ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην αναμονή ο Εσκριβά

Στην αναμονή ο Εσκριβά

Ο Εσκριβά θέλει, είναι στη λίστα του Ολυμπιακού αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί να γίνει λόγος για οριστική συμφωνία των δύο πλευρών. Τι γίνεται με Ρομπέρτο, Πάτο και Ντουμπιά.

Ένα μικρό αλαλούμ επικράτησε από το πρωί της Παρασκευής (12/6) όσον αφορά τον Ολυμπιακό και την φημολογούμενη συμφωνία του με τον Φραν Εσκριβά.

Τα σενάρια πυροδότησε το γεγονός πως μετά τον τεχνικό διευθυντή της Έλτσε και ο 50χρονος προπονητής ζήτησε να μείνει ελεύθερος. Με δεδομένο το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ισπανό τεχνικό το θέμα μοιάζει να προχώρησε αρκετά βήματα παρακάτω, φτάνοντας στην "συμφωνία".

Ωστόσο αργότερα μέσα στην ημέρα νέες πληροφορίες από την Ισπανία επιβεβαίωναν το φλερτ των δύο πλευρών αλλά όχι και τα περί οριστικής συμφωνίας. Πως έχει η υπόθεση;

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

Ο Ολυμπιακός έχει ανάμεσα στις προτιμήσεις του τον Εσκριβά αλλά μέχρι εκεί, τουλάχιστον για την ώρα. Συμφωνία οριστική δεν υπάρχει και τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται τετελεσμένο. Και αυτό γιατί δεν αποκλείεται εντέλει να εμφανίσουν οι "ερυθρόλευκοι" έναν προπονητή που δεν έχει ακουστεί ή το όνομα του έχει περάσει στα ψιλά.

Η λογική λέει ότι η υπόθεση ανεύρεσης προπονητή δεν μπορεί να πάρει περισσότερες από 3-4 μέρες ακόμη, αφού υπάρχουν πολλές ακόμη εκκρεμότητες προς διευθέτηση ενόψει της νέας σεζόν.

Ντουμπιά και Πάτο

Έγραφαν τις τελευταίες ώρες οι Ιταλοί περί Ντουμπιά και Ολυμπιακού. Η Ρόμα αγόρασε τον Ιβοριανό στράικερ τον Γενάρη έναντι περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έχει ήδη πληρώσει τα πρώτα 5 στους Ρώσους.

Ο Ντουμπιά δεν "κόλλησε" με τους Ρωμαίους και οι δύο πλευρές θέλουν να χωρίσουν, με την Ρόμα να ψάχνει τρόπο να περιορίσει την χασούρα. Θα μπορούσε ποτέ ο Ολυμπιακός να αγοράσει τον Σεϊντού Ντουμπιά; Μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο. Ίσως μόνο για δανεισμό θα μπορούσε να γίνει λόγος, με το "Sky Sport Italia" να υποστηρίζει το συγκεκριμένο σενάριο, σημειώνοντας πως ακόμη η Ρόμα δεν έχει αποφασίσει.

Πέρα από το γεγονός πως ομάδα της Κίνας φέρεται να έχει πλησιάσει τον Ιβοριανό στράικερ και να δίνει καλά λεφτά στους "τζαλορόσι", από την πλευρά του παίκτη δεν υπάρχει καμία παραδοχή για επαφές με τον Ολυμπιακό.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με άμεσο συνεργάτη του Ζαν-Μπερνάρ Μπεϊτρισόν, ατζέντη του Ντουμπιά, ο οποίος ήταν κάθετος πως ουδέποτε έχει υπάρξει ερώτηση από τους Πειραιώτες για τον παίκτη. Όταν επιμείναμε λίγο παραπάνω, φανερά ενοχλημένος μας ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να συνεχιστεί η κουβέντα γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό.

Όσον αφορά τον Αλεσάντρε Πάτο, πέρα από το γεγονός πως έχει προταθεί η περίπτωση του στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει -για την ώρα- κάτι παραπάνω. Αν και μπορεί να προκύψει μια εξέλιξη που ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα και να κάνει ακόμη πιο ελκυστική -ίσως όμως παράλληλα και πιο δύσκολη- την υπόθεση του 26χρονου φορ.

Η Κορίνθιανς έχει οφειλόμενα στον Βραζιλιάνο, από την εμπορική εκμετάλλευση του ονόματος και της εικόνας του. Αν δεν του τα καταβάλλει στα επόμενα τρία 24ωρα, τότε ο Πάτο μένει αυτομάτως ελεύθερος. Θυμίζουμε πως στην πατρίδα του, ο 26χρονος επιθετικός είχε σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ ετήσιες απολαβές.

Κάνει πίσω (;) η Βαλένθια για Ρομπέρτο

Ίσως να είναι και παιχνίδι τακτικής, ίσως και όχι. Από το απόγευμα της Πέμπτης (11/6) σας είχαμε ενημερώσει πως οι "νυχτερίδες" μοιάζουν να έχουν βάλει φρένο στην υπόθεση απόκτησης του Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, εξαιτίας των χρημάτων που απαιτούνται για την πραγματοποίηση αυτής της μεταγραφής.

Ο ισπανικός Τύπος προχωράει το θέμα την Παρασκευή (12/6) και υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν την Βαλένθια ουσιαστικά να αποσύρεται από την συγκεκριμένη υπόθεση. Ενδεχομένως να θέλουν με αυτό τον τρόπο να πιέσουν τους ατζέντηδες του παίκτη ή ακόμη και τον ίδιο, να μιλήσουν με τον Ολυμπιακό για να πέσει το κόστος της μεταγραφής. Είναι μια συνηθισμένη τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πάντως όπως διαβάσετε και στο ρεπορτάζ της Πέμπτης, η Βιγιαρεάλ φαίνεται έτοιμη να αρπάξει την ευκαιρία και να κάνει μια ακόμη απόπειρα (αποτυχημένη η πρώτη) να αποκτήσει τον Ρομπέρτο από τους Πειραιώτες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ