ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πλάνα ενδεκάδας μέσω Καλλονής

Πλάνα ενδεκάδας μέσω Καλλονής
INTIME SPORTS

Ανάλογα με τα όσα σχεδιάζει ενόψει της αναμέτρησης με την Καλλονή στην Μυτιλήνη, θα προσαρμόσει τα πλάνα του ο Μίτσελ για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο την Τετάρτη (17/12).

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο Ολυμπιακός από την Λιβαδειά αλλά θα χρειαστεί δύο ακόμη νίκες στα ματς με Πανιώνιο (εντός) και ΑΕΛ Καλλονής (εκτός), προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η ηρεμία στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο και να μην υπάρχουν... αναταράξεις στην διακοπή που ακολουθεί για την περίοδο των εορτών.

Ο Μίτσελ εξακολουθεί να είναι ανήσυχος, καθώς βλέπει την ομάδα του να μην έχει την ίδια συμπεριφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στα παιχνίδια του Champions League ο Ολυμπιακός κατά κανόνα έδειξε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο αγωνιστικό του πλάνο, αντίθετα με τα εντός συνόρων ματς που αντιμετωπίστηκαν με αδικαιολόγητη χαλαρότητα και έφεραν τα γνωστά στραβοπατήματα.

Οι Πειραιώτες εξακολουθούν να δυσκολεύονται στην παραγωγή κλασικών ευκαιριών, μα ακόμη και όταν το κάνουν δεν έχουν την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα. Σε συνδυασμό με τα εύκολα τέρματα που επιτρέπουν να σκοράρει ο αντίπαλος, έχουν καταφέρει να βρίσκονται σε δύσκολη θέση σε πολλά από τα τελευταία τους ματς στο πρωτάθλημα. Και το πρόβλημα, επαναλαμβάνουμε, δεν είναι η απώλεια βαθμών σε κάποια από αυτά (άλλωστε συμβόλαιο με τη νίκη δεν έχει υπογράψει κανείς), αλλά ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνει αυτό.

Ο Ισπανός τεχνικός ψάχνει να βρει πως θα μπει για τα καλά στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του θέλοντας να αλλάξει την νοοτροπία τους, την στιγμή που και σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο σκέφτεται τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να βγάλει νικηφόρα η ομάδα του την δυάδα των αναμετρήσεων με Πανιώνιο (17/12, 19:30) στο Φάληρο και ΑΕΛ Καλλονής (20/12, 19:30) στη Μυτιλήνη.

Μαζουακού και Ντομίνγκες θέλουν ανάσες...

Χρονικά λοιπόν ο Πανιώνιος προηγείται, ωστόσο η ενδεκάδα που θα εμφανίσει ο Μίτσελ στο Φάληρο θα έχει... φόντο την Καλλονή. Και αυτό διότι ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" θεωρεί πως το απόγευμα της ομάδας του στη Μυτιλήνη κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι, κόντρα σε ένα σύνολο που παραμένει αήττητο εντός έδρας (4 νίκες, 3 ισοπαλίες) και μπορεί να μην σκοράρει πολύ (10 γκολ στο πρωτάθλημα) αλλά αμύνεται με θαυμαστή συνέπεια (μόλις 6 τέρματα παθητικό).

Επομένως είναι απαραίτητο ορισμένοι από τους παίκτες που έχουν καταπονηθεί εσχάτως από συνεχόμενα παιχνίδια, να πάρουν ανάσες. Δύο από αυτούς είναι σίγουρα οι Μαζουακού και Ντομίνγκες που μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Λιβαδειά είχαν... ζωγραφισμένη την κόπωση στο πρόσωπο τους. Αν και αμφότεροι θα το ήθελαν, το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστούν στο Φάληρο κόντρα στον Πανιώνιο, με τους Γιαννούλη και Φορτούνη να παίρνουν θέση στην ενδεκάδα.

Εκεί που αναμένεται να βρεθεί και ο Αφελάι, ο άνθρωπος - "κλειδί" για την ανατροπή στην Λιβαδειά. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλες λύσεις στο μυαλό του Μίτσελ για το ροτέισον, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός έχει μπροστά του την εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΣ, όταν με 8 αλλαγές στην ενδεκάδα τους οι Πειραιώτες έμειναν στο 2-2 εντός έδρας κόντρα στους Γιαννιώτες...

Μανιάτης, Ντοσεβί και Σαλίνο θεωρητικά μπορούν να αποτελέσουν την τέταρτη αλλαγή στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες, σε σχέση πάντα με όσους βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα με τον Λεβαδειακό.

... που πήρε ο Μήτρογλου μέσω Παραγουάης

Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Μίτσελ είναι οι χώροι που βρήκε ο Μήτρογλου στην άμυνα του Λεβαδειακού μετά την είσοδο του Μπενίτες στο παιχνίδι. Μπορεί ο Παραγουανός να μην κατάφερε να ξεχωρίσει με κάποια συγκεκριμένη ενέργεια του, όμως με την διαρκή κίνηση του μπόρεσε να αποσπάσει λίγη από την προσοχή των αντίπαλων αμυντικών δίνοντας "ανάσα" στον Έλληνα διεθνή στράικερ.

Είναι χαρακτηριστικό πως με τον Μπενίτες στον αγωνιστικό χώρο, ο Μήτρογλου βρέθηκε τρεις φορές σε θέση βολής και η τελευταία ήταν εντός στόχου χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό. Σε συνδυασμό, τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται και το γεγονός πως ο 26χρονος επιθετικός στο περσινό... ονειρικό πρώτο τετράμηνο της σεζόν σκόραρε ακατάπαυστα όταν βρισκόταν μαζί με τον Σαβιόλα στο χορτάρι.

Ο Μίτσελ ολοένα και περισσότερο δουλεύει την ιδέα για δίδυμο Μπενίτες - Μήτρογλου, τουλάχιστον σε παιχνίδια που περιμένει πως ο αντίπαλος του μπορεί να αμυνθεί μαζικά και αποτελεσματικά.

Τίτλοι τέλους για Αμπιντάλ (;)

Αν ευσταθούν τα όσα υποστηρίζουν καθημερινά οι Γάλλοι, τότε είναι πολύ πιθανό το σενάριο να δούμε για τελευταία φορά τον Ερίκ Αμπιντάλ στους αγωνιστικούς χώρους το βράδυ της Τετάρτης στο Φάληρο. Ο 35χρονος αμυντικός μετά από μια πλούσια καριέρα όπου... μάζεψε ό,τι τρόπαιο κυκλοφορεί, σε λίγες μέρες θα κρεμάσει οριστικά τα παπούτσια του και θα επιστρέψει στην Βαρκελώνη αναλαμβάνοντας διευθυντικό πόστο στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Επομένως κόντρα στον Πανιώνιο ο Αμπιντάλ ίσως κάνει την τελευταία επίσημη εμφάνιση του στα γήπεδα, ολοκληρώνοντας με την φανέλα του Ολυμπιακού μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ