσει στη συλλογή του ο Ολυμπιακός τις επόμενες μέρες, μαζί με τη δήλωση του Μίτσελ: «Το να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα είναι πολύ καλό, αλλά εμείς κοιτάζουμε πιο μακριά. Θέλουμε να παίζουμε κάθε μέρα και καλύτερα, βάζοντας έτσι τις βάσεις για αυτό που θα παρουσιάσουμε την επόμενη σεζόν. Και φυσικά, θέλουμε να πάρουμε και το Κύπελλο».

Πηγή: Marca

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ