ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προσανατολίζεται σε 4-4-2 ο Μπέντο

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με Ανσαριφάρντ και Καρντόσο από την αρχή σκοπεύει να παρατάξει ο Πορτογάλος τεχνικός τον Ολυμπιακό στην αποψινή ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη (2/2, 19.30). Ντεμπούτο θα κάνει και ο Παρέδες, ο οποίος ενδέχεται από… σπόντα να πάρει και φανέλα βασικού.

Από σήμερα (2/2, 19.30) ο Ολυμπιακός ξεκινάει μία σειρά αγώνων μέσα στο Καραϊσκάκη εώς τα μέσα Φεβρουαρίου. Η αρχή γίνεται με τη ρεβάνς με τον Άρη και ακολουθούν στο Φάληρο τα παιχνίδια με Ηρακλή (5/2), Ατρόμητο στο Κύπελλο (8/2, αν ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη), ΑΕΛ (11/2) και αυτός ο κύκλος ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση της 16ης Φεβρουαρίου με την Οσμάνλισπορ για τους "32" του Europa League.

Ο Πάουλο Μπέντο για την αναμέτρηση με τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης άφησε κόσμο και κοσμάκη έξω. Ο Μποτία αποκλείστηκε επειδή ξαναένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα. Οι Ιντέγιε, Καπίνο και Ντε Λα Μπέγια για λόγους τακτικής θα κάτσουν στην εξέδρα. Ο Καμπιάσο δεν είναι και στα καλύτερά του από αγωνιστικής πλευράς. Ο Τσόρι δεν υπολογίζεται, έμεινε έξω και από την ευρωπαϊκή λίστα και κατ’ επέκταση δεν προκάλεσε σε κανέναν έκπληξη ο αποκλεισμός του από την αποστολή του αποψινού ματς.

Από την άλλη, ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να πάρει τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Κι αυτό γιατί δείχνει ότι έχει στο μυαλό του το 4-4-2. Να κατεβάσει δηλαδή έναν Ολυμπιακό, όπως είχε κατεβάσει και στην Θεσσαλονίκη πριν από μία εβδομάδα. Με τους Ανσαριφάρντ και Καρντόσο δίδυμο στην επίθεση.

Αυτό που είναι πάντως άξιο αναφοράς είναι οι πιθανότητες που έχει ο Παρέδες να πάρει φανέλα βασικού! Πρώτα απ’ όλα, με μία προπόνηση ο Μπέντο τον συμπεριέλαβε στη 18άδα. Μια χαρά έδειξε ο δεξιός μπακ από το Εκουαδόρ. Ναι μεν του λείπει αγωνιστικός ρυθμός, αλλά από θέμα φυσικής κατάστασης τα πέρασε για… πλάκα τα τεστ.

Πώς μπορεί να παίξει βασικός λοιπόν ο Παρέδες; Ο μεν Φιγκέιρας είχε ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες μέρες με μυικές ενοχλήσεις και στην τελευταία προπόνηση ήταν κάπως διστακτικός στις κινήσεις του. Ο δε Ρέτσος παίζει χωρίς σταματημό και έχει αρχίσει να παρουσιάσει κάποια σημάδια κόπωσης. Οπότε, από… σπόντα μπορεί να δούμε τον Παρέδες στο αρχικό σχήμα.

Ερωτηματικό αποτελεί επίσης το τι θα κάνει με τη θέση «6». Ποιος θα αναλάβει δηλαδή τον ρόλο του Μιλιβόγεβιτς που ξεκίνησε ήδη προπονήσεις στην Κρίσταλ Πάλας. Παραμένει ανοικτό. Ο Μπέντο άφησε να εννοηθεί στην τελευταία προπόνηση ότι προτιμάει τον Μπουχαλάκη. Υπάρχει όμως και ο Ρομαό που γύρισε μια χαρά από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Γενικότερα σαν να έδειξε ο Πορτογάλος ότι δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Ο δεύτερος στα χαφ αναμένεται να είναι ο Μάρτινς.

Όσο για τα «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής; Ο Μανθάτης και ένας εκ των Ελιουνούσι ή Σεμπά θα πλαισιώσουν τους Ανσαριφάρντ και Καρντόσο στην επίθεση, αν και εφόσον ο Μπέντο καταλήξει στο 4-4-2.

Πηγαίνοντας προς τα... πίσω και συγκεκριμένα στην άμυνα, σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται ο Λεάλι στα γκολπόστ, οι Βιάνα και Ρέτσος ως στόπερ και ο Σισοκό στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής αντί του Ντε Λα Μπέγια που έμεινε εκτός.

Την 18άδα αποτελούν οι Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ρομαό, Καρντόσο, Χουτεσιώτης, Σισοκό, Φορτούνης, Λεάλι, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Μάρτινς, Ανσαριφάρντ, Μανθάτης, Νικολάου, Ρέτσος, Σεμπά, Παρέδες, Βιάνα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ