ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προχωράει για Φινμπόγκασον ο Ολυμπιακός

Προχωράει για Φινμπόγκασον ο Ολυμπιακός

Με ένα χρόνο καθυστέρηση ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον πιάνει Λιμάνι, καθώς ο Ισλανδός στράικερ βρίσκεται κοντά στη μετακίνηση του από την Ρεάλ Σοθιεδάδ στον Ολυμπιακό.

Σε αναζήτηση στράικερ βρίσκεται ο Ολυμπιακός και όλα δείχνουν ότι καταλήγει στην περίπτωση ενός... παλιού γνώριμου.

Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ρεάλ Σοθιεδάδ για την απόκτηση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον, του Ισλανδού διεθνή επιθετικού που ήταν βασικός στόχος του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2014.

Η προσφορά των Πειραιωτών προς την Χέρενφεν είχε φτάσει στα 7 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ο παίκτης κατέληξε στην Σοθιεδάδ με σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ νωρίτερα μέσα στην θερινή μεταγραφική περίοδο είχε επιχειρήσει να αποκτήσει δανεικό τον 26χρονο (1/2/1989) φορ ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός μοιάζει πολύ κοντά στον να ολοκληρώσει αυτή τη μεταγραφή και μένει να δούμε με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. Θα είναι με δανεισμό και οψιόν αγοράς (επικρατέστερο σενάριο) ή με απευθείας αγορά;

Δεν προσαρμόστηκε στην Primera Division

Μετά από τον εξωπραγματικό αριθμό των 59 γκολ (και 18 ασίστ) σε 70 παιχνίδια με την Χέρενφεν, ο Φινμπόγκασον δοκίμασε την περιπέτεια της Primera Division την περσινή σεζόν.

Τα πράγματα κάθε άλλο παρά καλά εξελίχθηκαν για τον Ισλανδό διεθνή φορ με την φανέλα της Ρεάλ Σοθιεδάδ. Επί της ουσίας ουδέποτε προσαρμόστηκε εκεί, όπως φανερώνουν οι 31 συνολικά συμμετοχές του (με 1199 λεπτά συμμετοχής) με απολογισμό μόλις 4 τερμάτων και 1 ασίστ.

Τραυματισμούς δεν είχε ο Φινμπόγκασον, του έλειψε όμως η αποτελεσματικότητα αλλά κυρίως η εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου της Σοθιεδάδ που με εξαίρεση το Copa del Ray, οι ευκαιρίες που του έδωσε σε επίπεδο πρωταθλήματος εξαντλήθηκαν κυρίως σε ολιγόλεπτες συμμετοχές.

Ο γεννημένος στο Ρέικιαβικ επιθετικός έχει συμβόλαιο έως τις 30/6/2018 με τον ισπανικό σύλλογο αλλά δεν υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Μόγιες τον απέκλεισε από την αποστολή της Σοθιεδάδ για το φιλικό με την Τουλούζ. Παραχωρείται ο Ισλανδός, είτε με πώληση είτε με την μορφή δανεισμού.



TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ