ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θεοδωρίδης: "O Ολυμπιακός είναι το όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή"

Θεοδωρίδης: "O Ολυμπιακός είναι το όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή"
INTIME SPORTS

Σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης ο Σάββας Θεοδωρίδης μίλησε για την πορεία της ομάδας την φετινή σεζόν, την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Πρωταθλητής". Σε αυτή χαρακτήρισε τον Ερνέστο Βαλβέρδε μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και τον καλύτερο προπονητή που πέρασε από τον "ερυθρόλευκο" πάγκο.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τον κόσμο του Ολυμπιακού, την πορεία προς το πρωτάθλημα, την αγάπη του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό και την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: " Ο Ολυμπιακός έχει καλούς ποδοσφαιριστές και τον καλύτερο προπονητή. Είναι τεράστιο κεφάλαιο ο Βαλβέρδε για μας και το σημειώνω αυτό ακόμη και τώρα που έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει. Ο Ερνέστο θα είναι σα να μην φύγει καθόλου από τον Ολυμπιακό και καταλαβαίνεται πως το λέω αυτό. Στο διάστημα της δικής μου παρουσίας βρέθηκε κοντά με τους παίκτες και απλώς τους έπεισα ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι από αυτούς στην Ελλάδα.

Ο Βαλβέρδε είναι ο μεγαλύτερος προπονητής που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη η επιλογή για τον αντικαταστάτη. Ο Ερνέστο είναι σοβαρό παιδί και δούλεψε μεθοδικά στον Ολυμπιακό. Επί ώρες ατελείωτες κλεινόταν σε ένα δωμάτιο και μελετούσε τη δική του ομάδα αλλά και αυτές των αντιπάλων μας. Φρόντιζε για τα πάντα και δεν άφηνε τίποτα στην τύχη για αυτό και τον δικαίωσαν τα αποτελέσματα.

Η πρόθεση του Μαρινάκη με την οποία είμαι απόλυτα σύμφωνος είναι να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Να φέρουμε έναν προπονητή από την Ισπανία ή την Πορτογαλία ώστε να μην αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας. Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη γιατί αυτή η επιλογή είναι καθοριστική και σας θυμίζω τι είχε συμβεί μετά την αποχώρηση του Βαλβέρδε την πρώτη φορά.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Ερνέστο γιατί τα αξίζει. Και ως προπονητής και ως άνθρωπος. Και όπως του είπε και ο Μαρινάκης η πόρτα του Ολυμπιακού θα είναι πάντα ανοιχτή γι' αυτόν".

Ποιο ήταν το σημαντικό ματς στην πορεία προς το πρωτάθλημα: " Xωρίς αμφιβολία ο αγώνας της Τούμπας. Τότε ο Παναθηναϊκός έπαιζε στη Λιβαδειά και να κέρδιζε και χάναμε εμείς η διαφορά θα πήγαινε στους οκτώ βαθμούς και σίγουρα το προβάδισμα των αντιπάλων μας θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό.

Κερδίσαμε όμως εμείς τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Λεβαδειακό και η διαφορά κατέβηκε στους δύο βαθμούς. Εκεί νομίζω ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή μας στην κορυφή. Ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα άντεχε μέχρι το τέλος και πράγματι έτσι έγινε.

Και ξέρετε και κάτι ακόμη; Moυ έδωσαν μεγάλη αυτοπεποίθηση οι οπαδοί του... ΠΑΟΚ! Πως έγινε αυτό; Όταν επιστρέφαμε οδικώς από τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Γιάννη τον Κατσάνη ακούγαμε στο ραδιόφωνο τις εκπομπές που συμμετείχαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

'Ολοι τους έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από την Τούμπα και πως δεν επρόκειτο να χάσει το πρωτάθλημα. Τότε άρχισα να σιγουρεύω ότι θα πάρουμε και αυτό το πρωτάθλημα".

Ποια είναι η γνώμη του για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: " Ο Βαγγέλης είναι γίγαντας. Άντρας 100% και γνήσιος Ολυμπιακός. Πραγματικά χαίρεσαι να συνεργάζεσαι μαζί του. Αγαπάει την ομάδα και το έδειξε στην πράξη. Ποιος άλλος θα έπαιρνε απόφαση να μπει και να έβαζε τόσα λεφτά στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζοντας και τέτοια κρίση;

Άλλο είναι να μιλάς απέξω, αυτό το κάνουν πολλοί γιατί είναι και ανέξοδο και εντελώς διαφορετικό να μπαίνεις στην μάχη και να ματώνεις οικονομικά. Πρέπει να νιώθεις άλλα πράγματα για τον Ολυμπιακό και ο Μαρινάκης προέρχεται από καθαρά ολυμπιακή οικογένεια, αφού ο πατέρας του Μιλτιάδης, ήταν μεγάλος Ολυμπιακός και πήρε το γονίδιο του.

Αυτό που έκανε με την αφιέρωση του πρωταθλήματος δεν το έχει κάνει κανείς άλλος τόσα χρόνια και δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Θέλει μαγκιά και γενναιότητα μια τέτοια πράξη και ομολογώ ότι με συγκλόνισε. Είμαι πλέον αιχμάλωτος του".

Μήπως έχει το... μαγικό ραβδάκι και φτάνει στα πρωταθλήματα;

" Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Τα πρωταθλήματα να ξέρετε ότι τα παίρνουν τα πέντε εκατομμύρια των οπαδών του. Από εκεί ξεκινούν όλα και στη συνέχεια συμμετέχουμε εμείς όλοι. Από τον πρόεδρο και τη διοίκηση μέχρι τους παίκτες και τον προπονητή αλλά και όλους όσοι εργάζονται για το καλό αυτής της ομάδας.

Αυτή είναι η εξήγηση και μην ψάχνετε για κάτι διαφορετικό. Απλά γίνεται σωστή δουλειά και όταν γνωρίζεις κάποια πράγματα σχετικά με το ποδόσφαιρο, τη δική σου ομάδα και τους αντιπάλους της τότε όλα γίνονται πιο απλά,

Εμείς ως Ολυμπιακός δεν καταθέτουμε τα όπλα και αυτό είναι που λυγίζει τους αντιπάλους μας. Η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακού και έχουμε μεγάλο πάθος με την ομάδα τους. Να ποια είναι η δύναμη μας και μην ασχολείστε με τίποτα άλλο".

Για τα όσα συνέβησαν στον ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: " Πράγματι, αυτά δεν τα είχαμε ζήσει ποτέ στο παρελθόν και θέλω να πιστεύω και εύχομαι ότι δεν θα τα ξαναζήσουμε στο ποδόσφαιρο. Τον Ολυμπιακό τον συμφέρει να τα πηγαίνουν το ματς στον τσαμπουκά γιατί τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα αφού λειτουργεί όπως πρέπει.

Σας έλεγα και πριν από το παιχνίδι ότι το μόνο ματς που δεν φοβόμουν ήταν με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ γιατί ήξερα ότι σε αυτό δεν ήταν ανάγκη να πω τίποτα στους παίκτες. Στις... γιορτές είναι να τον φοβάσαι τον Ολυμπιακό, όπως πήγαμε να την πατήσουμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και το σώσαμε στο παρά πέντε.

Έγιναν πολλά και τρομερά σε αυτό το ματς αλλά δεν θέλω να σταθώ σε αυτά. Καλύτερα να τα ξεχάσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και να μην διατηρούμε τέτοιες βεντέτες".

Τι θα γίνει με το νέο ρόστερ: " Τον κορμό του σχεδιασμού τον ανακοίνωσε ο πρόεδρος στο συνέδριο των οργανωμένων οπαδών της ομάδας. Θέλουμε να φέρουμε δύο ξένους πρώτης γραμμής κατά πάσα πιθανότητα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά για αυτό προφανώς θα υπάρξει συνεργασία με το νέο προπονητή.

Αυτό δεν λέει η λογική; Εκεί που μπορούμε να προχωρήσουμε είναι σε ό,τι αφορά το εσωτερικό αφού υπάρχουν καλοί παίκτες στην Ελλάδα και τους οποίους θέλουμε να φέρουμε στον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα αλλά ο καθοριστικός παράγοντας θα είναι η λογική στις απαιτήσεις των συλλόγων.

Ο Μαρινάκης έχει ανακοινώσει από την προηγούμενη περίοδο ότι στόχος του είναι να φέρει πολλούς Έλληνες στον Ολυμπιακό και αυτό θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Θέλουμε να στηρίξουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και αυτός που έχει ταλέντο αν αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνουμε στον Ολυμπιακό τότε θα μπορέσει αν φτάσει πιο ψηλά.

Το όνειρο του κάθε Έλληνα παίκτη θα πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός γιατί είδαμε τι συμβαίνει στις άλλες ομάδες. Σε μας θα πληρώνεται στην ώρα του αλλά και θα μπορέσει να κατακτήσει τίτλους και να αναδειχθεί ως ποδοσφαιριστής. Μην ξεχνάμε ότι θα γυρίσουν και παίκτες σαν τον Μήτρογλου, τον Σουμπίνιο, τον Ζαραδούκα, ενώ έχουν αποκτηθεί οι Τάτος και Σιόβας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ