ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα "καρύδια" του Πουλίδο

Τα "καρύδια" του Πουλίδο

Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον βασικό του φορ, κοιτάζει παράλληλα και εναλλακτικές λύσεις αλλά δεν ξεχνά τον Άλαν Πουλίδο. Γιατί ο Μεξικανός φορ έχει αποκτήσει ήδη μεγάλους θαυμαστές στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο.

Ναι, ακούγεται απόλυτα λογικό/κατανοητό/δικαιολογημένο το "ΌΧΙ. Όχι άλλο Πουλίδο! Φτάνει!" Είναι ωστόσο μια ιστορία που έχει εξελιχθεί σε σίριαλ δίχως πραγματικά να φταίει κανείς. Ούτε ο παίκτης, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε τα ΜΜΕ.

Αν υπάρχει κάποιος υπαίτιος στην συγκεκριμένη ιστορία όσον αφορά τις διαστάσεις που έχει πάρει, αυτή είναι η Τίγκρες αλλά και οι περίεργες συνθήκες που επικρατούν στο Μέξικο σε θέματα σχέσεων συλλόγων - παικτών και όχι μόνο...

Το βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αναζήτηση του βασικού του φορ για την νέα σεζόν. Παράλληλα οι Πειραιώτες εξετάζουν και εναλλακτικές λύσεις, αφού δεν γίνεται να βγει η χρονιά μόνο με τον Διαμαντάκο και έναν ακόμη επιθετικό (ο Σαβιόλα υπολογίζεται σε ρόλο πίσω από τον στράικερ).

Αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν σημαίνει πως οι "ερυθρόλευκοι" εγκαταλείπουν την υπόθεση του Άλαν Πουλίδο. Κάθε άλλο θα λέγαμε. Ο Μεξικανός διεθνής φορ μάλιστα έχει ήδη αποκτήσει συμπάθειες εντός της ομάδας εξαιτίας των χειρισμών του στην όλη υπόθεση.

Δεν είναι λίγο πράγμα για έναν 23χρονο να έρχεται σε ολομέτωπη επίθεση με τον σύλλογο του για να κερδίσει την ελευθερία του και να παίξει στον Ολυμπιακό. Και όπως είπαμε και πριν σε μια χώρα όπου επικρατούν άλλοι "νόμοι". Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως δεκάδες άνθρωποι εξαφανίζονται στο Μοντερέι κάθε χρόνο και... άντε να τους βρεις! Είναι δεδομένο πως η πλευρά Πουλίδο συνάντησε όλων των ειδών τις απειλές μόλις έγινε γνωστό πως έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό ως ελεύθερος.

Απειλές όχι μόνο αγωνιστικές, καταλαβαίνετε... Οπότε κάθε κίνηση του έπρεπε να είναι προσεκτική, χωρίς να προκαλεί. Γι' αυτό και καθυστερούσε τόσο πολύ το θέμα του. Είδε όμως πως άκρη δεν βρίσκει με την Τίγκρες και την Ομοσπονδία της χώρας του (στο Μεξικό η Ομοσπονδία είναι κατά κανόνα με τις ομάδες για ευνόητους λόγους...) και προχώρησε σε καταγγελίες για πλαστογραφία στο συμβόλαιο και όλα τα σχετικά.

Ο Ολυμπιακός σε όλο αυτό το διάστημα είναι στο πλευρό του παίκτη αλλά πάντα με διακριτικότητα, καθώς δεν θέλει να δώσει πατήματα για αντιπαραθέσεις που μπορεί να καθυστερήσουν κι άλλο τις εξελίξεις. Ο ίδιος ο Πουλίδο τα μάζεψε από το Μεξικό μαζί με μέλη της οικογένειας του και βρίσκεται μια... ανάσα από την χώρα μας και συγκεκριμένα στην Ιταλία.

Στον Πειραιά λοιπόν έχουν να το λένε για τα "καρύδια" που έχει δείξει ο 23χρονος φορ στην όλη υπόθεση και την προσπάθεια του να ελευθερωθεί για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν ξεχνάνε τον Πουλίδο, τον οποίο συν τοις άλλοις θεωρούν και ως μια εξαιρετική επιθετική λύση.

Το πρόβλημα βεβαίως είναι το πόσο γρήγορα θα λυθεί το θέμα που έχει προκύψει. Είναι πλέον ζήτημα των δικαιοδοτικών οργάνων της FIFA το πότε θα ληφθεί η απόφαση για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Τίγκρες και Πουλίδο. Το δεδικασμένο σε δύο περιπτώσεις δικαιώνει απόλυτα τον Άλαν.

Και μόλις συμβεί αυτό με κάθε επισημότητα, ο παίκτης θα ενταχθεί στον Ολυμπιακό. Απλά οι Πειραιώτες εξετάζουν κάποιες περιπτώσεις ώστε να είναι καλυμμένοι αν η υπόθεση καθυστερήσει παραπάνω από όσο υπολογίζουν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ