ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρόγραμμα με μπάλα

Πρόγραμμα με μπάλα
INTIME SPORTS

Πολλές ασκήσεις με μπάλα περιελάμβανε το πρόγραμμα εκγύμνασης των "ερυθρολεύκων" στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης (16/7) στο Ζέεφελντ.

Μετά από πολλές μέρες ο ήλιος ξεπρόβαλε για τα καλά στο Ζέεφελντ και το πρωί της Τετάρτης (16/7) οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να γυμναστούν υπό αρκετά καλές καιρικές συνθήκες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε πολλές ασκήσεις με μπάλα, που αφορούσαν την κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και τελειώματα φάσεων.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Γιώργος Περπερίδης

Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα ακολούθησε μια άσκηση για την κατοχή της μπάλας. Στο μισό γήπεδο και ανάμεσα σε στύλους - εμπόδια, οι Πειραιώτες υπό τις συνεχείς οδηγίες του Μίτσελ δούλεψαν στο σωστό κράτημα της μπάλας και την κυκλοφορία. Υπήρχαν 6 παίκτες έξω από τους κώνους, οι οποίοι έμπαιναν στο διαμορφωμένο χώρο όταν δέχονταν την πάσα συμπαίκτη τους. Αντίστοιχα εκείνος που έκανε την μεταβίβαση έπαιρνε τον ρόλο του υποστηρικτικού παίκτη.

Η επόμενη άσκηση ήταν σε χώρο λιγότερο του μισού γηπέδου που στο πλάι ανοιγόταν στα όρια της περιοχής. Συνολικά από τρεις ομάδες είχαν οι Αλκόρτα στην μια πλευρά και Μίτσελ από την άλλη. Κάθε ομάδα είχε 4 παίκτες συν τον γκολκίπερ.

Στόχος αυτού του 4 vs 4, ήταν η κυκλοφορία της μπάλας σε μικρούς χώρους, η πίεση και το τελείωμα φάσεων από οποιαδήποτε απόσταση. Η ομάδα που ολοκλήρωνε ανεπιτυχώς επίθεση άφηνε την θέση της σε αυτήν που περίμενε έξω. Η ομάδα που σκόραρε συνέχιζε και άλλαζε αυτή που δεχόταν το γκολ.

Η άσκηση διαφοροποιήθηκε στην συνέχεια, με την φιλοσοφία πάντως να παραμένει ίδια. Αυτήν την φορά ήταν παιχνίδι 6 vs 6, με τους δύο παίκτες που προστέθηκαν σε κάθε ομάδα να βρίσκονται έξω από τους κώνους και να εκδηλώνουν επιθέσεις με σέντρες, είτε από δεξιά είτε από αριστερά. Υπήρχαν και 2 μπαλαντέρ, στο ένα γήπεδο ο Κασάμι και στο άλλο ο Μπουχαλάκης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με πολλές διατάσεις και οι "ερυθρόλευκοι" αναχώρησαν για το ξενοδοχείο. Η απογευματινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδος).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ