ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα σουτ του Ντομίνγκες και τα "golazo" του Μίτσελ

Τα σουτ του Ντομίνγκες και τα "golazo" του Μίτσελ
Ντομίνγκες Μίτσελ φάσα INTIME SPORTS

Ο Μίτσελ δεν σταμάτησε να φωνάζει "golazo" στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής (12/7), σε μία άσκηση με μπάλα για την επιθετική λειτουργία της ομάδας

Ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του προγραμμάτισαν διάφορες ασκήσεις, πάντα με την μπάλα. Για την κατοχή, την πίεση, την ανάπτυξη του παιχνιδιού, την τακτική, την επιθετική και αμυντική λειτουργία.

Φτάσαμε αισίως την τέταρτη ημέρα εδώ στο Ζέεφελντ και σε κάθε προπόνηση βλέπουμε και κάτι διαφορετικό.

Αρχικά, οι ερυθρόλευκοι δούλεψαν στο κοντρόλ και στις πάσες, κάθετες και πλάγιες, ενώ στη συνέχεια έκαναν ασκήσεις κατοχής και πίεσης προς τον αντίπαλο. Χωρίστηκαν σε γκρουπ και στα δύο μισά του γηπέδου, ξεχωριστά. Συμμετείχαν και οι τερματοφύλακες. Οι μεν είχαν την μπάλα και προσπαθούσαν να την κυκλοφορήσουν και οι δε προσπαθούσαν να πιέσουν για να κλέψουν.

Στη συνέχεια, οι παίκτες χωρίστηκαν ξανά σε δύο γκρουπ, δουλεύοντας την επιθετική και την αμυντική λειτουργία, με τους Μίτσελ και Βίκτορ, αντίστοιχα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάστηκε στην περιοχή, όπου οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να βάλουν γκολ. Η άσκηση είχε δύο σκέλη, καθώς οι ερυθρόλευκοι έπρεπε κάθετα να παίξουν το ένα-δύο και να σουτάρουν από το ύψος της περιοχής, ενώ στο δεύτερο η μπάλα έπρεπε να έφτανε με "τριγωνάκια" στα άκρα και από εκεί με σέντρες ή παράλληλα γυρίσματα στην... καρδιά της περιοχής για τα τελειώματα των φάσεων.

Ο Μίτσελ δεν σταμάτησε να φωνάζει "golazo", γκολάρες δηλαδή, καθώς σημειώθηκαν ορισμένα πανέμορφα τέρματα. Δύο φορές για τον Ντε Βινσέντι, μία για τον Ιμπαγάσα, μία για τον Φέισα, θυμόμαστε πρόχειρα-πρόχειρα. Αυτά των Ντε Βινσέντι και Φέισα επιτεύχθηκαν με φαλτσαριστά πλασέ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ του Αριέλ με εκπληκτικό "σκάψιμο" της μπάλας από το ύψος της περιοχής, με τον Αργεντινό να "κρεμάει" τον Γιαννιώτη. Σημειώθηκαν κι άλλα γκολ, κυρίως από κοντινή απόσταση έπειτα από σέντρες από τις δύο πτέρυγες. Μία ωραία σέντρα έκανε από τα δεξιά ο Βάις και ο Φουστέρ σκόραρε με προβολή. Σκόραραν επίσης οι Γκρέκο, Μήτρογλου, Ολαϊτάν (με ωραία κεφαλιά), Διαμαντάκος και Σάμαρης.

Μεγάλος άτυχος της άσκησης ήταν ο Τσόρι Ντομίνγκες. Και ο Ανδρέας Γιαννιώτης έχει μεγάλη "ευθύνη" για αυτό! Το πρώτο σουτ του 32άχρονου ήταν στο δοκάρι. Στη συνέχεια, ο Αργεντινός σούταρε με το δεξί και ο Γιαννιώτης πετάχτηκε στην αριστερή γωνία της εστίας του και έδιωξε. Να ήταν μόνο αυτό... Λίγο μετά, πάλι ο Τσόρι σούταρε με το δεξί, ο "ιπτάμενος" Γιαννιώτης εκτινάχτηκε, βρήκε την μπάλα, η οποία προσέκρουσε οριζόντιο δοκάρι της εστίας και έσκασε πάνω στη γραμμή. Έχει πολύ καλά στοιχεία αυτός ο τερματοφύλακας. Είναι 21 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ο Τσόρι, πάντως, άκουσε τα "μπράβο" του Μίτσελ, καθώς εφάρμοζε πολύ σωστά τη διπλή άσκηση. Ο Αργεντινός διαθέτει τρομερό σουτ και χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ