ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ούτε σε φιλικό δεν τους είχε δοκιμάσει ο Βίκτορ!

Ούτε σε φιλικό δεν τους είχε δοκιμάσει ο Βίκτορ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Και στα δύο ματς με την Χάποελ Μπερ Σέβα ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε δύο ενδεκάδες που δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί σε κανένα από τα έξι φιλικά της προετοιμασίας.

Ο Βίκτορ, απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, μετράει ώρες στο λιμάνι. Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς του βγήκαν τα πράγματα. Είχε όνειρα ο Ισπανός τεχνικός. Στην πρώτη του συνέντευξη στους ρεπόρτερ Ολυμπιακού είπε ότι θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στους “ερυθρόλευκους”.

Ξεκίνησε την προετοιμασία λέγοντας ότι δεν θα ασχοληθεί μόνο με ένα σύστημα. Ότι θα παρουσιάσει έναν Ολυμπιακό που θα μπορεί να παίξει και επιθετικά, και συντηρητικά, και με αντεπιθέσεις, και με φουλ άμυνα! Ανάλογα με τους αντιπάλους του δηλαδή...

Οι δε παίκτες τη μία μέρα δούλευαν το ένα σύστημα (4-4-2), την επόμενη κάτι άλλο (4-3-3), την μεθεπόμενη κάτι διαφορετικό (4-3-2-1) και πάει λέγοντας.

Η ουσία είναι ότι ο Βίκτορ φέρει ευθύνη ως προς το κομμάτι της προετοιμασίας των Πειραιωτών για τον 3ο προκριματικό γύρο τουChampions League.Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου. Ανέλαβε την ευθύνη σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που προετοίμασε την ομάδα του για αυτά τα δύο κρίσιμα παιχνίδια.

Στο πρώτο ματς λοιπόν κατέβασε μία ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τους Φορτούνη, Σεμπά, Ντουρμάζ και Ιντέγιε στην μεσοεπιθετική γραμμή. Ουδέποτε οι συγκεκριμένοι τέσσερις είχαν βρεθεί μαζί σε κάποιο από τα φιλικά της προετοιμασίας.

Στη ρεβάνς του Ισραήλ επέλεξε το 4-3-2-1, με τους Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο και Μπουχαλάκη στα χαφ, τους Τσόρι και Φορτούνη εσωτερικούς επιθετικούς χαφ και τον Ιντέγιε στην κορυφή. Ούτε μία φορά το συγκεκριμένο σύστημα και με τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν είχαν παίξει μαζί στα φιλικά. Για την τοποθέτηση του Μπουχαλάκη σε ρόλο δεξιού εξτρέμ στο δεύτερο ημίχρονο, δεν χρειάζεται καν να το συζητήσουμε. Το πολύ-πολύ να έχει δοκιμαστεί μία φορά στην προπόνηση στο δεξί άκρο της επίθεσης!

Ο Βίκτορ λοιπόν στα φιλικά ουδέποτε χρησιμοποίησε μαζί τους παίκτες που έριξε στη μάχη στους αγώνες με την Χάποελ. Σίγουρα είναι κάτι που προκαλεί γενικότερα εντύπωση. Και είναι κάτι που το συζητούσαν και οι Ισραηλινοί ρεπόρτερ. Πώς γίνεται να περιμένει ένας προπονητής να υπάρχει χημεία ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές που για πρώτη φορά έπαιζαν μαζί φέτος με αυτές τις δύο συγκεκριμένες τακτικές στα παιχνίδια με την ομάδα της Μπερ Σέβα.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ