ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρομπέρτο: "Μπορούμε να κοντράρουμε την Παρί"

Ρομπέρτο: "Μπορούμε να κοντράρουμε την Παρί"
INTIME SPORTS

Ο Ρομπέρτο υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ μεγάλους παίκτες που μπορούν να αντιμετωπίσουν την Παρί ενώ ξεκαθάρισε πως νιώθει 100% παίκτης των Πειραιωτών. Σάμαρης: "Μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός γκολκίπερ στη Media Day:

Για το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει τους σπουδαίους επιθετικούς της Παρί Σεν Ζερμέν, όπως τους Ιμπραίμοβιτς, Καβάνι, Παστόρε, Λαβέτζι, είπε πως:

"Ήδη τους έχω αντιμετωπίσει αυτούς τους παίκτες στο Champions League. Από προσωπικής πλευράς νιώθω έτοιμος και σε καλή κατάσταση ώστε να αγωνιστώ σε μία μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Champions League, στο οποίο λαμβάνουν μέρος μόνο οι καλύτερες ομάδες. Πιστεύω όμως πως και ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ μεγάλους παίκτες και εκτιμώ πως η ομάδα έχει τις δυνατότητες ώστε να αντιμετωπίσει και να κοντράρει μία τόσο ισχυρή ομάδα όπως είναι η Παρί Σεν Ζερμέν.

Για το αν πιστεύει πως ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League, δήλωσε:

"Ναι, σαφώς, αφού αυτός είναι ο στόχος μας. Πιστεύω πως έχουμε μία ικανή και ανταγωνιστική ομάδα ώστε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μας αν δουλέψει όπως πρέπει σαν ομάδα, όλοι μαζί. Έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε αυτό που θέλουμε".

Για το ότι στην Ισπανία τον παρακολουθούν και ειδικά η Ατλέτικο Μαδρίτης στην οποία θα πάει του χρόνου και το κατά πόσο είναι σημαντική η φετινή σεζόν για εκείνον, τόνισε πως:

"Έχω έρθει στον Ολυμπιακό, αυτή την στιγμή ανήκω στον Ολυμπιακό και νιώθω ως παίκτης του Ολυμπιακού. Ήρθα εδώ για να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου αγωνιστικά. Το τι θα γίνει μετά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αυτή την στιγμή είμαι αποκλειστικά συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με τον Ολυμπιακό και το μυαλό μου είναι στο να διακριθεί η ομάδα μου. Οτιδήποτε είναι να έρθει μετά, θα έρθει. Αυτή τη στιγμή με νοιάζει κυρίως να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ στον Ολυμπιακό. Το μέλλον θα το δω μετά".

Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διαχειριστεί το γεγονός πως υπάρχει η Ξάνθη πριν το Champions League, επεσήμανε πως:

"Πρέπει να ξέρουμε να διαχωρίζουμε τις δύο αυτές διοργανώσεις. Να ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και να γνωρίζουμε το πόσο πολύτιμο είναι να κερδίζουμε αυτά τα ματς ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε πρώτοι στην Super League. Στρέφουμε όλοι ματς την προσοχή στο ματς του Σαββάτου, το οποίο και θέλουμε να κερδίσουμε. Και είναι σημαντικό να κερδίσουμε επίσης τώρα την Ξάνθη ώστε να πάμε ενόψει Παρί όντας ευχαριστημένοι, ικανοποιημένοι, ήσυχοι, αλλά και με αυτοπεποίθηση. Στην πρεμιέρα μας στο Champions League θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλά προετοιμασμένοι, αλλά προηγείται ο αγώνας με την Ξάνθη".

Σάμαρης: "Μεγάλη τιμή ο Ολυμπιακός"

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σάμαρης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή το να βρίσκεται στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στην χημεία της ομάδας ύστερα από την έλευση τόσων πολλών παικτών αυτό το καλοκαίρι στο μεγάλο λιμάνι. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς ως παίκτης κόντρα στην Παρί:

"Θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς για εμένα. Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για εμένα σίγουρα. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα το γεγονός πως βρίσκομαι στην ομάδα του Ολυμπιακού, όπως και είναι τιμή η δυνατότητα που μου δίνεται να συμμετάσχω σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Προηγείται όμως το ματς του Σαββάτου και θα πρέπει να παρουσιαστούμε επαγγελματίες κόντρα στη Ξάνθη. Μόλις κερδίσουμε την Ξάνθη, πάντα αντιμετωπίζοντας την με σεβασμό και με σοβαρότητα, θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο άμεσα για την Παρί Σεν Ζερμέν".

Για το αν σκέφτονται την Παρί Σεν Ζερμέν περισσότερο από την Ξάνθη:

" Για να είμαστε ρεαλιστές υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού ματς το ματς κόντρα στην Παρί. Όμως, αυτό που σχολιάζουμε και με τα μέλη της ομάδας μεταξύ μας, είναι πως αν χάσουμε έστω και για μία μικρή στιγμή την συγκέντρωση μας στο πρωτάθλημα, τότε αυτό θα είναι πρόβλημα γιατί οι αντίπαλοι μας παραμονεύουν ώστε να χάσουμε βαθμούς. Δεν θα πρέπει να γίνει αυτό και θα πρέπει να παρουσιαστούμε αφοσιωμένοι στους στόχους μας".

Για το αν περίμενε να παίξει βασικός στον Ολυμπιακό τόσο γρήγορα:

"Ο ανταγωνισμός σε κάνει καλύτερο. Υπήρχαν παίκτες στην θέση μου στον Ολυμπιακό, οι οποίοι με βοήθησαν και με έκαναν να μάθω ορισμένα πράγματα. Σίγουρα δεν περίμενα να παίξω τόσο γρήγορα βασικός, αλλά είμαι εδώ κάθε μέρα και σκοπός μου είναι να δουλεύω σκληρά και να προσπαθώ. Όποια ευκαιρία μου δίνεται είμαι έτοιμος ώστε να την αξιοποιήσω και να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις της ομάδας".

Για το αν τον ενθουσιάζει το γεγονός πως πιθανολογείται να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα,:

"Σίγουρα είναι ένα όνειρο. Κακά τα ψέμματα, κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα. Είναι μία πολύ μεγάλη τιμή το να εκπροσωπείς την χώρα σου σε μία μεγάλη διοργάνωση. Είναι ένας στόχος και για εμένα αυτός και μέσα από την ομάδα, από τις νίκες της ομάδας, μακάρι να καταφέρω και εγώ να κληθώ στην Εθνική Ελλάδας".

Για το ότι έχουν γίνει ορισμένες μεταγραφές στον Ολυμπιακό που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή, και αν εκτιμά πως αυτό θα δυσκολέψει στην χημεία της ομάδας ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη ενόψει Παρίς:

"Τα παιδιά που ήρθαν προς το τέλος δεν έχουν κάνει πολλές προπονήσεις με την ομάδα. Νομίζω όμως πως επειδή έρχονται από δύσκολα, δυνατά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, θα καταφέρουν να βοηθήσουν. Επίσης, θα είναι και πιο εύκολο για αυτούς να προσαρμοστούν. Υπάρχουν και ορισμένα παιδιά που μιλάνε την ίδια γλώσσα, οπότε θα βοηθηθούν ώστε να εξοικειωθούν γρήγορα στην ομάδα.

Σίγουρα μας εξιτάρει το γεγονός πως θα αντιμετωπίσουμε την Παρί και επειδή δεν έχουν βρει ακόμη την απαιτούμενη χημεία στην ομάδα οι νέοι μας παίκτες, πιστεύω πως το πάθος, η δύναμη και ο κόσμος μας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", που θα μας δώσει καλή ψυχολογία, θα βοηθήσουν ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό, αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι, όσον αφορά στην χημεία της ομάδας. Από πλευράς πως δεν βρίσκεται ακόμη στο απαιτούμενο επίπεδο. Σίγουρα μας έχουν βοηθήσει τα πρώτα ματς ώστε να βρούμε την χημεία μας, αλλά μπορούμε ακόμη περισσότερο, και αυτό θα έρθει μέσα από τα παιχνίδια".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ