ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σιμεόνε-Αναστόπουλος και γκολ!

Σιμεόνε-Αναστόπουλος και γκολ!

Ο Νίκος Αναστόπουλος παρακολούθησε για 3 εβδομάδες τις προπονήσεις της Ατλέτικο και μέσω του Sport24.gr στάζει μέλι για τον Ντιέγκο Σιμεόνε και το δημιούργημά του. "Είναι ομαδάρα!", τονίζει.

Κάπως έτσι θα περιέγραφε κάποιος τη συνεργασία των δύο μεγάλων αυτών παικτών εάν έπαιζαν ακόμα ποδόσφαιρο. Και τους δύο τους κέρδισε όμως η προπονητική με τον Αργεντινό «Τσόλο» να θεωρείται όχι άδικα ως το νέο παγκόσμιο προπονητικό αστέρι.

Ο Νίκος Αναστόπουλος, είχε την τύχη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες να παρακολουθήσει από κοντά τον Ντιέγκο Σιμεόνε και τον τρόπο δουλειάς του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού ήταν καθημερινά στο Majadahonda, το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο των Πρωταθλητών Ισπανίας, σε ένα προάστιο της Μαδρίτης, 25 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο «Αναστό» είχε αρχικά αποφασίσει να παρακολουθήσει από κοντά τόσο τις προπονήσεις της Ατλέτικο όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στην πορεία αποφάσισε να αφιερώσει όλο του το χρόνο στον Σιμεόνε.

Μεταφέρει την εμπειρία του μέσω του SPORT24 και ακτινογραφεί και την αντίπαλο του αγαπημένου του Ολυμπιακού, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λίγκ.

«Μιλάμε για μια ομαδάρα με όλη τη σημασία της λέξης, που αντιπροσωπεύει 100% τη δουλειά του προπονητή της. Είναι δημιούργημά του και δεν είναι τυχαία η πορεία της τα τελευταία χρόνια.

Ήταν 3η πρόπερσι, δεύτερη το 2013 και το καλοκαίρι την έβγαλε πρωταθλήτρια. Ο άνθρωπος είναι το νέο προπονητικό αστέρι της Ευρώπης και είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω και από κοντά» λέει ο «μουστάκιας» που εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο λειτουργίας των προπονήσεων των Μαδριλένων.

«Είδα δεκαπέντε προπονήσεις, ε λοιπόν και στις 15 έβλεπα ένα διαφορετικό σενάριο. Με ειδικές ασκήσεις για άμυνα με τη μπάλα, για άμυνα χωρίς τη μπάλα, για επίθεση και για το κλασσικό 4-4-2 που τόσο πολύ αρέσει στον Ντιέγκο.

Και δεν μιλάμε για…θεωρία, φρου φρου και αρώματα. Δεν υπήρχαν σχέδια επί χάρτου, αλλά επί…χόρτου γιατί εκεί είναι ο καθρέφτης για τον ποδοσφαιριστή. Στο γήπεδο. Καλή η θεωρία με τους πίνακες και τις κιμωλίες και το βίντεο, αλλά ο προπονητής «μιλάει» και «γράφει» στο φυσικό του χώρο στο γήπεδο και εκεί ήταν το κάτι άλλο ο Σιμεόνε.

Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. Μια ομάδα που είναι Πρωταθλήτρια Ισπανίας, για λίγα δευτερόλεπτα θα είχε κατακτήσει και το Τσάμπιονς Λίγκ, ενώ κατέκτησε το σούπερ καπ και βλέπεις όλα της τα αστέρια, σούζα. Πειθαρχία και άγιος ο θεός.

Στις 9.30 η προπόνηση το πρωί, όλοι είναι στο γήπεδο στις 8.45 και το πρόγραμμα κυλάει ρολόι. Ο προπονητής είναι πάνω από όλα, αλλά δεν είναι μόνος του. Έχει επτά συνεργάτες !

Τρεις γυμναστές, προπονητές τερματοφυλάκων, άμεσο συνεργάτη και ένα ολόκληρο τιμ εργοφυσιολόγων κλπ. Έχουν αναγάγει την προπόνηση σε επιστήμη και τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο».

Ο Νίκος Αναστόπουλος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και από κοντά τον Ντιέγκο Σιμεόνε και όπως μας εξομολογείται: «Είναι πολύ προσιτός και καλό παιδί. Δεν μετάνιωσα στιγμή, που αποφάσισα να αφοσιωθώ στην Ατλέτικο. Θεώρησα ότι έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο Αργεντίνος από τον Ιταλό τον Αντσελότι, ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που έχω εικόνα από προπονήσεις μεγάλων Ιταλών προπονητών.

Πάντως όσο πρόσχαρος και φιλικός είναι εκτός προπονήσεων ο Σιμεόνε, αλίμονο σου αν είσαι παίκτης του και δεν ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες του.

Είναι μεσογειακός τύπος στο γήπεδο, παρορμητικός και ζει έντονα το παιχνίδι. Τον είδα και στους δύο τελικούς του σούπερ καπ, βλέποντας και το σκηνικό με τον διαπληκτισμό που είχε με τον 4ο διαιτητή.

Είχε δίκιο ως προς τη διαμαρτυρία του, καθώς ήταν παίκτης του τραυματισμένος και ο διαιτητής είχε αφήσει να παιχτεί το παιχνίδι με κίνδυνο ισοφάρισης για την ομάδα του. Απλά ξέφυγε και αυτό του στοίχισε οκτώ αγωνιστικές τιμωρία!

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στις προπονήσεις είναι ο τρόπος που δείχνει την τακτική του, με συγκεκριμένες ασκήσεις για κάθε θέμα που θέλει να τονίσει. Τον είδα πως προετοιμάζει την ομάδα πριν από ένα εκτός και ένα εντός έδρας παιχνίδι και είναι πολύ μπροστά σε θέματα προπονητικής και τακτικής.

Γενικότερα όμως δεν είναι τυχαίο ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει τόσο μπροστά από όλα τα υπόλοιπα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια» συνεχίζει ο Νίκος Αναστόπουλος που φυσικά θα είναι και στο στάδιο «Καραϊσκάκης» στις 16 Σεπτεμβρίου για τον αγώνα του αγαπημένου του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο.

«Από που να πρωτοφυλαχτεί κανείς. Θα είναι από τις πιο δύσκολες αποστολές του Ολυμπιακού στην ιστορία του στη διοργάνωση. Αν δεν χάσει σε αυτό το παιχνίδι θα έχει τεράστιο πλεονέκτημα στη μάχη με τη Γιουβέντους για τη δεύτερη θέση, καθώς πολύ δύσκολα η Ατλέτικο μπορεί να χάσει την πρωτιά.

Είναι μια ομάδα που πρεσάρει σε όλο το γήπεδο, δεν σου δίνει καθόλου χώρο και χτυπάει πολύ στον αιφνιδιασμό. Γι’ αυτό και θέλει μεγάλη προσοχή από την άμυνα του Ολυμπιακού στις αντεπιθέσεις των Ισπανών.

Θέλει πολύ μεγάλη αυτοσυγκέντρωση για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα» επισημαίνει ο Νίκος Αναστόπουλος, που ανέφερε ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Σιμεόνε.

«Είναι προπονητής του συνόλου και εφέτος προτίμησε με την πώληση ενός παίκτη, του Κόστα, που πήρε 40 εκατομμύρια ευρώ, να τα δαπανήσει για να αποκτήσει οκτώ παίκτες με αυτά τα χρήματα ενισχύοντας την ομάδα του στις θέσεις που χρειαζόταν. Την ίδια ώρα η συμπολίτισσα της Ατλέτικο Ρεάλ Μαδρίτης δαπάνησε ένα ίδιο ποσό, μόνο για τη μεταγραφή του Χάμες Ροντρίγκεζ. Αυτό τα λέει όλα» κατέληξε ο Έλληνας προπονητής που έδωσε πλέον ραντεβού με τον Σιμεόνε σε λίγες μέρες στο «Καραϊσκάκης» όπου όμως θα υποστηρίζουν διαφορετική ομάδα…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ