ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα 7 κίνητρα του Ολυμπιακού για το 3 στα 3

Τα 7 κίνητρα του Ολυμπιακού για το 3 στα 3
INTIME SPORTS

Το πρωτάθλημα κατέληξε στον Πειραιά τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, όμως ο Ολυμπιακός δεν θα είναι αδιάφορος στα τελευταία ματς. Το Sport24.gr αναλύει τα επτά κίνητρα των "ερυθρολεύκων" για το 3 στα 3.

Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα που έχει τελειώσει την χρονιά επιτυχημένα, να βρει κίνητρα και λόγους για να εμφανιστεί όπως πριν και όπως πρέπει στους τελευταίους αγώνες. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Ολυμπιακού και ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα έχει εύκολο έργο.

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας, το ξέρει καλά και θα πρέπει να το μεταδώσει στους παίκτες του, πως δεν υπάρχουν λόγοι για να εμφανιστούν αδιάφοροι στα τρία παιχνίδια που απομένουν μέχρι την λήξη της φετινής Superleague.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δώσουμε την εντύπωση πως είναι κακό το γεγονός πως το πρωτάθλημα κρίθηκε νωρίς, απλά σας παραθέτουμε και τα αρνητικά. Είναι γνωστό άλλωστε πως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.

Έτσι λοιπόν, την στιγμή που άλλοι θα παλέψουν για να ξεκινήσουν με όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους στα πλέι οφ και άλλοι θα τα δώσουν όλα για να ξεφύγουν από τον εφιάλτη του υποβιβασμού, ο Ολυμπιακός θα τους παρακολουθεί από την κορυφή του πρωταθλήματος. Εκεί που ανέβηκε για 38η φορά στην ιστορία του.

Ποιο όμως είναι το καθήκον της ομάδας του Πειραιά τις επόμενες τρεις αγωνιστικές; Να πάρουν τη νίκη σ' όλα τα ματς, για τον κόσμο, την ιστορία τους και αρκετούς άλλους λόγους. Το Sport24.gr βρήκε και σας παρουσιάζει τα επτά κίνητρα των "ερυθρολεύκων" για να πετύχουν το 3 στα 3.

  1. Ξεκινώντας από το ματς με την Καβάλα, που θα γίνει την άλλη Κυριακή, οι Πειραιώτες θα πρέπει να πάρουν ένα είδος εκδίκησης από τις δύο περσινές γκέλες. Οι "αργοναύτες" έκαναν την αρχή και έφυγαν με βαθμό από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του Τιμούρ Κετσπάγια (μικρό το κακό) και την "άλωση" του φαληρικού γηπέδου από αρκετές ομάδες πέρσι. Μετά το τρίποντο στην Καβάλα στον πρώτο γύρο, ήρθε η ώρα να ζευγαρώσουν οι νίκες και να πάρουν οι "ερυθρόλευκοι" το... αίμα τους πίσω.
  2. Το μεγαλύτερο κίνητρο πάντως για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους ποδοσφαιριστές του, είναι το απόλυτο νικών στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δύο ακόμη ματς στο κάστρο τους και αν πάρουν το τρίποντο κόντρα σε Καβάλα και ΑΕΛ, θα βάλουν τα ονόματά τους στο βιβλίο της ιστορίας του Ολυμπιακού, καθώς το 15 στα 15 δεν έχει ξαναγίνει. Μην ξεχνάμε πως το απόλυτο νικών έδωσε το πρωτάθλημα στους Πειραιώτες και είναι το ιδανικό να τελειώσουν όπως ξεκίνησαν.
  3. Το 15 στα 15 εντός έδρας δεν είναι πάντως το μοναδικό ρεκόρ που κυνηγούν οι "ερυθρόλευκοι". Εξίσου σημαντικό, είναι να τερματίσουν το πρωτάθλημα με 25 νίκες, κάτι που έχει να συμβεί δέκα χρόνια ακριβώς. Το 2000-2001 και πάλι ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον τίτλο, έχοντας κατακτήσει 25 τρίποντα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν και καλύτερες επιδόσεις, αλλά και περισσότερες ομάδες στην μεγάλη κατηγορία.
  4. Συνεχίζουμε με τους αριθμούς και την βαθμολογία. Άλλο ένα λόγος για το 3 στα 3, είναι η μεγάλη διαφορά που θέλουν να έχουν οι "ερυθρόλευκοι" από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Αυτή την στιγμή, οι δύο "αιώνιοι" απέχουν 10 ολόκληρους βαθμούς και ίσως να μεγαλώσει και να βρει τους Πειραιώτες σε μεγάλη απόσταση από τους "πράσινους". Είναι περισσότερο θέμα γοήτρου...
  5. Σ' ότι αφορά το προσωπικό επίπεδο, οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Κέβιν Μιραλάς να πλησιάσει ή ακόμη και να φτάσει (κάτι που φαντάζει δύσκολο) τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο "δαίμονας" του Ολυμπιακού έχει σημειώσει 13 τέρματα χωρίς να έχει εκτελέσει κάποιο πέναλτι, ενώ ο Γάλλος μετρά 19. Η διαφορά είναι έξι γκολ, την στιγμή που ο Σισέ έχει σκοράρει 5 φορές από την άσπρη βούλα. Με Καβάλα, Ατρόμητο και ΑΕΛ, το άγχος δεν θα υπάρχει στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο και ο Μιραλάς, μπορεί να μεγαλώσει τον λογαριασμό του.
  6. Τα τρία επόμενα παιχνίδια πάντως, θα είναι ένα μεγάλο τεστ και για αρκετούς ποδοσφαιριστές. Οι... φευγάτοι δεν είναι πολλοί, ίσως όμως πάρουν μια τελευταία ευκαιρία από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και αν τα καταφέρουν, είναι πολύ πιθανόν να βγουν από την "μαύρη λίστα". Μοιάζει δεδομένο πως ο Ισπανός προπονητής θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που παρακολούθησαν τα περισσότερα παιχνίδια από τον πάγκο ή την εξέδρα και έτσι θα βγουν κάποια τελευταία συμπεράσματα. Όσοι θα παίξουν πάντως θα έχουν ισχυρό κίνητρο να αποδείξουν και να φέρουν νίκες.
  7. Τέλος, εκτός από τους ποδοσφαιριστές που περιμένουν να παίξουν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει την ευκαιρία να κάνει αλλαγές και να δοκιμάσει διάφορα πρόσωπα και πράγματα. Οι αγώνες που απομένουν θα είναι ό,τι καλύτερο για τον Ισπανό προπονητή, προκειμένου να καταλήξει που χρειάζεται ενίσχυση ο Ολυμπιακός. Οι νίκες επιβάλλεται να έρθουν και να αποτελέσουν φάρο για το μέλλον και το σχεδιασμό της νέας χρονιάς.
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ