ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρεσίνο: "Στα άκρα... ο Χάρα"

Partido de Liga entre el Granada y el Getafe en Los Cármenes. En la imagen, gol de Franco. 

Spanish League match between Granada and Getafe. In this picture, Franco Jara goal.
Partido de Liga entre el Granada y el Getafe en Los Cármenes. En la imagen, gol de Franco. Spanish League match between Granada and Getafe. In this picture, Franco Jara goal. MIGUEL ANGEL MOLINA

Ο πρώην τεχνικός του Φράνκο Χάρα στη Γρανάδα, Αμπέλ Ρεσίνο, σκιαγραφεί στο Sport24.gr το προφίλ του Αργεντινού κυνηγού, που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό.

Λίγο πριν ξεκινήσει την προπόνηση με τη Γρανάδα - στην οποία επέστρεψε - ο Αμπέλ Ρεσίνο εξηγεί στο Sport24.gr γιατί χρησιμοποιούσε το μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, Φράνκο Χάρα, στα άκρα της επίθεσης, αν και ξεκαθαρίζει ότι μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή αυτής.

- Κύριε Ρεσίνο συνεργαστήκατε με τον Χάρα στην πρώτη σας θητεία, στον πάγκο της Γρανάδα. Ποια είναι η θέση του Αργεντινού; Επιθετικός κορυφής, δεύτερος επιθετικός, εξτρέμ;

"Τον είχα ποδοσφαιριστή στη Γρανάδα και έχω τις καλύτερες των αναμνήσεων από αυτόν. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Τόσο στην κορυφή και όσα και στα πλάγια. Εγώ προσωπικά, τον έβαζα στα πλάγια γιατί ήθελα να εκμεταλλευτώ την ταχύτητά του."

-Περισσότερο ο Χάρα αρέσκεται στο να δημιουργεί ή στο να σκοράρει;

"Είναι και δημιουργικός και σκόρερ. Βασικά πρώτα του αρέσει να δημιουργεί, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι βρίσκεται πάντα μέσα στις φάσεις, γι΄αυτό άλλωστε και σκοράρει με αυτή την ευκολία."

Partido de Liga entre el Granada y el Espanyol en Los Cármenes. En la imagen, Franco Jara. 

Spanish League match between Granada and Espanyol. In this picture, Franco Jara.
Partido de Liga entre el Granada y el Espanyol en Los Cármenes. En la imagen, Franco Jara. Spanish League match between Granada and Espanyol. In this picture, Franco Jara. MIGUEL ANGEL MOLINA

- Είναι η ταχύτητα ή η τεχνική το δυνατό του σημείο;

"Η ταχύτητά του είναι το δυνατό σημείο, χωρίς αμφιβολία. Εξάλλου η σωματοδομή του, τον βοηθά ώστε να επιταχύνει και να περνά στο σπριντ τον αντίπαλο. Αλλά δεν μπορεί να παραμερίσει κάποιος την τεχνική του. Είναι Αργεντινός, οπότε..."

- Ο Ολυμπιακός με τον Βίτορ Περέιρα, προσανατολίζεται σε ένα σύστημα 4-3-3. Εάν ήσασταν εσείς προπονητής του, σε ποια θέση θα τον χρησιμοποιούσατε;

"Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή και ξέρει καλύτερα από τον καθέναν τους ποδοσφαιριστές του. Αλλά εάν μου λες ότι παίζει 4-3-3, εγώ θα τον έβαζα στα άκρα της επίθεσης. Αλλά επιμένω, εξαρτάται από το υλικό που έχει ο κάθε προπονητής."

- Τι χαρακτήρας είναι ο Φράνκο Χάρα;

"Εξαιρετικός επαγγελματίας, δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Τουλάχιστον με εμένα, δεν είχε δημιουργήσει το παραμικρό."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ