ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτος μεταγραφικός στόχος το 10άρι

Πρώτος μεταγραφικός στόχος το 10άρι
INTIME SPORTS

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού αργεί ακόμα, όμως στον Ολυμπιακό έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό, με προτεραιότητα την απόκτηση ενός 10αριου. Νέο όνομα που (ξανά)προτάθηκε είναι ο Τόμας Ροζίτσκι.

Η φετινή σεζόν έχει σχεδόν τελειώσει για τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που κατέκτησε το πρωτάθλημα και αποκλείστηκε νωρίτερα απ' ό,τι περίμενε στο Europa League.

Ο τελευταίος και μοναδικός στόχος που έχει απομείνει στους "ερυθρολεύκους" είναι το Κύπελλο και κατά συνέπεια το νταμπλ, όμως αυτό δεν κρατά πίσω τον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θέλουν αυτή τη φορά να τελειώσουν από νωρίς την υπόθεση ενίσχυση και να αφήσουν τον Μίτσελ να δουλέψει με το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Προτεραιότητα της ομάδας του Πειραιά φαίνεται πως είναι η απόκτηση ενός 10αρίου, αφού λείπει ο ποδοσφαιριστής που θα φτιάξει το παιχνίδι, θα βγάλει μια έξυπνη ασίστ και θα διαμορφώσει το ρυθμό της ομάδας.

Ιδιαίτερα μετά τη (δεδομένη) φυγή του Αριέλ Ιμπαγάσα λόγω ηλικίας, η απόκτηση ενός παίκτη-δημιουργού θεωρείται άκρως απαραίτητη για τον Ολυμπιακό και όπως δείχνουν τα πράγματα, εκεί θα δοθούν χρήματα για να έρθει κάποιος που θα κάνει την διαφορά.

Ένα από τα ονόματα που έχουν προταθεί τελευταία είναι του Τόμας Ροζίτσκι. Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσέχος ακούγεται για τον Ολυμπιακό, όμως μέχρι τώρα η περίπτωση δεν είχε προχωρήσει. Ο 33χρονος άσος έχει συμβόλαιο έως το 2014 με την Άρσεναλ, αλλά τόσο η ομάδα του Λονδίνου, όσο και ο ίδιος ο παίκτης, έχουν πάρει απόφαση να λύσουν κοινή συναινέσει την συνεργασία τους στο τέλος της σεζόν.

Άλλωστε ο Αρσέν Βενγκέρ δεν τον εμπιστεύεται πλέον στην ενδεκάδα του, έχοντας του δώσει λίγες συμμετοχές στα παιχνίδια των "κανονιέρηδων" φέτος (αν και στο ξεκίνημα της σεζόν ταλαιπωρήθηκε και πάλι με τραυματισμό), ενώ και ο ποδοσφαιριστής έχει εκφράσει την διάθεση να πάει σε έναν σύλλογο που θα παίζει περισσότερο. Τους τελευταίους μήνες πάντως είναι απόλυτα υγιής και δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα.

Το ότι προτάθηκε ο 33χρονος δημιουργικός χαφ στον Ολυμπιακό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα αποκτηθεί, αλλά το σίγουρο είναι πως στον Πειραιά καλοβλέπουν την περίπτωση του, εκτιμώντας πως φέτος είναι περισσότερο πιθανό να αποκτηθεί, είτε λόγο ότι το κασέ του πλέον είναι περισσότερο προσιτό, είτε και λόγω ηλικίας. Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ψάχνουν για την απόκτηση ενός ικανότατου επιτελικού-δημιουργικού μέσου στον άξονα, δηλαδή έναν ποδοσφαιριστή που θα αντικαταστήσει τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Στα μείον του προικισμένου με τεράστιο ταλέντο ποδοσφαιριστή είναι το βεβαρημένο παρελθόν του με τραυματισμούς που έχει αντιμετωπίσει, αλλά αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν σπουδαίο επιτελικό μέσο, για έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαϊους playmaker την τελευταία δεκαετία. Εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, αρτίστας στην καλή κυκλοφορία της, όντας καταπληκτικός στο να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας με τις εύστοχες πάσες του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Σπάρτα Πράγας (1998-2001), στη συνέχεια πήγε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ (2001-2006), ενώ τα τελευταία εφτά χρόνια αγωνίζεται στην Άρσεναλ (2006-2013). Από το 2000 είναι διεθνής και με την εθνική ομάδα της Τσεχίας, όντας από τα βασικά μέλη της από το 2000. Από την στιγμή, βέβαια, που ο Τόμας Ροσίτσκι βγει στο μεταγραφικό παζάρι, είναι σίγουρο πως θα έχει αρκετές προτάσεις από διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ