ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέμα στην Equipe ο Ολυμπιακός

Θέμα στην Equipe ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με αφορμή τις 17 συνεχόμενες νίκες στην Super League και τις επικείμενες αναμετρήσεις με την Άντερλεχτ στο Europa League, η γαλλική Equipe στέκεται στα "5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον Ολυμπιακό".

Οι εντός συνόρων επιδόσεις των "ερυθρολεύκων" αλλά και το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουν την Άντερλεχτ στους "32" του Europa League, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Την Δευτέρα (18/1) ήταν η σειρά της γαλλικής Equipe να ασχοληθεί με τους Πειραιώτες, προχωρώντας σε ένα αφιέρωμα με τίτλο " Ελλάδα: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον Ολυμπιακό" .

Σχετικά με την δυνατότητα των "ερυθρολεύκων" να συνεχίσουν το σερί τους στο πρωτάθλημα κόντρα στον Πλατανιά, η Equipe αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει το πιο εκρηκτικό ξεκίνημα του στο πρωτάθλημα μετά το 2000, ωστόσο απέχει ακόμη από το πανευρωπαϊκό ρεκόρ, το οποίο ανήκει στην Μπενφίκα του Εουσέμπιο με 29 συνεχόμενες νίκες.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο γίνεται αναφορά έχει να κάνει με τους 42 τίτλους, με 17 στις τελευταίες 19 διοργανώσεις, του Ολυμπιακού, την εμπλοκή και απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση στημένων αγώνων του 2011-13 και την προσωρινή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που έχει επιβληθεί στον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών.

Στο αφιέρωμα υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πήρε το πράσινο φως από την UEFA για να συμμετάσχει στο Champions League, καθώς ούτε η Ελληνική Ομοσπονδία, ούτε τα ελληνικά δικαστήρια είχαν οποιαδήποτε απόφαση εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη ή του συλλόγου.

Θέμα στην Equipe ο Ολυμπιακός

Θυμίζοντας μάλιστα τα λόγια του προέδρου των Πειραιωτών προς τους παίκτες: "Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος και για καθέναν από εσάς είναι τιμή να παίζεται σε αυτή την ομάδα. Θα σέβεστε και θα τιμάτε τον Ολυμπιακό. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με αυτό, μπορεί να αποχωρήσει...".

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για την... ηλεκτρική καρέκλα που υπάρχει στον πάγκο των πρωταθλητών, όπου η Equipe στέκεται στο γεγονός ότι από τον Μάη του 2009 μέχρι σήμερα, 12 τεχνικοί έχουν περάσει από τους "ερυθρόλευκους". Κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στον Μίτσελ που έμεινε περισσότερο από όλους, κοντά στα 2 χρόνια. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρονται στο αφιέρωμα, ο Μάρκο Σίλβα θα νιώσει πίεση αν τα πράγματα δεν πάνε καλά με την Άντερλεχτ.

Στην 5η και τελευταία ενότητα, η Equipe κάνει ειδική αναφορά στην εξαιρετική σεζόν που διανύει ο Κώστας Φορτούνης, την ηρεμία και την αναγνώριση που βρήκε ο Ρομπέρτο, αλλά και το γεγονός ότι μετά το μη επιτυχημένο πέρασμα του από συλλόγους όπως οι Αϊντχόφεν, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια και Γουέστ Χαμ, ο Ντα Κόστα έχει βρει θέση στον Ολυμπιακό.

Τέλος, σύμφωνα με το αφιέρωμα, με την ευχέρεια που του παρέχει η παρουσία του στο Champions League, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προσελκύσει το καλοκαίρι ποδοσφαιριστές όπως οι Ιντέγε Μπράουν, Φελίπε Πάρντο και Εστέμπαν Καμπιάσο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ