ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάει για τέλη Οκτώβρη ο Ελαμπντελαουί

Πάει για τέλη Οκτώβρη ο Ελαμπντελαουί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η μεγάλη στιγμή της επιστροφής πλησιάζει για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς και πιθανότατα θα επιστρέψει στα γήπεδα στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά στις 26 του μηνός.

Πέρασε πολύς καιρός... Από τις 17 Απριλίου στο παιχνίδι φιέστα με την Καλλονή έχει να παίξει ο Ελαμπντελαουί. Πάνε σχεδόν 6 μήνες. Εκείνος ο καταραμένος τραυματισμός του στον αστράγαλο σε μία προπόνηση στο Ρέντη, προπαραμονή του Κυπέλλου με την ΑΕΚ τον Μάιο, του διέλυσε όλα τα όνειρα.

Ο Νορβηγός έχασε μία σπουδαία μεταγραφή. Και το λέμε αυτό, γιατί ετοιμαζόταν για άλλες πολιτείες και σε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δεν θα ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε εμφανιστεί τον Ιανουάριο, αλλά υπήρχαν ομάδες από τηνPremier Leagueκαι τηνBundesligaπου είχαν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον.

Το χειρότερο όμως απ' όλα είναι ότι έμεινε για καιρό έξω εξαιτίας του κατάγματος στον αστράγαλο. Πήγε στο Κατάρ για εγχείριση και ο στόχος ήταν να έμπαινε σιγά-σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς από αρχές Οκτωβρίου.Πέρασε ο καιρός, ο Ελαμπντελαουί έκανε πρόγραμμα αποκατάστασης μόνος του και υπό τις οδηγίες των γιατρών που τον χειρούργησαν (σ.σ. δεν ακολούθησε την αποστολή στην προετοιμασία σε Αυστρία και Βέλγιο) και γύρω στις 10 Αυγούστου όταν εμφανίστηκε στο Ρέντη, εμφανιζόταν έτοιμος να μπει στις προπονήσεις δύο και τρεις εβδομάδες αργότερα!

Προσπάθησε λοιπόν να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά οι ενοχλήσεις επανήλθαν με αποτέλεσμα το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού να του δώσει εντολή να ξαναφύγει για ατομικό. Δεν είναι “παίξε – γέλασε” ο τραυματισμός του.

Μπορεί, σύμφωνα με τους γιατρούς, το πρόβλημα στον αστράγαλο να μην του αφήσει κάποιο κουσούρι στην πορεία της καριέρας του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ζοριστεί κιόλας για να γυρίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αν δεν βρεθεί στο 100%. Δύο – τρεις φορές ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης, αλλά όταν επιχείρησε να “γκαζώσει” για τα καλά, έκανε αμέσως πίσω.

Και φτάσαμε στην προπόνηση της περασμένης Πέμπτης (6/10). Τότε ήταν που έβγαλε όλο το πρόγραμμα της ομάδας χωρίς να παραπονεθεί για ενοχλήσεις. Την επόμενη μέρα συμμετείχε κανονικά και στο διπλάκι. Το ίδιο συμβαίνει και στις τελευταίες δύο προπονήσεις. Συμμετέχει σε όλες τις ασκήσεις, συμμετέχει και στα διπλάκια και... όλα καλά!

Υπάρχει όμως μία μικρή λεπτομέρεια. Το ότι προπονείται εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, δεν ανάβει αυτομάτως και το πράσινο φως για να παίξει π.χ. στη Νέα Σμύρνη το Σάββατο (15/10). Για τέλη Οκτωβρίου τον υπολογίζουν τον Νορβηγό, να αρχίσει σιγά-σιγά να παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Βέβαια, ο Ελαμπντελαουί πάνω στον ενθουσιασμό του υποστηρίζει ότι αν θέλει ο προπονητής να τον έχει με τον Πανιώνιο, τότε θα κάνει τα πάντα για να βρεθεί στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Όμως, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης...

Το πιθανότερο είναι να τον ξαναδούμε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά στις 26 Οκτωβρίου. Αν δεν τον δούμε ούτε εκεί, τότε θα πάει για τα... μέσα Νοεμβρίου, αφού φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να παίξει απευθείας στο Καζακστάν ή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό...

Η ουσία είναι ότι ο Ελαμπντελαουί είναι και πάλι εδώ! Πέρασαν έξι μήνες από την τελευταία φορά που αγωνίστηκε και πέντε μήνες από την ημέρα που έπαθε τη σοβαρή ζημιά στον αστράγαλο... Η επιστροφή του πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ.

Photo credits: Action images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ