ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτη φορά δουλειά στα στημένα

Πρώτη φορά δουλειά στα στημένα

Για πρώτη φορά, ο Μίτσελ δούλεψε στην πρωινή προπόνηση της Τρίτης (16/7) στις στημένες φάσεις, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά τη θέση επίθεσης. Το τετ-α-τετ του Ισπανού με τον Αμπντούν. Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης μεταδίδει από το Ζέεφελντ.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Για πρώτη φορά εδώ στο Ζέεφελντ, η πρωινή προπόνηση ήταν αφιερωμένη στην μπάλα και μόνο. Για την ακρίβεια, πρωί και μεσημέρι οι ερυθρόλευκοι δεν ακουμπούσαν καν την μπάλα, καθώς έριχναν το βάρος στην αντοχή και τη φυσική κατάσταση.

Ενημερώσου για τα νέα από την προετοιμασία του Ολυμπιακού μέσα από το ολοκαίνουριο SPORT 24 app για iPhone και Android. Αν δεν το έχεις "κατεβάσει", μπορείς να το κάνεις ανά πάσα στιγμή από τα App Store και Google Play.

Το πρωί της Τρίτης (16/7), οι παίκτες του Ολυμπιακού προπονήθηκαν για μία ώρα και δέκα λεπτά, κάνοντας μόνο ασκήσεις με μπάλα και τακτική. Άλλωστε, το απόγευμα η ομάδα δίνει το πρώτο της φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Σίμουρκ στο Σβατς. Το γενικό πρόσταγμα της προπόνησης είχε, όπως συνηθίζει, ο βοηθός του Μίτσελ Γκονθάλεθ, Βίκτορ Σάντσεθ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν συμμετείχε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα, παρά μόνο παρακολουθούσε.

Αρχικά οι παίκτες δούλεψαν τις πάσες, έπαιξαν το λεγόμενο κορόιδο για λεπτά, στο βοηθητικό γήπεδο του Ζέεφελντ. Στη συνέχεια, πέρασαν στο μεγάλο γήπεδο και έκαναν κοντινές και μακρινές μπαλιές, ενώ μετέπειτα δούλεψαν στα τελειώματα φάσεων και τις στημένες μπάλες.

Συγκεκριμένα, στη μία περιοχή είχαν τοποθετηθεί 6 ποδοσφαιρικά ομοιώματα. Η επιθετική ανάπτυξη περιλάμβανε παιχνίδι από τα άκρα. Ύστερα από πλάγιο άουτ, οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν το ένα-δύο και γίνονταν σέντρες από τα δεξιά και τα αριστερά, αντίστοιχα, με τελικούς αποδέκτες τους αμυντικούς και κεντρώους παίκτες που τελείωναν τις φάσεις εντός περιοχής. Τις σέντρες έβγαζαν οι ακραίοι παίκτες της ομάδας. Τα ακραία μπακ (Παπάζογλου, Σαλίνο, Χολέμπας, Λυκογιάννης, Καραγκούνης) και οι ακραίοι χαφ (Αμπντούν, Φετφατζίδης, Βάις) έκαναν τις σέντρες, ενώ βοήθησαν και οι παίκτες με καλά χτυπήματα, όπως οι Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μασάντο. Όλοι οι παίκτες που ολοκλήρωναν τις φάσεις εντός περιοχής σκόραραν, με τον Μανιάτη να έχει εκπληκτικό ποσοστό και ορισμένα πολύ ωραία γκολ.

Πρώτη φορά δουλειά στα στημένα

Στην τελευταία και βασικότερη άσκηση του προγράμματος, οι ερυθρόλευκοι δούλεψαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα παραμονής τους στο Ζέεφελντ τις στημένες φάσεις. Μόνο τα κόρνερ, από δεξιά και αριστερά, όχι τα φάουλ. Μόνο στο επιθετικό κομμάτι και τις θέσεις που πρέπει να έχουν οι παίκτες στις εκτελέσεις κόρνερ. Ακόμα δεν έχει γίνει δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, δηλαδή όταν ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε θέση άμυνας σε εκτελέσεις κόρνερ ή φάουλ. Λογικά, το επόμενο διάστημα θα δουλευτεί και αυτός ο τομέας.

Βέβαια, οι παίκτες που έκαναν επίθεση δεν είχαν αντίπαλο δέος στα μαρκαρίσματα, παρά μόνο 2 ποδοσφαιρικά ομοιώματα που ήταν τοποθετημένα στα δύο δοκάρια. Οι ποδοσφαιριστές απλά έπρεπε να τελειώνουν τις φάσεις, κάνοντας κίνηση είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια τα χτυπήματα κόρνερ γίνονταν προς την... καρδιά της περιοχής, όπου οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να τελειώνουν τις φάσεις. Οι παίκτες, που δέχονταν την μπάλα στην περιοχή, ήταν χωρισμένοι σε γκρουπ των πέντε. Για λίγα λεπτά, ο Βίκτορ δούλεψε μόνο με τον Μήτρογλου στην περιοχή και τον Έλληνα επιθετικό να λειτουργεί υποδειγματικά και να σκοράρει.

* Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υπογράμμιζαν πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην υπόθεση του Ράφικ Τζεμπούρ, ενώ άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση της διοίκησης με την πλευρά του Αλγερινού επιθετικού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

* Πριν από την έναρξη της πρωινής προπόνησης, ο Μίτσελ είχε τετ-α-τετ με τον Τζαμέλ Αμπντούν. Η συνάντηση είχε διάρκεια περίπου πέντε λεπτά. Άγνωστο το τι ακριβώς συζήτησαν οι δύο άντρες, αλλά το πιθανότερο είναι πως κουβέντιασαν για την υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τον ποδοσφαιριστή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ