ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο μυαλό του Περέιρα ενόψει Τούμπας

Στο μυαλό του Περέιρα ενόψει Τούμπας
INTIME SPORTS

Με βάση το rotation που έχει πραγματοποιήσει ο Βίτορ Περέιρα, τους παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει και τα δεδομένα που υπάρχουν, το Sport24.gr αναλύει το σκεπτικό του Πορτογάλου για την 11άδα ενόψει Τούμπας.

Μετά το ντέρμπι του πρώτου γύρου στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε αγωνιστικά, έπαθε ολική καθίζηση, βυθίστηκε στην εσωστρέφειά του και τα προβλήματα βγήκαν στην επιφάνεια.

Ο "Δικέφαλος" δεν κατάφερε να διαχειριστεί την κρίση του και εκεί που είχε τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα, έχοντας βαθμολογικό πλεονέκτημα, πλέον βρίσκεται στο -8 και υποδέχεται τους Πειραιώτες, ευρισκόμενος με την "πλάτη στον τοίχο".

Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα ακολουθεί αντίθετη διαδρομή, πηγαίνει από νίκη σε νίκη, έχει... ξεχάσει από πότε έχει να υποστεί βαθμολογική απώλεια στη Super League και ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη, έχοντας "αέρα" έναντι του πληγωμένου αντιπάλου του.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι το κίνητρο δεν είναι μεγάλο στις τάξεις των Πειραιωτών, που θέλουν τη νίκη για πολλούς και διαφόρους λόγους, αγωνιστικούς και μη. Ξέρουν ότι μόνο φιλικό δεν θα είναι το κλίμα και θα πρέπει να είναι 100% έτοιμοι γι' αυτό το παιχνίδι, αν θέλουν να φύγουν χαμογελαστοί, έχοντας κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει κάνει το rotation του στα δυο παιχνίδια με Βέροια και Ατρόμητο ανάμεσα σε συγκεκριμένους παίκτες και το Sport24.gr αποκωδικοποιεί τις προθέσεις του για τη μεγάλη κυριακάτικη μάχη με τον "Δικέφαλο του Βορρά". Ποιους παίκτες σκέφτεται να παρατάξει και ποιοι έπονται στο μυαλό του για το βασικό σχήμα του Ολυμπιακού.

Ποιος θα καθίσει στα γκολπόστ

Για την θέση του τερματοφύλακα, δεν θα γινόταν καμία συζήτηση αν δεν είχε τραυματιστεί ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, απ' αυτόν ξεκινάει η 11άδα και δεν αμφισβητείται η παρουσία του κάτω από τα γκολπόστ. Με τα "αν" όμως δεν γράφεται ιστορία και καλώς ή κακώς ο Ρομπέρτο προέρχεται από τραυματισμό. Προπονείται κανονικά βέβαια τις τελευταίες ημέρες και έχει θέσει εαυτόν στην διάθεση του προπονητή του. Σίγουρα ο ίδιος θέλει να παίξει, είναι φτιαγμένος για μεγάλα ματς και δύσκολες έδρες, όμως ο Περέιρα πρέπει να κατεβάσει όσους είναι 100% έτοιμους και έχουν ρυθμό. Ο Μέγιερι παίζει στα τελευταία παιχνίδια, είναι αρκετά σταθερός, ξέρει από Τούμπα και δεν αποκλείεται να προτιμηθεί, διότι ακολουθούν πολλά δύσκολα ματς και εκεί ο Ρομπέρτο θα χρειαστεί. Είναι και το +8 που προσφέρει μια... άνεση στον κόουτς των Πειραιωτών, ώστε να μην τον ρίξει στην "αρένα", όμως θα ξεκαθαρίσουν τις ημέρες που έπονται. Βέβαια, ο Ισπανός διαθέτει την κλάση και την εμπειρία και αυτό δεν μπορεί να το παραμερίσει ο Περέιρα.

Ο Σιόβας, ο παρτενέρ και οι ακραίοι

Αναφορικά με την τετράδα της άμυνας, το γεγονός πως οι Ομάρ Ελαμπντελαουί και Αρτούρ Μαζουακού ξεκουράστηκαν με τον Ατρόμητο, δείχνει πως ο Περέιρα ήθελε να είναι ξεκούραστοι και φρέσκοι για τα ματς που έπονται, αρχής γενομένης απ' αυτόν της Τούμπας, καλύπτοντας το δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα. Αναφορικά με τους στόπερ, ο Δημήτρης Σιόβας αναμένεται να είναι ο ένας εκ των δυο. Με τον Ατρόμητο έμεινε προληπτικά εκτός αποστολής λόγω μιας ενόχλησης στον οπίσθιο μηριαίο αριστερά και αυτό. Αν είναι 100% καλά αυτές τις ημέρες, θα είναι βασικός στην Τούμπα. Όσο για τον παρτενέρ του, εκεί υπάρχει μάχη ανάμεσα σε Αυλωνίτη και Σαντάνα. Ο πρώτος έχει την γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, έχει παιχνίδια στα πόδια του και είναι πιο έτοιμος. Ο Σαντάνα από την άλλη διαθέτει εμπειρία και κλάση, ενώ η... άγνοια της Τούμπας ίσως να αποτελεί συν για τον ίδιο την δεδομένη χρονική στιγμή. Με τον Ατρόμητο έδειξε να είναι έτοιμος και μένει να αποφασίσει αν θα πάει στα σίγουρα ο προπονητής (Αυλωνίτης) ή θα δώσει την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο να παίξει στο πρώτο του εν Ελλάδι ντέρμπι.

Η μάχη της μεσαίας γραμμής

Στη μεσαία γραμμή υπάρχουν κάποιες σταθερές και κάποια δεδομένα για τον προπονητή ενόψει Τούμπας. Με Βέροια και Ατρόμητο έκανε rotation ανάμεσα σε Φορτούνη και Ντομίνγκες, με τον πρώτο να παίζει βασικός στην πρωτεύουσα της Ημαθίας (στο 73' μπήκε στην θέση του ο Ντουρμάζ) και τον δεύτερο να μπαίνει αλλαγή (στο 62' αντί του Αφελάι), ενώ το ανάποδο έγινε με τους Περιστεριώτες στο Φάληρο (ο Ντομίνγκες βασικός και στην θέση του μπήκε ο Φορτούνης στο 70'). Αμφότεροι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, φάνηκε άλλωστε στα δυο αυτά παιχνίδια και υπάρχει δίλημμα για τον Περέιρα. Ο "Τσόρι" διαθέτει την εμπειρία, ξέρει τις καταστάσεις γι' αυτό το ματς, αλλά το τσαγανό του Έλληνα μεσοεπιθετικού είναι τέτοιο που του δίνει ελπίδες για θέση στο βασικό σχήμα. Στα δυο άκρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι Ντοσεβί (δεξιά) και Αφελάι (αριστερά), με τον Ντουρμάζ να είναι ο τρίτος στο rotation και να δείχνει ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα (σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής με τόσα ματς μπροστά), ενώ στο κέντρο της μεσαίας γραμμής οι Κασάμι και Μανιάτης έχουν τον πρώτο λόγο και ο Μιλιβόγεβιτς είναι ο τρίτος. Πιο πιθανό βλέπουμε να ξεκινάει ο Σέρβος με την ΑΕΚ και να δούμε τον αρχηγό του Ολυμπιακού και τον διεθνή Ελβετό στην Τούμπα. Στη Βέροια, ο Μανιάτης έπαιξε σε όλο το ματς μαζί με τον Κασάμι, ενώ κόντρα στον Ατρόμητο ο Μανιάτης ήταν βασικός και στο 78' παραχώρησε την θέση του στον Κασάμι, ενώ στο πλάι του βρισκόταν ο Μιλιβόγεβιτς.

Οι σκέψεις για την γραμμή κρούσης

Αναφορικά με την επίθεση, ας μην αποκλείει κάποιος να ξεκινήσει στην Τούμπα ο Χόρχε Μπενίτες. Ο Παραγουανός υπάρχει στο μυαλό του Περέιρα για το κυριακάτικο παιχνίδι, διότι έπεται και το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο Μήτρογλου έχει το μομέντουμ, σκοράρει συνεχώς, έχει ρυθμό και ψυχολογία, όμως έπαιξε 90 λεπτά και με τον Ατρόμητο, ακολουθούν τα ντέρμπι με τους "Δικεφάλους" και δύσκολα ξεκινήσει και στα τρία ματς βασικός. Ίσως προτιμά ο Περέιρα να τον έχει βασικό με την "Ένωση" την άλλη Τετάρτη (11/2), διότι οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν σκορ πρόκρισης ενόψει του δεύτερου αγώνα στο ΟΑΚΑ. Αυτό ίσως να... στέλνει βασικό τον Μπενίτες στην Τούμπα. Επαναλαμβάνουμε, αυτές είναι σκέψεις του προπονητή, ο οποίος έχει τρεις μέρες μπροστά του για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις και η θέση του στράικερ είναι δεδομένο πως θα τον απασχολήσει. Από τη μια έχει τον Μήτρογλου που σκοράρει, όμως δεν γίνεται να παίζει και σε όλα τα ματς. Η βαθμολογική διαφορά από τον ΠΑΟΚ δίνει περιθώριο στον κόουτς να κατεβάσει βασικό τον 23χρονο φορ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ