ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σαβιόλα: "Σούπερ γκολκίπερ ο Ρομπέρτο"

Σαβιόλα: "Σούπερ γκολκίπερ ο Ρομπέρτο"
INTIME SPORTS

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα έπλεξε το εγκώμιο του Ρομπέρτο Χιμένεθ και εξέφρασε την άποψη πως θα ήταν μία εξαιρετική λύση για τη Μπαρτσελόνα όταν αποχωρήσει ο Βαλδές. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Περιζήτητος είναι τις τελευταίες ημέρες στον ισπανικό Τύπο ο Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος βρέθηκε στη Βαρκελώνη για τα εγκαίνια της ποδοσφαιρικής σχολής του.

Την Κυριακή (17/11) ήταν μάλιστα η σειρά των δύο μεγαλύτερων σε κυκλοφορία αθλητικών εφημερίδων της Μαδρίτης να ασχοληθούν με τον Αργεντινό επιθετικό του Ολυμπιακού.

Ο 32άχρονος ποδοσφαιριστής ρωτήθηκε από τη εφημερίδα "AS" , αναφορικά με τον Βίκτορ Βαλδές και τον διάδοχό του στην Μπαρτσελόνα.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση ήταν η εξής: "Θα ήταν ο Ρομπέρτο μία καλή διάδοχη λύση για τον Βαλδές;" Η απάντηση του Σαβιόλα ήταν αφοπλιστική: "Είναι τερματοφυλακάρα και περνάει μια καταπληκτική φάση. Χωρίς καμία αμφιβολία, ναι, θα ήταν!".

Για τη ζωή του στην Ελλάδα, ο Χαβιέρ τόνισε: "Τα πράγματα μου πάνε πολύ καλά στην Αθήνα, είμαι πολύ ευτυχισμένος. Υπέγραψα για δύο χρόνια και τα πράγματα πάνε όπως τα περιμέναμε. Στο πρωτάθλημα έχουμε μπει σε έναν καλό δρόμο, θα παλέψουμε για το Κύπελλο και, βεβαίως, είμαστε κοντά στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ". Επίσης, ο Σαβιόλα υπογράμμισε πως θα έδινε και φέτος τη "Χρυσή Μπάλα" στον Μέσι, ενώ για μία ακόμα φορά μίλησε για το πόσο απόλαυσε την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μάλιστα, ο παίκτης του Ολυμπιακού έδωσε συμβουλές στον Ισπανό τερματοφύλακα, Βίκτορ Βαλδές, ο οποίος αρνείται να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα και σκέφτεται τη δελεαστική πρόταση που έχει δεχτεί από τη Μονακό. Ο Σαβιόλα ρωτήθηκε από τους Ισπανούς δημοσιογράφους για την άποψή του επί του θέματος επειδή είχε παίξει μία σεζόν στη Μονακό προ δεκαετίας.

"Ήταν μία περίεργη εμπειρία. Πολύ ψυχρή ατμόσφαιρα. Μπορούσες να φύγεις από το γήπεδο περπατώντας για το σπίτι σου και να μη σε γνωρίσει κανείς στο δρόμο! Δε λέω ότι είναι απαραιτήτως κακό αυτό, αλλά σίγουρα μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα μία τέτοια πρόταση για τον Βαλδές, αλλά νομίζω ότι να φύγει κάποιος από την Μπαρτσελόνα για να πάει στη Μονακό είναι πισωγύρισμα για την καριέρα του", τόνισε χαρακτηριστικά ο επιθετικός του Ολυμπιακού.

"Είμαι χαρούμενος στον Ολυμπιακό"

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα παραχώρησε συνέντευξη και στην εφημερίδα "Marca" . Ο επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε για την πολύ καλή σχέση που ανέπτυξε με τον Λιονέλ Μέσι, την φανέλα που του χάρισε όταν τραυματίστηκε όντας πιτσιρικάς, ενώ για την εμπειρία του στην Ελλάδα χαρακτήρισε "πολύ καλή ομάδα" τον Ολυμπιακό.

"Είμαι χαρούμενος. Είμαστε πρώτοι με έξι βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Συν τοις άλλοις, στο Τσάμπιονς Λιγκ παλεύουμε για να προκριθούμε στους "16". Προπονητής είναι ο Μίτσελ και υπάρχουν αρκετοί Ισπανοί όπως ο Μιγκέλ Τόρες ή ο Νταβίντ Φουστέρ με τους οποίους τουλάχιστον μπορούμε να μιλάμε ισπανικά", επισήμανε.

Όσο για το αν του λείπει το ισπανικό πρωτάθλημα, όπου έπαιξε συνολικά οκτώ σεζόν (Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάλαγα), ο Σαβιόλα απάντησε; "Το πρωτάθλημα πάντα μου άρεσε και το βάζω μπροστά από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση στον κόσμο. Μου αρέσει να το βλέπω και όποτε μπορώ το παρακολουθώ. Όσα, πάντως, έχω απολαύσει στην καριέρα μου, μου αρκεί για να μην το νοσταλγώ τώρα".

Τέλος, ερωτηθείς για το στιλ παιχνιδιού σε Πριμέρα Ντιβισιόν και Super League, ο Χαβιέρ τόνισε: "Υπάρχει μεγάλη διαφορά, αφού ο τρόπος παιχνιδιού είναι τελείως διαφορετικός. Οι ομάδες στην Ελλάδα είναι πιο μαχητικές από τις ισπανικές. Είναι ένα στιλ που βασίζεται περισσότερο στη φυσική δύναμη".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ