ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στα "ερυθρόλευκα" ο Μποτία!

Στα "ερυθρόλευκα" ο Μποτία!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Αλμπέρτο Μποτία το απόγευμα της Παρασκευής (1/8). Συμβόλαιο μέχρι το 2018 υπέγραψε ο Ισπανός στόπερ.

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα από το απόγευμα της Παρασκευής (1/8) ο Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός στόπερ ανήκε στην Σεβίλη και από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τα "ερυθρόλευκα".

Οι Πειραιώτες είπαν... καλό μήνα βάζοντας στο ρόστερ τους έναν παίκτη που στα 14 του χρόνια μετακόμισε στην Βαρκελώνη και την Μασία, όπου έμαθε τα μυστικά της θέσης του κεντρικού αμυντικού.

Ο 25χρονος άσος (187εκ.) την περσινή σεζόν (2013-14) αγωνίστηκε ως δανεικός στην Έλτσε έχοντας γεμάτη χρονιά (33 συμμετοχές) και πολύ καλές εμφανίσεις. Έχει περάσει από όλες τις μικρές Εθνικές της Ισπανίας.

Με την ομάδα U19 κατέκτησε την Copa Atlantico το 2007, ένα διεθνές τουρνουά που διεξάγεται κάθε χρόνο στα Κανάρια νησιά, ενώ το 2009 κέρδισε με την Εθνική U20 το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ιταλίας.

Μποτία, ο "βράχος"!

Τον Ιούνιο του 2011 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21, με συμπαίκτες τους Ντε Χέα, Χάβι Μαρτίνεθ, Χουάν Μάτα, Ντίντακ Βιλά, Άντερ Ερέρα, Αλκάνταρα, Μουνιαΐν, Αθπιλικουέτα, Παρέχο, Καπέλ και Μπόγιαν μεταξύ άλλων.

Τον Αύγουστο του 2011, ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε τον κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα των ανδρών ενόψει των δυο παιχνιδιών της Roja με την Χιλή και το Λίχτενσταϊν, αλλά δεν τον χρησιμοποίησε σε καμία από τις δύο αναμετρήσεις.

Ο Μποτία έφτασε στην Ελλάδα την Πέμπτη (31/7) προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις του με τους "ερυθρόλευκους" και μια ημέρα αργότερα ανακοινώθηκε επίσημα από τους Πειραιώτες.

Ο Ισπανός στόπερ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του κυμαίνονται περίπου στα 2 εκ. ευρώ.

Η είδηση της έλευσης του 25χρονου άσου στον Πειραιά ενδεχομένως να σηματοδοτεί τις άμεσες εξελίξεις με την υπόθεση πώλησης του Κώστα Μανωλά, που απασχολεί έντονα πολλά από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, με την Γιουβέντους να έχει δείξει εσχάτως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περίπτωση του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αλμπέρτο Μποτία".

Στα "ερυθρόλευκα" ο Μποτία!
INTIME SPORTS
Στα "ερυθρόλευκα" ο Μποτία!
INTIME SPORTS
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ