ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτα οι αποχωρήσεις στον Ολυμπιακό

Πρώτα οι αποχωρήσεις στον Ολυμπιακό
Μπέντο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πολλά τα μεταγραφικά σενάρια για την ενίσχυση του Ολυμπιακού τον Γενάρη, αλλά ο Μπέντο έχει το μυαλό του στο ματς με την Γιουνγκ Μπόις αν και εφόσον δεν γίνει το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Μετά τις 18 Δεκεμβρίου θα ανοίξει αρχικά ο φάκελος των αποχωρήσεων και... βλέπουμε.

Πάντοτε σε “νεκρές” ειδησεογραφικά περιόδους λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων, τα ρεπορτάζ των συλλόγων κλίνουν περισσότερο σε μεταγραφικής φύσεως ζητήματα και λιγότερο σε αγωνιστικά θέματα.

Στον Ολυμπιακό πήγε πρίμα ο δύσκολος Οκτώβριος. Ξέφυγε επτά βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκρισή του στους “32” του Europa League και ο Μπέντο το διάστημα της διακοπής είχε την ευκαιρία να δουλέψει και να πηγαίνει στο Ρέντη χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο άγχος. “Πονοκέφαλός” του αποτελεί ουσιαστικά το αν θα πάει η ομάδα του χωρίς επίσημο ματς κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις ή όχι. Αυτό τον ενδιαφέρει...

Την ίδια στιγμή στα ρεπορτάζ έγινε ολόκληρη αναφορά τις τελευταίες μέρες για παίκτες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό. Ο Σιώπης και ο Ρισβάνης είναι δύο περιπτώσεις που έχουν... θέα το καλοκαίρι. Ο Ανσαριφάρντ που βγήκε στον “αφρό” των ρεπορτάζ είναι επίσης ένας ποδοσφαιριστής που αρέσει στους ανθρώπους των Πειραιωτών, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει γίνει κάποια κρούση στον Πανιώνιο...

Ο Γενάρης είναι κοντά. Απομένει 1,5 μήνας μέχρι την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και πάντοτε τέτοια εποχή τα σενάρια είναι αρκετά.

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ, ΑΝ...

Προσεγγίζοντας ρεαλιστικά το πώς θα κινηθεί μεταγραφικά ο Ολυμπιακός, τότε μπορεί να οδηγηθεί ο οποιοσδήποτε στο συμπέρασμα ότι “πονάει” στο αριστερό άκρο της άμυνας. Θα μπορούσε να γίνει ολόκληρη συζήτηση για τους στόπερ, ωστόσο, ο Μπέντο μέχρι στιγμής δείχνει ικανοποιημένος από τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του για το κέντρο της άμυνας.

Στα αριστερά όμως ο Ντε Λα Μπέγια “έφαγε” έναν μήνα στα θεραπευτήρια και είναι ένα θέμα πώς θα γυρίσει μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής στα γήπεδα. Φαίνεται δύσκολο να προχωρήσει ο Ολυμπιακός με αλχημείες τύπου Φιγκέιρας ή Ρέτσου, αν ο Ντε Λα Μπέγια εξακολουθήσει και στην πορεία να βγάζει προβλήματα στο ίδιο σημείο που – για την ιστορία – τον ταλαιπωρεί από τα παιχνίδια με την Χάποελ Μπερ Σέβα. Μιλάμε δηλαδή για τρεις μήνες και... βάλε!

Οπότε, αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει στην απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή, αυτός θα είναι για το αριστερό άκρο της άμυνας.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΜΠΕΝΤΟ

O Mπέντο προς το παρόν αυτό που έχει στο μυαλό του είναι το παιχνίδι με την Γιουνγκ Μπόις και αναζητάει τον τρόπο με τον οποίο θα τελειώσει μια και καλή την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Σε ό,τι έχει να κάνει με την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οι όποιες εισηγήσεις του θα γίνουν μετά τις 18 Δεκεμβρίου, δηλαδή μετά το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του α' γύρου με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.

Κι όταν μιλάμε για εισηγήσεις, ένα από τα πρώτα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι θα έχει να κάνει με το κομμάτι των αποχωρήσεων. Δεν είναι εύκολο για κανέναν προπονητή να δουλεύει με 30 ποδοσφαιριστές. Υπάρχει και ο Πασιένσια ως... 31ος, αλλά μετά την περιπέτεια της υγείας του, δεν υπολογίζεται πλέον για τη συνέχεια. Ο Μπέντο θα ζυγίσει τα πράγματα και θα κοιτάξει να “ξαλαφρώσει” λίγο το ρόστερ, στο οποίο βρίσκονται ποδοσφαιριστές που είναι ολοφάνερο ότι δεν υπολογίζονται. Πρώτος και καλύτερος ο Μανιάτης. Δεύτερος ο Τσιμίκας. Τρίτος ο Ζντιέλαρ. Μένει να φανεί τι θα γίνει και με τον Τσόρι που είναι είτε στον πάγκο και δεν σηκώνεται ούτε για ζέσταμα, είτε στην εξέδρα.

Κι επιπλέον θα δούμε τι θα συμβεί και με τον Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος παραμένει ανενεργός, καθώς με τον Μπέντο έχει παίξει ένα 90λεπτο όλο κι όλο με τον Πλατανιά στο Κύπελλο. Οπότε, περισσότερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο Ιανουάριος ως προς το κομμάτι των αποχωρήσεων παρά σε ό,τι έχει να κάνει με την ενίσχυση της ομάδας. Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μετά τις 18 Δεκεμβρίου. Στο μεταξύ, πρέπει να έχουμε κατά νου και κάτι άλλο: Ο Ολυμπιακός θα πορευτεί χωρίς τον Μανουέλ Ντα Κόστα όλο τον Ιανουάριο. Αναπόφευκτα θα παρουσιαστεί μία “τρύπα” στα μετόπισθεν και κάπως θα πρέπει να καλυφθεί.

Ο Σιόβας αποτελεί αυτή τη στιγμή τον 5ο στόπερ στα μάτια του Μπέντο. Όταν φύγει ο Ντα Κόστα για το Κόπα Άφρικα, ο Έλληνας αμυντικός θα ανέβει στην 4η θέση. Λογικά η πρώτη επιλογή του Μπέντο θα είναι ο Βιάνα για να καλύψει τον Μαροκινό. Και από πίσω του θα έρχεται ο Ρέτσος. Με λίγα λόγια ο Σιόβας θα χρειαστεί πολλά ψωμιά για να πείσει τον προπονητή του. Για αυτό το λόγο δεν αποκλείεται να προκύψει ξανά θέμα Σιόβα, όπως είχε συμβεί το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου...

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πώς αξιολογείτε τις εννέα φετινές προσθήκες του Ολυμπιακού; Ψηφίστε τώρα!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ