ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα ανοιχτά μέτωπα του Ολυμπιακού

Τα ανοιχτά μέτωπα του Ολυμπιακού

Στο λιμάνι το μυαλό τους είναι αποκλειστικά και μόνο στην Γιουνγκ Μπόις. Ποια τα ανοικτά μέτωπα για τον Ολυμπιακό ενόψει Ιανουαρίου και καλοκαιριού. Οι θέσεις που φέρεται να κοιτάζει για να ενισχυθεί, οι δανεισμοί, τα συμβόλαια που λήγουν και οι αποχωρήσεις.

Τούτη την περίοδο στον Πειραιά “βράζουν” για το γεγονός ότι δεν έχει Super League αυτό το Σαββατοκύριακο (19-20/11) και κατ' επέκταση είναι αναγκασμένοι να ρίξουν πλέον το βάρος τους στο παιχνίδι με την Γιουνγκ Μπόις.

Από την άλλη είναι και μία εποχή που ειδικά τις προηγούμενες μέρες που δεν είχε αγωνιστική δράση, ήταν απολύτως φυσιολογικό οι συζητήσεις να μεταφερθούν σε μεταγραφικής φύσεως θέματα.

Στον Ολυμπιακό δεν “καίγονται” για ενίσχυση. Αν εξαιρεθεί ο αριστερός μπακ ενόψει Ιανουαρίου που πιθανότατα θα αποκτηθεί, δεν φαίνεται κάτι άλλο στον ορίζοντα για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Όσο για το καλοκαίρι; Είναι ακόμα πολύ μακριά... Το καλοκαίρι περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τι θα γίνει με τα συμβόλαια που λήγουν. Και πάλι όμως, ο Ολυμπιακός συνηθίζει να ανανεώσει συμβόλαια γύρω στον Μάιο. Οπότε, έχουμε χρόνο μέχρι τότε.

ΤοSport24.grθα επιχειρήσει να προσεγγίσει τα ανοικτά μέτωπα του Ολυμπιακού σε ό,τι έχει να κάνει με μεταγραφές, δανεισμούς, λήξεις συμβολαίων και αποχωρήσεις. Είναι περισσότερο υποθετική η συζήτηση, αφού αρκετά δεδομένα μπορεί να αλλάξουν τους επόμενους μήνες. Προς το παρόν όμως ισχύουν τα εξής:

ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

(Συμβόλαια που εκπνέουν το καλοκαίρι του 2017)

Τα ανοιχτά μέτωπα του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πραξιτέλης Βούρος (Πιθανότητες παραμονής 20% υπέρ – 80% κατά)
Ο νεαρός αμυντικός είναι ολοφάνερο ότι δεν υπολογίζεται από τον Πάουλο Μπέντο. Αν και εφόσον ο Πορτογάλος τεχνικός μείνει και τη νέα σεζόν στο λιμάνι, τότε το ο Βούρος ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα πάρει χρόνο. Είχε γίνει μία πρώτη συζήτηση ανάμεσα σε παίκτη και σύλλογο για ανανέωση του συμβολαίου, αλλά οι επαφές δεν καρποφόρησαν. Με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι ένα ζήτημα τι θα γίνει με τον Βούρο ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο. Πάντως, ακόμα και να το γυρίσει το χαρτί και να ανανεώσει με τον Ολυμπιακό, το πιθανότερο είναι να φύγει δανεικός αν και εφόσον παραμείνει στο “τιμόνι” ο Μπέντο.

Τσόρι Ντομίνγκες (Πιθανότητες παραμονής 1% - 99%)
Πάντα με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, ο Ντομίνγκες διανύει την τελευταία του χρονιά στον Ολυμπιακό. Κατά... 99% θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι. Ακούγεται έντονα ότι μπορεί η Ρίβερ να κάνει κάποια κίνηση τον Γενάρη. Η ουσία είναι ότι ο Αργεντινός τον προσεχή Ιούνιο δεν θα βρίσκεται – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – στα βουνά της Αυστρίας για προετοιμασία.

Εστεμπάν Καμπιάσο (Πιθανότητες παραμονής 2% - 98%).
Σε καλύτερη μοίρα βρίσκεται από τον Τσόρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το καλοκαίρι θα συνεχίσει να φοράει τα ερυθρόλευκα. Ο ίδιος θα το επιθυμούσε βέβαια, πιστεύει ότι έχει ακόμα δύο χρόνια σε τόσο υψηλό επίπεδο, όμως, στην περίπτωση του Καμπιάσο τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο προπονητής. Η λογική λέει ότι ο Αργεντινός άσος πολύ δύσκολα θα ανανεώσει με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι.

Γκονσάλο Πασιένσια (Πιθανότητες παραμονής 0% - 100%).
Έχει τελειώσει ουσιαστικά ο νεαρός Πορτογάλος επιθετικός μετά την περιπέτεια υγείας που πέρασε. Δεν υπάρχει και κανένας λόγος από πλευράς Ολυμπιακού να κρατήσει τον παίκτη.

Νίκολα Λεάλι (Πιθανότητες παραμονής 50% - 50%)
Είναι μία περίπτωση που πραγματικά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί το καλοκαίρι. Ο Λεάλι αποκτήθηκε δανεικός από την Γιουβέντους με την προοπτική ότι θα έβαζε δύσκολα στον Καπίνο. Μέχρι στιγμής ο Ιταλός παίζει στην Ευρώπη και στο Κύπελλο. Θα παίξει αναγκαστικά και το διάστημα που είναι τραυματίας ο Καπίνο. Οι πιθανότητες να ανανεωθεί ο δανεισμός του είναι μοιρασμένες, γιατί θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η εικόνα που θα έχει στον β' γύρο της σεζόν. Αν ο Καπίνο εξακολουθήσει να κατεβάζει ρολά, τότε ο Λεάλι θα παραμείνει αναπληρωματικός και πλέον θα είναι και θέμα της Γιουβέντους για το αν θα θελήσει να τον ξαναδώσει δανεικό στους Πειραιώτες.

Μανουέλ Ντα Κόστα (Πιθανότητες παραμονής 50% - 50%)
Ο Μαροκινός είχε υπογράψει πέρσι τριετές κλειστό συμβόλαιο. Σύμφωνα με τους Τούρκους είχε υπογράψει 2+1. Επί της ουσίας δεν εκπνέει το συμβόλαιό του, άσχετα αν αυτό το +1 μπερδεύει λίγο τα πράγματα. Για τον Ντα Κόστα δεν μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα. Το καλοκαίρι που μας πέρασε κανένας από τον Ολυμπιακό δεν θα έλεγε “όχι” στο ενδεχόμενο να αποχωρούσε. Του χρόνου το καλοκαίρι μπορεί π.χ. να ασκήσει βέτο ο Μπέντο και να πει ότι τον θέλει οπωσδήποτε στην ομάδα του. Είναι ανοικτό το θέμα με λίγα λόγια και σίγουρα θα “φάμε” όλο το καλοκαίρι του 2017 με το τι θα γίνει τελικά με τον Ντα Κόστα.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Τα ανοιχτά μέτωπα του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιάννης Μανιάτης (Πιθανότητες 20% μένει – 80% φεύγει)
Ο αρχηγός το ένιωσε πλέον για τα καλά στο πετσί του ότι δεν υπολογίζεται και εκτιμάται ότι μέσα στον Ιανουάριο θα ψαχτεί περισσότερο για να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, είτε με μεταγραφή, είτε με δανεισμό. Δεν γίνεται να μείνει ανενεργός για σχεδόν έναν χρόνο και να έχει στα πόδια του μόνο τα ματς με την Εθνική ομάδα. Το 20% υπέρ της παραμονής του έχει να κάνει καθαρά με το αν θα βρει πρόταση. Πέρσι την βρήκε στις 31 Ιανουαρίου από τη Σταντάρ Λιέγης.

Δημήτρης Σιόβας (Πιθανότητες 60% - 40%)
Είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση αυτή του υψηλόσωμου στόπερ. Ο Μπέντο τον έχει 5η επιλογή στα στόπερ, τον Ιανουάριο λόγω της απουσίας του Ντα Κόστα στο Κόπα Άφρικα θα ανέβει ένα μικρό... σκαλοπάτι και θα περάσει 4ος, όμως, φτάνει αυτό για να μείνει στο λιμάνι; Σίγουρα στον Ολυμπιακό δεν θα ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να έφερνε πρόταση και να αποχωρούσε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αρκεί αυτή η πρόταση να κάλυπτε οικονομικά τον σύλλογο. Ακόμα κι αν ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνει τον Γενάρη μόλις με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Μποτία, Βιάνα, Ρέτσο).

Πραξιτέλης Βούρος (Πιθανότητες 50% - 50%)
Το αναφέρουμε και παραπάνω, ότι ο Βούρος αν φύγει τον Ιανουάριο δεν θα προκαλέσει σε κανέναν έκπληξη. Μπορεί π.χ. να του ανανεώσει ο Ολυμπιακός το συμβόλαιο και να φύγει δανεικός τον Γενάρη. Έχει πολλά ερωτηματικά η ιστορία με τον νεαρό αμυντικό.

Κώστας Τσιμίκας (Πιθανότητες 70% - 30%)
Ανοικτό το θέμα με τον νεαρό αριστερό μπακ. Βλέπει ότι δεν υπολογίζεται από τον Μπέντο και δεν αποκλείεταινα του ζητηθεί να βρει ομάδα για να συνεχίσει δανεικός. Ήδη ακούστηκαν διάφορα τις προηγούμενες μέρες περί ενδιαφέροντος από το Βέλγιο.

Σάσα Ζντιέλαρ (Πιθανότητες 50% - 50%)
Κάπως έτσι κυλούσε και πέρσι η χρονιά για τον Ζντιέλαρ. Και πέρσι ο Σίλβα τον είχε μονίμως στην εξέδρα μέχρι που τον ενεργοποίησε τον Γενάρη. Λέτε να το δούμε φέτος και με τον Μπέντο; Ο Σίλβα του έχει πει πολύ θετικά πράγματα για τον Σέρβο χαφ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολυκοσμία στα χαφ και δεν θα προκαλούσε σε κανέναν έκπληξη αν στο τέλος έφευγε δανεικός. Ήδη στην πατρίδα του τον γλυκοκοιτάζουν (σ.σ. Ερυθρός Αστέρας).

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Αριστερός μπακ (Πιθανότητες απόκτησης τον Ιανουάριο 80%):
Είναι κάτι που το σκέφτονται στο Ρέντη. Ο Μπέντο λόγω του τραυματισμού του Ντε Λα Μπέγια προχώρησε σε αλχημείες τύπου Ρέτσου, Φιγκέιρας και Βιάνα. Το ιδανικότερο για τον ίδιο θα ήταν να είχε έναν αριστερό μπακ επιπλέον. Αν ο Ντε Λα Μπέγια μέχρι τον Γενάρη εξακολουθεί να βγάζει προβλήματα τραυματισμού, τότε το πιθανότερο είναι να αποκτηθεί παίκτης στη συγκεκριμένη θέση.

Επιθετικός (Πιθανότητες απόκτησης τον Ιανουάριο 10%):
Ο Μπέντο μέχρι στιγμής καλύπτεται με τους Ιντέγιε και Καρντόσο. Από πίσω έχει τους Σεμπά και Ανδρούτσο. Θεωρεί ότι παρά το θέμα που προέκυψε με τον Πασιένσια, είναι κομπλέ στην κορυφή της επίθεσης. Αν όμως έρθει κάποια πρόταση για τον Ιντέγιε που δεν θα μπορεί να την αρνηθεί ο σύλλογος, δεν το συζητάμε καν: Θα αποκτηθεί επιθετικός. Με τα τωρινά δεδομένα όμως, ο Ολυμπιακός μένει ως έχει...

Εξτρέμ (Πιθανότητες προσθήκης τον Ιανουάριο 5%):
Ακούγονται πολλά και διάφορα ακόμα και για τα “φτερά” της επίθεσης. Δεν φαίνεται προς το παρόν να τίθεται κάποιο θέμα περί ενίσχυσης στη συγκεκριμένη θέση. Είναι ευχαριστημένος ο Μπέντο με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Σιγά-σιγά προσπαθεί να ξανακερδίσει τον Πάρντο, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει και με τον Μάρκο Μάριν, ο οποίος περιμένει την ευκαιρία του (σ.σ. αρκεί φυσικά να βάλει το “εγώ” κάτω από την ομάδα).

Πείτε τη δική σας γνώμη!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ