ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Restart (και) για Ντουρμάζ

Restart (και) για Ντουρμάζ
INTIME SPORTS

Ο Ντουρμάζ δεν έχει πείσει ακόμη με τις εμφανίσεις του, θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες, αλλά πρέπει να τις αρπάξει αφού πάντα παραμονεύει ο... επόμενος. Το αλαλούμ με τις θέσεις που αγωνίζεται.

Μόνο απλή υπόθεση δεν ήταν το καλοκαίρι η απόκτηση του Τζίμι Ντουρμάζ για τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν σε αναζήτηση εξτρέμ και είχαν καταλήξει στην περίπτωση του Σουηδού της Γκεντσλέρ, ωστόσο η πρώτη απόπειρα μεταγραφής του εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Ο Ολυμπιακός τα είχε βρει σε όλα τόσο με τον τουρκικό σύλλογο, όσο και με τον ατζέντη του παίκτη, Μάρτιν Νταλίν, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η μετακίνηση. Ο Νταλίν μάλιστα είχε ήδη κάνει το ταξίδι στην Αθήνα και το μόνο που απέμενε ήταν η άφιξη του πελάτη του στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικά τεστ και να πέσουν οι υπογραφές.

Όμως, ο Τζίμι Ντουρμάζ, με δική του πρωτοβουλία, δεν πήρε το αεροπλάνο με τελικό προορισμό το "Ελ. Βενιζέλος", λέγοντας πως δεν συμφωνεί με την πρόταση των Πρωταθλητών Ελλάδας, ξαφνιάζοντας τόσο τον ατζέντη του, όσο και την διοίκηση του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες εξοργίστηκαν με την απρόσμενη τροπή που πήρε η υπόθεση του 25χρονου εξτρέμ και κυρίως με την απαράδεκτη συμπεριφορά του παίκτη. Αμέσως ενημέρωσαν τον Νταλίν πως αποσύρουν το ενδιαφέρον τους και στράφηκαν σε άλλες λύσεις. Όλα αυτά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου γιατί ένα μήνα μετά, ο Ντουρμάζ πρόβαρε τα "ερυθρόλευκα".

Έχοντας μπει πλέον στον Νοέμβρη, η έως τώρα αγωνιστική παρουσία του Σουηδού διεθνή εξτρέμ είναι σχεδόν απογοητευτική. Ο Ντουρμάζ δεν έχει καταφέρει ακόμη να σταθεροποιήσει την απόδοση του, πολύ περισσότερο δε να πείσει τον Μίτσελ να του εμπιστευτεί μια θέση στο βασικό σχήμα των Πειραιωτών.

Ο 25χρονος άσος μοιάζει να μην έχει προσαρμοστεί στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού και η ψυχολογία του δεν είναι σε υψηλό επίπεδο, κρίνοντας από την εικόνα του στο γήπεδο μέχρι σήμερα. Στα 9 ματς (6 στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο και 1 στην Ευρώπη) και τα 523 λεπτά που έχει χρησιμοποιηθεί συνολικά, η προσφορά του εξαντλείται σε 1 γκολ (13/9, στο 3-0 επί του ΟΦΗ) και 1 κερδισμένο πέναλτι (20/9, στο 3-0 επί της Βέροιας).

Στην Τουρκία ο Ντουρμάζ αγωνιζόταν ως αριστερό εξτρέμ, ενώ με την Εθνική ομάδα της Σουηδίας πραγματοποίησε πρόσφατα καλές εμφανίσεις παίζοντας ως αριστερός εσωτερικός μέσος στην τριάδα του άξονα.

Ο Μίτσελ αρχικά τον χρησιμοποίησε ως δεξιό εξτρέμ (με ανάποδο πόδι στην πλευρά, όπως έκανε και με τον Κάμπελ), δεν είδε αποτελέσματα αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά ούτε όταν ο Ντουρμάζ πήγε αριστερά ή πίσω από τον επιθετικό.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αυτό στο Τορίνο με την Γιουβέντους, ο Μίτσελ άφησε εκτός 18άδας τον Σουηδό εξαιτίας της κακής αγωνιστικής του κατάστασης. Ίσως ο Ισπανός τεχνικός ήθελε να ταρακουνήσει με αυτό τον τρόπο τον ποδοσφαιριστή του, ίσως το έκανε απλά για λόγους τακτικής.

Το σίγουρο είναι πως υπάρχει προβληματισμός στου Ρέντη για την μέχρι στιγμής παρουσία του Ντουρμάζ, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" σίγουρα περίμεναν πολλά παραπάνω από τον παίκτη. Ο οποίος πείστηκε να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό αλλά δεν πείθει με την απόδοση του.

Ο Μίτσελ εξακολουθεί να πιστεύει στις ικανότητες του 25χρονου μεσοεπιθετικού, ωστόσο έχει διακρίνει πως ο Σουηδός δυσκολεύεται να ενταχθεί στο σύνολο και την νοοτροπία της ομάδας στο γήπεδο.

Ο Ντουρμάζ ενδεχομένως θα έχει ακόμη κάποιες ευκαιρίες για να δείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Ολυμπιακού αλλά θα πρέπει να τις αρπάξει για τα καλά, αφού ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πάντα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που περιμένουν την δική τους σειρά και την δυνατότητα να κερδίσουν μια θέση στα πλάνα του Μίτσελ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ