ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην Σουηδία έπαθε, ώρα να μάθει

Στην Σουηδία έπαθε, ώρα να μάθει
INTIME SPORTS

Τα λάθη της αναμέτρησης στην Σουηδία πρέπει να αποφύγει πρωτίστως ο Ολυμπιακός προκειμένου να πάρει το τρίποντο κόντρα στην Μάλμε (9/12, 21:45). Πού επιμένει ο Μίτσελ και γιατί... βασανίζεται.

Έχοντας κερδίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, ο Ολυμπιακός για την δεύτερη αγωνιστική επισκέφθηκε την Σουηδία για την αναμέτρηση με την Μάλμε και ηττήθηκε.

Η αδυναμία των Πειραιωτών σε εκείνο το παιχνίδι είναι πολύ πιθανό εντέλει να τους στοιχίσει και την πρόκριση τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Πρωταθλητές Σουηδίας δεν κατάφεραν να κόψουν βαθμούς σε κανένα άλλο παιχνίδι, αποδείχθηκαν εύκολη σχετικά λεία για τις Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ το βράδυ της Τρίτης (9/12, 21:45) θα κυνηγήσουν μια ακόμη νίκη επί του Ολυμπιακού με σκοπό να πάρουν εκείνοι την 3η θέση και την πρόκριση για το Europa League.

Από την πλευρά τους οι "ερυθρόλευκοι" βολεύονται με το "x" όσον αφορά την συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την άνοιξη, ωστόσο θα κυνηγήσουν με την σειρά τους στο τρίποντο περιμένοντας τα καλά νέα από το Τορίνο (να κερδίσει η Ατλέτικο την Γιουβέντους...).

Για να πάρουν το τρίποντο όμως, ο Μίτσελ και οι παίκτες του οφείλουν να αποφύγουν τα λάθη του πρώτου αγώνα στην Σουηδία, που κόστισαν μια ήττα με σκορ 2-0. Ξεκινώντας από το ατομικό επίπεδο και την συγκέντρωση που δεν είχαν οι Πειραιώτες, με αποτέλεσμα να δεχθούν δύο... σχολικά τέρματα. Μποτία, Αμπιντάλ και Ρομπέρτο δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν και ειδικά οι δύο στόπερ έκαναν αστεία - για τέτοιο επίπεδο - λάθη.

Λάθη που σε προσωπικό επίπεδο δεν γίνεται να επαναληφθούν στο Φάληρο, αν ο Ολυμπιακός θέλει να φύγει με τους 3 βαθμούς της νίκης από το γήπεδο. Γιατί υπάρχουν και αδυναμίες στην τακτική, που επίσης "βοήθησαν" την Μάλμε στην Σουηδία.

Εκεί όπου ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τρεις ανασταλτικούς μέσους (όσους δηλαδή κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους), απόφαση μάλλον υπερβολική από τον Μίτσελ, αφού η Μάλμε είναι μια καλή ομάδα, με 2-3 εξαιρετικά επικίνδυνους παίκτες (Ρόσενμπεργκ, Φόρσμπεργκ, Έρικσεν) αλλά μέχρι εκεί.

Τα έσοδα του Ολυμπιακού από το φετινό Champions League

Οι "ερυθρόλευκοι" στην Σουηδία είχαν κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς πλάτος στην επίθεση τους, ενώ έλειπε ο άνθρωπος που θα τους ενώσει με τον επιθετικό. Αυτή η φλύαρη υπεροχή δεν είχε φυσικά αποτέλεσμα, ενώ όταν οι Πειραιώτες αποφάσιζαν να πιέσουν ψηλά και να αφήσουν χώρους, τότε η Μάλμε το εκμεταλλευόταν δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Ρομπέρτο.

Ίσως ο Ολυμπιακός να μην άξιζε την ήττα στην Σουηδία (υπάρχει και εκείνο το πέναλτι - μαρς πάνω στον Μανιάτη που έπνιξε ο Ρώσος ρέφερι με το σκορ στο 1-0), ωστόσο τα αβίαστα προσωπικά λάθη και κάποιες τακτικές επιλογές που δεν βγήκαν, έφεραν το άσχημο αποτέλεσμα.

Προσωπικές μονομαχίες και συγκέντρωση

Δύο στοιχεία στα οποία επιμένει πολύ ο Μίτσελ μιλώντας στους παίκτες του για το παιχνίδι της Τρίτης. Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί πως εφόσον οι ποδοσφαιριστές του έχουν την σωστή νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο, τότε θα πάρουν τη νίκη.

Οι προσωπικές μονομαχίες, ειδικά στην μεσαία γραμμή, μπορούν να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα υπέρ του Ολυμπιακού. Το ίδιο απαραίτητη είναι και η συγκέντρωση. Η Μάλμε θέλει νίκη και μόνο νίκη στο Φάληρο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να παίξει ανοιχτά. Θα αφήσει την μπάλα στον Ολυμπιακό και θα ψάξει τις κόντρες.

Οι "ερυθρόλευκοι" λοιπόν θα χρειαστούν υπομονή, ένταση και απόλυτη συγκέντρωση στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να μην κάνουν -ξανά- αστεία λάθη που επιτρέψουν επικίνδυνες κόντρες για τους Σουηδούς, ενώ στην επίθεση θα πρέπει να εκμεταλλευθούν το πόσο ευάλωτη δείχνει (και είναι) η αντίπαλη άμυνα στο κάθετο παιχνίδι.

"Βασανίζεται" ο Μίτσελ

Μέγκιερι, Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μποτία, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Φουστέρ, Γιαννούλης, Μανιάτης, Μαζουακού, Μήτρογλου, Αμπιντάλ, Σαλίνο, Μπενίτες, Σιόβας, Αφελάι, Εντινγκά, Κασάμι και Χουτεσιώτης, είναι οι 21 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς.

Ο Μίτσελ σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει κατασταλάξει στους 11 που θα εμπιστευθεί από την αρχή, ωστόσο... βασανίζεται με το δίλημμα "Μήτρογλου ή Μπενίτες", με τον Έλληνα και τον Παραγουανό να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες. Η άλλη σκέψη που τρώει τον Μίτσελ έχει να κάνει με τον Αφελάι, που δεν βρίσκεται σε ιδεατή αγωνιστική κατάσταση αλλά έχει την ποιότητα για να κάνει την διαφορά με 1-2 εμπνεύσεις του.

Το επικρατέστερο σενάριο για την ώρα είναι να μείνει στον πάγκο ο Ολλανδός διεθνής κυνηγός. Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι, Φουστέρ, Ντομίνγκες και Μήτρογλου ή Μπενίτες θα είναι η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στην Μάλμε.

Με 21 παίκτες έχει έρθει και η Μάλμε στην Ελλάδα. Η αποστολή των Πρωταθλητών Σουηδίας αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:

Preview Champions League (day 6 - part 1): Δύο τελικοί και ο Ολυμπιακός

Ρόμπιν Όλσεν, Ζλάταν Αζίνοβιτς, Άντον Τίνερχολμ, Ματίας Κόντσα, Μάρκους Χάλστι, Φίλιπ Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Πα Κονάτε, Σίμον Κρόον, Μάγκνους Έρικσον, Ενόκ Κόφι Αντού, Εμίλ Φόρσμπεργκ, Έρνταλ Ράκιπ, Σίμον Τερν, Μάρκους Ρόσενμπεργκ, Άιζακ Κίσε Τέλιν, Πάβελ Κιμπίτσκι, Άγκον Μεχμέτι.

Ο Άγκε Χαρέιντε φαίνεται να έχει καταλήξει στον Χάλστι ως αντικαταστάτη του Γιόχανσον (τιμωρημένος) στο κέντρο της άμυνας. Όλσεν, Τίνερχολμ, Χελάντερ, Χάλστι, Ρικαρντίνιο, Κρόον, Αντού, Έρικσον, Φόρσμπεργκ. Τέλιν και Ρόσενμπεργκ αναμένεται να είναι στο αρχικό σχήμα της Μάλμε το βράδυ της Τρίτης και σε σύστημα 4-4-2.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ