ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεγαλομέτοχος ναι, πρόεδρος όχι ο Μαρινάκης

Μεγαλομέτοχος ναι, πρόεδρος όχι ο Μαρινάκης
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αφήσει την θέση του προέδρου της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ το επόμενο διάστημα για τυπικούς λόγους, όμως θα παραμείνει στο τιμόνι του συλλόγου. Διαβάστε λεπτομέρειες

Παρελθόν από την προεδρία του Ολυμπιακού αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο διάστημα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, παραχωρώντας τη συγκεκριμένη θέση σε κάποιον άλλον.

Για να είμαστε ακριβείς, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλομέτοχος και να έχει τον έλεγχο της Πειραϊκής ΠΑΕ, απλά δεν θα είναι πρόεδρος της. Αφεντικό λοιπόν και όχι πρόεδρος (κάτι που συμβαίνει σε αρκετές εταιρίες).

Ο ισχυρός άνδρας της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ έκανε γνωστή την απόφαση του στο παγκόσμιο συνέδριο των οργανωμένων οπαδών της ομάδας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει χρέη προέδρου στον Ολυμπιακό.

Ο λόγος της παραίτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει να κάνει με τον νέο αθλητικό νόμο. Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος προβλέπει ποινικές ευθύνες στους προέδρους των ομάδων σε περίπτωση που γίνουν επεισόδια και υπάρχει εμπλοκή με λέσχες φιλάθλων κι αυτό είναι που θέλει να αποφύγει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού θέλει να συνεχίσει να προσφέρει για χρόνια στην ομάδα του, αποφεύγοντας τυχόν εμπόδια που θα κάνουν κακό και στον ίδιο, αλλά και στον σύλλογο.

Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε στο παγκόσμιο συνέδριο των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού: "Ο αθλητικός νόμος είναι τερατούργημα. Και προβλέπει με τρόπο παράλογο ποινικές ευθύνες για το παραμικρό στους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των ΠΑΕ. Εγώ όμως θέλω να είμαι στην πρώτη γραμμή και να παλεύω καθημερινά για τον Ολυμπιακό.

Δεν κολλάω λοιπόν στις τυπικότητες και δεν θέλω να ζω με την αγωνία του νόμου-τερατούργημα. Έτσι, σκέφτηκα να παραιτηθώ για τυπικούς λόγους και το λέω πρώτη φορά εδώ σε σάς. Η παραίτηση όπως καταλαβαίνετε θα είναι απόλυτα τυπική και το ξεκαθαρίζω για να μην βγει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του...

Εγώ θα είμαι εδώ, κάθε μέρα και όλη μέρα, ακόμα πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Πάντα στην πρώτη γραμμή".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ