ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το άγχος το έχει η Σπόρτινγκ!

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÐÁÑÔÉÆÁÍ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - PARTIZAN (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÐÁÑÔÉÆÁÍ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - PARTIZAN (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στον Ολυμπιακό δεν λένε μεγάλες κουβέντες πριν από την αναχώρηση για την Λισσαβώνα. Το διπλό είναι (προφανώς) ο μεγάλος στόχος, αλλά ο Λεμονής κρατάει χαμηλούς τόνους και το ίδιο ζητάει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του.

Πίστη για το διπλό σαφέστατα και υπάρχει στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι ότι μετά το 2-3 του Καραϊσκάκη με την Σπόρτινγκ, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα φτάναμε στην 5αγωνιστική και οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικούσαν την πρόκρισή τους στους «32» τουEuropa League.

Ο Ολυμπιακός όμως πήρε το "Χ" από την Μπάρτσα στο Φάληρο, η Σπόρτινγκ έχασε έδαφος στα παιχνίδια με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα και το βράδυ της Τετάρτης (22/1, 21.45) διεξάγεται ο "τελικός" του 4ου ομίλου στο Jose Alvalade.

Ο Λεμονής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και γενικότερα υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από την ενδεκάδα που σκοπεύει να κατεβάσει.

Από μέρα σε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα ή για να γίνουμε πιο ακριβείς, ο 57χρονος τεχνικός δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό στους παίκτες του και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί μία σύγχυση για το αν θα πάει π.χ. με τον Τζούρτζεβιτς στην κορυφή της επίθεσης ή με τον Φορτούνη σε ρόλο κυνηγού. Όλα είναι ανοικτά. Ακόμα και να δούμε τον Σέρβο βασικό στην Λισσαβώνα.

Ουσιαστικά στην προπόνηση της Δευτέρας (20/11) θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Λεμονής, ακόμα και για το αν θα υπολογίζει τελικά τον Οφόε που δείχνει ότι ξεπερνάει τις ενοχλήσεις στη γάμπα και πιθανότατα θα μπει στο τσάρτερ για Λισσαβώνα.

Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι στο Ρέντη δεν υπάρχει κανένα άγχος για το παιχνίδι της Τετάρτης (22/11, 21.45) και ενδεχομένως αυτό να είναι και το μεγάλο "όπλο" των "ερυθρολεύκων".

ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥΣ

Το άγχος το έχει η Σπόρτινγκ. Μια ματιά να ρίξει κανείς στα ρεπορτάζ από την Πορτογαλία, μπορεί να διαπιστώσει ότι στο στρατόπεδο των "λιονταριών" υπάρχει αρκετή πίεση.

Από τη μία οι εφημερίδες κάνουν λόγο για τεράστια αποτυχία σε περίπτωση που η Σπόρτινγκ τερματίσει τέταρτη στον όμιλο και από την άλλη πιέζουν από την πλευρά τους και οι οπαδοί της, οι οποίοι αναμένεται να γεμίσουν το Jose Alvalade.

Ο Λεμονής από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει στους παίκτες του ότι πρέπει να αποφύγουν τα μεγάλα λόγια. Ξέρουν ποια είναι η αποστολή τους, το συγκεκριμένο παιχνίδι το έχουν στο μυαλό τους πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος και δεν χρειάζεται να τους εξηγήσει πολλά πράγματα για τη σημασία του αγώνα στην Πορτογαλία.

Γνωρίζουν και στο Ρέντη ότι το άγχος είναι στην πλευρά της Σπόρτινγκ και όχι στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Πάνω σε αυτό το στοιχείο θα ποντάρουν οι Πειραιώτες. Πάνε ως αουτσάιντερ στην Λισσαβώνα, το φαβορί είναι η Σπόρτινγκ και δεν αποκλείεται αυτό να γυρίσει μπούμερανγκ στους Πορτογάλους, οι οποίοι θα έχουν και την πίεση από τον κόσμο τους.

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΡΙΝΟ

Ως προς το πώς θα προσεγγίσει ο Λεμονής το παιχνίδι; Ένα κλικ πιο επιθετικός από το ματς με την Γιουβέντους στο Τορίνο. Ούτε υπερβολές, ούτε φουλ επίθεση, ούτε ενθουσιασμός. Πειθαρχημένος ανασταλτικά και με έμφαση στην κόντρα δηλαδή...

Ο Λεμονής γνωρίζει πολύ καλά ότι αν βρει ανοικτούς χώρους η Σπόρτινγκ, τότε η ερυθρόλευκη άμυνα θα αντιμετωπίσει ένα σωρό προβλήματα. Για αυτό δεν πρόκειται να κάνει... τρέλες ως προς το επιθετικό κομμάτι.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ