ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παιχνίδι των παικτών...

Παιχνίδι των παικτών...
INTIME SPORTS

Πώς θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο Φάληρο; Και τι ζητά ο Μίτσελ από τους παίκτες του; Διαβάστε τα νέα που αφορούν το στρατόπεδο των Πειραιωτών λίγες ώρες πριν το ντέρμπι του Φαλήρου (3/12, 19:30) με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το απόγευμα της Τετάρτης (3/12, 19:30) τον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο ντέρμπι της εξ αναβολής 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Και φυσικά ο μοναδικός στόχος των Πειραιωτών είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης, που θα φέρουν και την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι "ερυθρόλευκοι" με την προπόνηση της Τρίτης ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, ενώ δέχθηκαν την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τους ζήτησε το αυτονόητο, ενώ οι Ρομπέρτο, Ντομίνγκες, Φουστέρ και Μανιάτης έχουν ήδη ενημερώσει τα καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα για το τι σημαίνει ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά και για τις καταστάσεις ζούγκλας που αντιμετώπισαν πέρσι στην Τούμπα, στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Μίτσελ: "Νίκη, αλλά μόνο με ποδόσφαιρο..."

Άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, προεξάρχοντος του Μίτσελ, τονίζουν επανειλημμένα και προς πάσα κατεύθυνση ότι οι μόνες απαντήσεις που επιθυμούν να δώσουν στην αναμέτρηση του Φαλήρου με τον ΠΑΟΚ, είναι εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου και μόνο.

Και την στιγμή που κανείς δεν γίνεται να μπει στο μυαλό του κάθε οπαδού για να δει πως σκέφτεται, αυτό που μπορούμε με βεβαιότητα να μεταφέρουμε είναι πως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν ενδιαφέρονται για... καουμποϊλίκια στο γήπεδο, αντίστοιχα με αυτά που αντιμετώπισαν πέρσι από αρκετούς παίκτες του ΠΑΟΚ.

Οι "ερυθρόλευκοι" διψάνε για μπάλα, υπάρχει το σχετικό τσίτωμα πριν το παιχνίδι εξαιτίας και του βαθμολογικού ενδιαφέροντος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ψάξουν εκδίκηση με τσαμπουκάδες και ανακατωσούρες. Εξάλλου ένα παιχνίδι με νεύρα, συνεχείς διακοπές και χωρίς ρυθμό θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός επιθυμεί να δει την μπάλα να τσουλάει συνέχεια στο χορτάρι και το ματς να μην διακόπτεται για κανέναν άλλο λόγο πέραν του αθλητικού.

Ανάλογες είναι και οι νουθεσίες των ανθρώπων της ομάδας προς τους φίλους του Ολυμπιακού που θα βρεθούν το απόγευμα της Τετάρτης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Με φωνή και τραγούδι να στηρίξουν την ομάδα τους και μέχρι εκεί.

Τα πλάνα του Μίτσελ

Κατά την διάρκεια του live chat το μεσημέρι της Τρίτης (2/12) είπαμε πως η ενδεκάδα του Ολυμπιακού που είναι το πιθανότερο να κάνει την εμφάνιση της στο γήπεδο κόντρα στον ΠΑΟΚ, είναι αυτή με τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη, Φουστέρ, Αφελάι, Ντομίνγκες και Μήτρογλου.

Το γυρεύει ο Μίτσελ από τους παίκτες του; Πίεση ψηλά και ένταση στο παιχνίδι τους από το πρώτο λεπτό. Καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, όχι αβίαστα λάθη και υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης. Το τελευταίο το θεωρεί ίσως και το σημαντικότερο.

Ο Ισπανός τεχνικός περιμένει τον ΠΑΟΚ με ενισχυμένο άξονα. Είτε επιλέξει 4-3-3, είτε 3-5-2 ο Αναστασιάδης, είναι δεδομένο πως στόχος του Έλληνα τεχνικού είναι μπλοκάρει τον Ολυμπιακό στον άξονα της μεσαίας γραμμής, κόβοντας την τροφοδοσία προς τον επιθετικό και τους ακραίους κυνηγούς των Πειραιωτών. Ιδιαίτερο βάρος θα δώσει ο Αναστασιάδης στον περιορισμό του Τσόρι Ντομίνγκες.

Πως σκέφτεται να απαντήσει ο Μίτσελ; Με τα ανεβάσματα των ακραίων του μπακ, Ελαμπντελαουί και Μαζουακού. Αμφότεροι μπορούν να προσφέρουν πολλά επιθετικά και να δημιουργήσουν ανισορροπία στην αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ με τις προωθήσεις τους. Με την ταυτόχρονη κίνηση των Αφελάι και Φουστέρ προς τα μέσα, ώστε να υπάρχουν στηρίγματα για τον Ντομίνγκες αλλά και για να πατάνε περιοχή δίνοντας βοήθεια στον Μήτρογλου.

Ασχέτως από πρόσωπα, αυτό που θέλει να δει ο Μίτσελ είναι διαρκή κίνηση, ένταση και ρυθμό στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι; Ο περιορισμός των Αθανασιάδη, Περέιρα και Ρατς είναι η προτεραιότητα των Πειραιωτών.

Αυτοί οι τρεις είναι πλέον επικίνδυνοι παίκτες του ΠΑΟΚ, τόσο σε open play όσο και στις στημένες φάσεις. Εδώ να πούμε πως υπάρχει μια σκέψη από τον Μίτσελ για χρησιμοποίηση του Αυλωνίτη επάνω στον Αθανασιάδη, δίχως όμως να το έχει αποφασίσει οριστικά μέχρι χθες ο Ισπανός τεχνικός.

Ένας από τους Κασάμι ή Ντοσεβί έχει λίγες ελπίδες να τρυπώσει στην ενδεκάδα αντί του Φουστέρ, ενώ ο Μπενίτες σίγουρα έχει βάλει σε σκέψεις τον Μίτσελ όμως το πλέον ορατό σενάριο για τον Παραγουανό φορ είναι να έρθει από τον πάγκο ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δείχνει να επιμένει στην σκέψη Φουστέρ + Μήτρογλου, ποντάροντας στο γεγονός πως έχουν καλή χημεία (πέρσι ο Ισπανός μέσος είχε 6 ασίστ που έγιναν γκολ από τον Έλληνα φορ) αλλά και συνήθως σκοράρουν εναντίον του "Δικέφαλου". Για την επιλογή του Μίτσελ σε Ντομίνγκες και Αφελάι, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. "Μιλάει" η δεδομένη ποιότητα τους, φτάνει να επιβεβαιωθεί και στο χορτάρι.

Από εκεί και πέρα, αυτό που θα ψάξει σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι ένα γκολ από νωρίς στον αγώνα. Οι Πειραιώτες θεωρούν πως εφόσον καταφέρουν να προηγηθούν στο σκορ στα πρώτα 20 - 25 λεπτά, στην συνέχεια δεν θα έχουν πρόβλημα να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι ίσως το "κλειδί" του αγώνα. Αντίθετα ένα νωθρό δικό τους ξεκίνημα και χωρίς πίεση στα αντίπαλα καρέ θα δώσει ψυχολογία στον ΠΑΟΚ.

Για τον λόγο αυτό ο Μίτσελ θέλει να δει τους παίκτες να μπαίνουν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, στέλνοντας το μήνυμα στους αντιπάλους τους πως το βράδυ στο Φάληρο δεν θα είναι εύκολο. Ο 51χρονος τεχνικός δεν παύει να "φτιάχνει" τους παίκτες του τονίζοντας πως αυτό είναι το δικό τους παιχνίδι... Ούτε του προπονητή, ούτε κανενός.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ