ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρίχνει γέφυρες ο Πασιένσια

Sporting coach Domingos Paciencia gestures to his players during the match against Benfica on their Portuguese Premier League soccer match at Luz stadium in Lisbon November 26, 2011. REUTERS/Marcos Borga (PORTUGAL - Tags: SPORT SOCCER)
Sporting coach Domingos Paciencia gestures to his players during the match against Benfica on their Portuguese Premier League soccer match at Luz stadium in Lisbon November 26, 2011. REUTERS/Marcos Borga (PORTUGAL - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τον Ντομίνγκος Πασιένσια οδηγεί τον Ολυμπιακό σε άλλες λύσεις, ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sport24.gr από την Πορτογαλία ο 43χρονος τεχνικός εξακολουθεί να περιμένει κλήση από τους "ερυθρόλευκους".

Ο Ντομίνγκος δεν βιάζεται να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού του, τον Ολυμπιακό.

Όπως αναφέρουν οι συμπατριώτες του, από τη στιγμή που ο Βίτορ Περέιρα δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Πόρτο είναι δύσκολο να ανατραπεί το στάτους κβο και να καταλήξει στον πάγκο της αγαπημένης ομάδας του, ο Πασιένσια.

Ο τελευταίος θεωρεί πως παρά την αρχική διαφωνία του με τον Ολυμπιακό υπάρχουν περιθώρια για να γεφυρωθεί το χάσμα.

Άλλωστε στο οικονομικό σκέλος η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι μεγάλη. Όπως είχε γράψει πρώτο το Sport24.gr η συμφωνία χάλασε λόγω των απαιτήσεων του Πορτογάλου να συνεργαστεί με ένα επιτελείο που θα απαρτίζεται από έξι-εφτά πρόσωπα της αρεσκείας του αλλά και διότι εξακολουθεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν, ότι το θέμα με το συμβόλαιο του Ντομίνγκος είναι τυπικό. Η Σπόρτινγκ δεν τον έχει αποζημιώσει, ωστόσο σε περίπτωση που συμφωνήσει με άλλο σύλλογο θεωρείται βέβαιο πως θα βρεθεί η χρυσή τιμή με τα "λιοντάρια της Λισαβόνας".

Αναφορικά με το τεχνικό επιτελείο, όπως διαρρέεται θα μπορούσε να αρκεστεί σε τρεις-τέσσερις συνεργάτες του. Η θέληση του πρώην προπονητή της Μπράγκα να αναλάβει τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας είναι εκπεφρασμένη.

Άλλωστε, όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει μεγαλύτερο δέλεαρ από το Τσάμπιονς Λιγκ για κάθε προπονητή. Μέσα από τις επιτυχίες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρο του, να καθοδηγήσει την Πόρτο.

Όσο στον Ολυμπιακό καθυστερεί η ανεύρεση του διαδόχου, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει η επαναπροσέγγιση με τον Ντομίνγκος που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις αναμένοντας στο ακουστικό του.

Θεωρείται σίγουρο πως μετά το αρχικό ναυάγιο ο Πορτογάλος προπονητής θα παρουσιαστεί πιο διαλλακτικός σε περίπτωση που γίνει νέος γύρος συζητήσεων.

Ο ίδιος πάντως τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται ήρεμος και αποστασιοποιημένος από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της πατρίδας του.

Μάλιστα απέφυγε να παρακολουθήσει δια ζώσης τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ακαδέμικα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δύο ομάδων δηλαδή που εργάστηκε προτιμώντας να πάρει μέρος σε Μαραθώνιο!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ