ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πλάνα στο περίπου από τον Περέιρα για την ρεβανς με την ΑΕΚ

Πλάνα στο περίπου από τον Περέιρα για την ρεβανς με την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Πονοκέφαλος για τον Βίτορ Περέιρα το γεγονός πως ο Ολυμπιακός πάει στο ΟΑΚΑ δίχως να έχει ματς στα πόδια του από τις 26/2. Τακτική, πρόσωπα και ρυθμός απασχολούν τον Πορτογάλο τεχνικό ενόψει ΑΕΚ (11/3).

Ένα άκρως σημαντικό παιχνίδι περιμένει τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (11/3) στο ΟΑΚΑ. Οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της "διψασμένης" ΑΕΚ προκειμένου να προχωρήσουν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ισόπαλο 1-1 του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" σε συνδυασμό με την άσχημη εικόνα του Ολυμπιακού τον τελευταίο ενάμιση μήνα, προλογίζουν ως ιδιαίτερα απαιτητικό και επίπονο τον επαναληπτικό με τον "Δικέφαλο". Στα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εσχάτως ο Ολυμπιακός, ήρθε να προστεθεί και αυτό της αγωνιστικής απραξίας εσχάτως, δημιουργώντας έξτρα πονοκέφαλο στον Βίτορ Περέιρα.

Πρώτα η αναβολή της 26ης αγωνιστικής και μετά της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό για την 27η , φέρνουν τον Ολυμπιακό στην δυσχερή θέση να πηγαίνει στις 11 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ χωρίς ματς στα πόδια του από τις 26 Φεβρουαρίου!

Και σίγουρα έχουν το γούστο τους οι θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύχθηκαν τάχιστα μετά την απόφαση της επ' αόριστον αναβολής του αγώνα της Κομοτηνής, ωστόσο αν κάνει κάποιος τον κόπο να ρωτήσει την άποψη του Βίτορ Περέιρα θα ακούσει άλλα πράγματα.

Ρυθμός αλλά... πως;

Δεν είναι βέβαια είδηση για όσους έχουν σχέση με το άθλημα, αλλά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα πάει στο ΟΑΚΑ έχοντας να παίξει 90λεπτο σχεδόν δύο εβδομάδες (από την αναμέτρηση του Φαλήρου με την Ντνίπρο στις 26/2 δηλαδή), είναι σημαντικότατο μειονέκτημα για τους Πειραιώτες.

Ο Περέιρα προετοιμάζει μια ομάδα που δεδομένα δεν γίνεται να έχει τον απαιτούμενο ρυθμό για το συγκεκριμένο ματς, ενώ φυσικά είναι και πρακτικά αδύνατο να μπορεί να καταλάβει σε τι κατάσταση ακριβώς βρίσκονται οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ...

Για τον λόγο αυτό ακριβώς δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα ως προς το ποια τακτική και ποια πρόσωπα πρέπει να εμπιστευθεί στο ΟΑΚΑ. Γιατί μέσα από τις προπονήσεις παίρνεις μια ιδέα, όμως ποτέ δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για το πως συμπεριφέρεται μια ομάδα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παρά μόνο όταν την δεις στο γήπεδο.

Ειδικότερα παίκτες που έχουν σωματοδομή όπως αυτή του Μήτρογλου, του Κασάμι, του Σιόβα κτλ., όταν μένουν για μέρες δίχως παιχνίδια στα πόδια τους βγαίνουν εκτός ρυθμού, χάνουν τα πατήματα τους και χρειάζονται μετά τουλάχιστον 2-3 90λεπτα για να έρθουν στα ίσα τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Στολτίδη, που για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι προπονητές του σπανίως επέλεγαν να τον αφήσουν στον πάγκο, ακόμη και αν προερχόταν από συνεχόμενα ματς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δουλεύει στις προπονήσεις επάνω στα προβλήματα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στα περισσότερα -αν όχι όλα- παιχνίδια που έδωσε τις τελευταίες 45 ημέρες, τόσο σε θέματα ανασταλτικής λειτουργίας όσο και στην επιθετική του συμπεριφορά.

Όμως ο Περέιρα δεν είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει αν υπήρξε η παραμικρή βελτίωση σε αυτούς τους τομείς και ουσιαστικά πάει στα "τυφλά" απέναντι στην ΑΕΚ, δίχως να είναι απόλυτα σίγουρος που πρέπει να δώσει το μεγαλύτερο βάρος.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συγκυρία της αναβολής της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό κάθε άλλο παρά με ενθουσιασμό έγινε αποδεκτή από τον Βίτορ Περέιρα.

Δύο τα ζητούμενα στο ΟΑΚΑ

Μ' αυτά και μ' αυτά ο Ολυμπιακός με την προπόνηση της Κυριακής (8/3) ξεκίνησε ουσιαστικά την προετοιμασία του για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Το σκορ του πρώτου αγώνα σημαίνει δύο πράγματα για τους Πειραιώτες: να βρουν τουλάχιστον ένα τέρμα που θα ισοφαρίσει το εκτός έδρας που πέτυχε η ΑΕΚ στο Φάληρο αλλά παράλληλα να μην δώσουν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να προηγηθούν στο σκορ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ανάγκαζε τον Ολυμπιακό να ανεβάσει ψηλά την άμυνα του για να πιέσει, γεγονός που θα ήταν βούτυρο στο ψωμί των ταχύτατων κυνηγών του "Δικεφάλου". Στα περισσότερα ματς με τον Περέιρα στον πάγκο ο Ολυμπιακός απέφευγε να ρισκάρει, δεν ανέβαζε πάνω από 4-5 παίκτες στην επίθεση, καθώς έτσι ήθελε να έχει πολλούς ποδοσφαιριστές πίσω από την μπάλα όταν αυτή χανόταν.

Εκτός από το προφανές -ότι αυτό το πλάνο ουσιαστικά ουδέποτε δούλεψε αποτελεσματικά για τους "ερυθρόλευκους"- ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει την πολυτέλεια να το κάνει αυτό από την στιγμή που στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο Ολυμπιακός ψάχνει τουλάχιστον ένα γκολ στο ΟΑΚΑ.

Επομένως ο Περέιρα τις επόμενες δύο ημέρες καλείται να βρει τον τρόπο που η ομάδα του θα φτάσει σε ένα ή παραπάνω τέρματα δίχως παράλληλα να δεχθεί, δυσχεραίνοντας την θέση της. Και με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, η κατάσταση κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι για τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Για ενδεκάδα και πρόσωπα είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουμε καθώς μεσολαβούν ακόμη δύο προπονήσεις, Δευτέρα (9/3) και Τρίτη (10/3), όπου πιθανότατα ο 47χρονος προπονητής του Ολυμπιακού θα φανερώσει κάποιες από τις προθέσεις του για την Τετάρτη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ