ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το καινούργιο σακάκι του Μίτσελ και ο Στίλικε

Το καινούργιο σακάκι του Μίτσελ και ο Στίλικε
INTIME SPORTS

Ο Μίτσελ ρωτήθηκε για την παρουσία του στο UEFA Elite Club Coaches και θυμήθηκε τον ένα... μήνα αϋπνίας του όταν σκεφτόταν πως θα έμπαινε για πρώτη φορά στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η συνάντηση που είχε ο Μίτσελ το μεσημέρι της Πέμπτης (25/9) με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη είχε μπόλικη κουβέντα (κοντά δύο ώρες μιλούσε ο Ισπανός τεχνικός) για την ομάδα, τους παίκτες αλλά συνοδεύτηκε με χιούμορ και ωραίες ιστορίες.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει... αντιμετωπίσει τα ΜΜΕ επί σειρά ετών ως μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Το αποτέλεσμα; Να νιώθει πάντα άνετα όταν μιλά σε εκπροσώπους του Τύπου, να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και να μην διστάζει να προχωρά σε αποκαλύψεις που βγάζουν είδηση . Πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά πραγματικότητα πλέον όσον αφορά τον Ολυμπιακό.

Μεταξύ άλλων ο Μίτσελ ρωτήθηκε για το πως αισθάνθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο UEFA Elite Club Coaches, ανάμεσα σε εξαιρετικά επιτυχημένους προπονητές που αντιπροσωπεύουν πολύ μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Και ο Ισπανός τεχνικός θυμήθηκε τα νιάτα του, τότε που είχε έρθει η στιγμή να αφήσει τις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και να μπει στα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας.

"Όταν μου ανακοίνωσαν πως θα βρίσκομαι πλέον με την πρώτη ομάδα δεν ήμουν σε θέση να συνειδητοποιήσω αυτό που συνέβαινε. Μου πήρε σχεδόν ένα μήνα να κοιμηθώ στην σκέψη ότι θα έμπαινα στα αποδυτήρια της αντρικής ομάδας. Αγωνιούσα για το πως θα με δεχθούν οι αστέρες της Ρεάλ Μαδρίτης. Ήμουν σίγουρος πως θα με κοιτούσαν με απορία και θα ρωτούσαν "ποιος είναι αυτός; Τι θέλει εδώ;"

Έφτασε η στιγμή που έπρεπε να παρουσιαστώ στην πρώτη μου προπόνηση και σε όλη την διαδρομή μέχρι τα αποδυτήρια σκεφτόμουν τι έπρεπε να πω μόλις συναντήσω τους σπουδαίους συμπαίκτες μου. Φτάνοντας στην πόρτα των αποδυτηρίων αντίκρισα στο βάθος τον Ούβε Στίλικε.

Στα δέκα μέτρα που είχα να περπατήσω σκεφτόμουν την ατάκα που θα χρησιμοποιούσα για να τον χαιρετήσω. Τελικά δεν χρειάστηκε και η αϋπνία ενός μήνα πήγε στράφι. Φτάνοντας δίπλα στον Στίλικε με ρώτησε "που είσαι Μίτσελ; Τι κάνεις; Πέρασες καλά στις διακοπές σου...;", εξομολογήθηκε ο Μίτσελ θέλοντας με αυτή την ιστορία να προϊδεάσει για το τι συνέβη στην φετινή παρουσία στο UEFA Elite Club Coaches.

"Όταν λοιπόν έλαβα την πρόσκληση, δεν κρύβω πως είχα αγωνία. Πήγα λοιπόν και αγόρασα καινούριο σακάκι και παπούτσια. Ήθελα να είμαι έτοιμος για την συνάντηση. Δεν εκπροσωπούσα τον εαυτό μου αλλά τον Ολυμπιακό και η αγωνία μου ήταν μεγάλη.

Όταν με πλησίασαν και μου έδωσαν συγχαρητήρια, δεν περιγράφεται η χαρά μου. Όλοι αναγνώρισαν την δουλειά μας και όχι μόνο τα αποτελέσματα. Αυτό είναι σημαντικότερο. Γνώριζαν πολύ καλά την δουλειά που έχουμε κάνει. Την πρόοδο μας. Ένιωσα περήφανος που έβλεπα παντού αναφορές για τον Ολυμπιακό. Σε ομιλίες, σε βίντεο. Έκανα σαν μικρό παιδάκι μέσα μου.

Να ξέρετε πως άπαντες μας αναγνωρίζουν σαν ένα κλαμπ που ανήκει πλέον στην ευρωπαϊκή ελίτ", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός, με την χαρά να αντανακλάται στην φωνή και τα μάτια του.

Πιο... πρόεδρος ο Μαρινάκης

Ο Μίτσελ νιώθει απόλυτα εξοικειωμένος στον Ολυμπιακό. Άλλωστε δεν έκρυψε πως θέλει να μείνει στον Πειραιά για ένα ακόμη χρόνο τουλάχιστον και ήδη συζητά με την διοίκηση γι' αυτό το ενδεχόμενο. Ο 51χρονος προπονητής επανέλαβε αρκετές φορές πως νιώθει τυχερός που βρίσκεται σε έναν σύλλογο που τον σέβεται και με έναν πρόεδρο που έχει εξαιρετική επικοινωνία και συνεργασία.

Και πάλι όμως παρέμεινε ταπεινός, δίχως να νιώθει την ανάγκη να καρπωθεί έστω και ένα μέρος της επιτυχίας.

"Είμαι σε έναν σύλλογο που με σέβεται. Δεν περηφανεύομαι γι' αυτό, ούτε με κάνει να νιώθω σίγουρος. Δείχνει όμως πως κάνουμε συνεχώς βήματα προόδου. Δεν είμαι ο υπεύθυνος των επιτυχιών που έχουμε. Όσο καλός προπονητής και να είσαι, αν οι παίκτες σου δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους στο γήπεδο, δεν έρχεται καμία επιτυχία. Οι παίκτες μου μας οδηγούν στις νίκες".

O Mίτσελ ρωτήθηκε για την απομάκρυνση του Βίκτορ, έπλεξε το εγκώμιο του συγγενή του, αλλά και του Αλκόρτα, ενώ εκτίμησε ότι ο Αντώνης Νικοπολίδης θα είναι ο μελλοντικός προπονητής του Ολυμπιακού.

"Ήταν μια δύσκολη απόφαση η αποχώρηση του Βίκτορ γιατί με βοήθησε πολύ, ενώ ήταν και συγγενής μου. Η διαφορά των δυο είναι τεράστια. Ο Βίκτορ ήταν μαθηματικός τύπος απόμακρος και τέλειος στη δουλειά του, ενώ ο Αλκόρτα μιλάει με τους παίκτες, πηγαίνει μαζί τους στο γυμναστήριο, είναι φίλος τους. Σε αυτόν τον τομέα με βοηθάει και ο Νικοπολίδης και συζητώ τα πάντα μαζί τους.

Πριν κάνω κάποια αλλαγή στον αγώνα, έχω μαζί τους κουβέντα. Αν η αλλαγή είναι επιτυχημένη την πιστώνομαι εγώ, αν είναι λανθασμένη τη χρεώνω σε αυτούς (γέλια). Εκτιμώ ότι ο Νικοπολίδης στο μέλλον θα είναι πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό.

Παίρνει πρωτοβουλίες αλλά ποτέ δεν προχωράει σε κάτι χωρίς να το συζητήσει μαζί μου. Δεν βλέπω τους Αλκόρτα και Νικοπολίδη σαν βοηθούς αλλά σαν συνεργάτες μου".

Ο Μίτσελ εκτίμησε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολύ καλό επίπεδο, επεσήμανε ότι στην Ελλάδα όπως και σε όλες τις χώρες διεκδικούν το πρωτάθλημα μόνο δυο-τρεις ομάδες, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός αν έπαιζε στην Ολλανδία θα ήταν πάλι πρωταθλητής, ενώ στην Ισπανία θα ήταν στις ομάδες που κερδίζουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ