ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ροτέισον σε μίνι έκδοση και ο παράγοντας "x"

Ροτέισον σε μίνι έκδοση και ο παράγοντας "x"
INTIME SPORTS

Κίεβο, Λεωφόρος και Φάληρο. Ευρώπη, πρωτάθλημα, Ευρώπη. Πως θα αντιμετωπίσει Ντνίπρο και Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός; Οι 6 ακλόνητοι και τα πλάνα του Περέιρα σε πρόσωπα και τακτική.

Σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν μπαίνει ο Ολυμπιακός, όσον αφορά την διεκδίκηση των φετινών του στόχων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι Πειραιώτες είχαν την Κυριακή (15/2) μια ευκαιρία να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες ενόψει συνέχειας, καθώς από την Δευτέρα (16/2) επιστρέφουν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, ξεκινώντας την προετοιμασία τους για μια "καυτή" τριάδα αγώνων που ακολουθεί.

Και τους θέλει να παίζουν την Πέμπτη (19/6) στο Κίεβο απέναντι στην Ντνίπρο, την Κυριακή (22/2) στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό και ξανά Πέμπτη (26/2) στο Φάληρο με τους Ουκρανούς. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, ο Ολυμπιακός καλείται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το πως θα εξελιχθεί η φετινή σεζόν.

Αν θα καταφέρει να κάνει ένα ακόμη βήμα στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και πόσο εύκολη ή δύσκολη θα είναι η πορεία του στην κούρσα για τον τίτλο της Super League.

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσει ο Ολυμπιακός αυτά τα τρία παιχνίδια, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε αυτόν της τακτικής. Ένα στοιχείο που μπορούμε να κρατήσουμε, είναι πως κατά κάποιον τρόπο, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την πολυτέλεια του παράγοντα "x" στα παιχνίδια που θα δώσουν σε Κίεβο και Λεωφόρο.

Στην πρώτη περίπτωση θα έχουν το πλεονέκτημα να δώσουν την τελική μάχη πρόκρισης στους "16" του Europa League κόντρα στην Ντνίπρο στον επαναληπτικό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", εκεί που λύγισαν φέτος οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε κατά σειρά.

Όσον αφορά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το ενδεχόμενο ισοπαλίας θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό να παραμείνει στο +6 από το "τριφύλλι", που είναι πλέον η μοναδική ομάδα που μπορεί να τους απειλήσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αδιαμφισβήτητα οι Πειραιώτες θα παίξουν για τη νίκη και στα δύο αυτά ματς, όμως και η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που τους δίνει πλεονέκτημα και για τις δύο διοργανώσεις.

Η εξάδα που πάει για 3 στα 3

Δεν τίθεται θέμα ροτέισον για τον Περέιρα στην τριάδα αγώνων που ακολουθεί. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν σκοπεύει να πάει με την ίδια ενδεκάδα για τρία σερί 90λεπτα. Όμως οι αλλαγές της ενδεκάδας από παιχνίδι σε παιχνίδι δεν θα είναι τόσες πολλές, όπως συνέβη στο προηγούμενο διάστημα.

Υπάρχει μια εξάδα παικτών που πιθανότατα θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα σε Κίεβο, Λεωφόρο, Φάληρο. Πρόκειται για τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβα, Μαζουακού, Μανιάτη και Μήτρογλου. Με την υποσημείωση πως μπορεί να πάρουν τις ανάσες τους κατά την διάρκεια αυτών των αγώνων, με την λογική της αλλαγής.

Η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού

Από εκεί και πέρα, στις υπόλοιπες πέντε θέσεις, αναμένεται ο χρόνος να μοιραστεί. Όχι απαραίτητα στο 50-50, αλλά ανάλογα και με την εξέλιξη των παιχνιδιών. Σαντάνα - Αυλωνίτης, Κασάμι - Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες - Φορτούνης και Ντοσεβί - Αφελάι - Ντουρμάζ είναι οι συνδυασμοί ροτέισον στις υπόλοιπες θέσεις.

Με τους Σαντάνα, Κασάμι, Ντομίνγκες και Ντοσεβί να έχουν τον πρώτο λόγο για μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με τους υπόλοιπους. Και την λεπτομέρεια πως για τον Περέιρα δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως από θέση αριστερού χαφ, ο Φορτούνης σκόραρε δύο φορές απέναντι στον Εργοτέλη και είχε γενικά ενεργή και γεμάτη παρουσία. Αυτοί οι 15 λοιπόν είναι οι βασικές επιλογές του Περέιρα για την πιο "κοντή" έκδοση του ροτέισον ( όπως γράφαμε τις προηγούμενες μέρες ) που θα εφαρμόσει.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και παίκτες σε δεύτερο πλάνο, κυρίως για τις περιπτώσεις απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως κάρτες ή τραυματισμοί. Μπενίτες, Εντινγκά, Διαμαντάκος, Γιαννούλης (άρεσε πολύ στον προπονητή του κόντρα στον Εργοτέλη) είναι πάντα stand by, ενώ να θυμίσουμε πως Σαλίνο και Χάρα είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, όπως και ο Μπουχαλάκης.

Δεν αλλάζει τα βασικά κομμάτια της φιλοσοφίας

Κατοχή και σωστή κυκλοφορία, κίνηση χωρίς την μπάλα, ρίσκα μόνο όταν χρειάζεται και ισορροπία στην ανάπτυξη ανάμεσα σε άξονα και πτέρυγες. Σε αυτά τα στοιχεία δουλεύει ο Περέιρα με τους παίκτες του και εκεί θα επιμείνει στα ματς που έρχονται. Ο βασικός τρόπος που θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός να λειτουργεί η ομάδα του δεν αλλάζει, παρά μόνο κάποιες επί μέρους διαφοροποιήσεις ανάλογα με τον αντίπαλο.

Ειδικά στα εκτός παιχνίδια ο Ολυμπιακός θέλει να επιβάλλει το τέμπο που τον βολεύει καλύτερα και σε πρώτη φάση του εξασφαλίζει την απουσία κινδύνων (βλέπε Τούμπα) για την εστία του, γεγονός που του επιτρέπει να επιτίθεται με μεγαλύτερη υπομονή, συνέπεια και συγκέντρωση.

Σε Κίεβο και Λεωφόρο οι Πειραιώτες θέλουν να "χτίσουν" την επιτυχία τους πάνω στο "μηδέν" στην άμυνα, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον πως αν δεν βρεθούν σε καλή μέρα επιθετικά, δεν θα φύγουν με άδεια χέρια από αυτά τα δύο 90λεπτα και πριν τον επαναληπτικό με την Ντνίπρο στο Φάληρο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ