ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κόκκινoι εναντίον Reds

LIVERPOOL, ENGLAND -DECEMBER 8: Steven Gerrard of Liverpool shoots, only to see his goal dissalowed during the Champions League Group A match between Liverpool and Olympiakos at Anfield on December 8, 2004 in Liverpool, England.  (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
LIVERPOOL, ENGLAND -DECEMBER 8: Steven Gerrard of Liverpool shoots, only to see his goal dissalowed during the Champions League Group A match between Liverpool and Olympiakos at Anfield on December 8, 2004 in Liverpool, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει για 7η φορά τη Λίβερπουλ είτε αφορά επίσημο ματς είτε φιλικό και το Sport24.gr γυρίζει την κλεψύδρα ανάποδα και θυμίζει τις μεταξύ τους μάχες (VIDEOS).

Τα κοινά σημεία των δυο ομάδων είναι πολλά και σημαντικά. Μπορεί να είναι από διαφορετικές χώρες, να έχουν διαφορετική κουλτούρα και διαδρομή, παρ' όλα αυτά έχουν ίδιες καταβολές, κοινά βιώματα, ένα λιμάνι να αποτελεί το σημείο αναφοράς τους και μια τραγωδία να... στοιχειώνει την πορεία τους στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός και η Λίβερπουλ έχουν αναπτύξει μια στενή σχέση μεταξύ τους και δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι επιλέχθηκε η ομάδα του Πειραιά για να αντιμετωπίσει τους "ρεντς" σε φιλικό αγώνα προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ. Απόψε, θα τεθούν αντιμέτωποι για την 2η αγωνιστική του Β' ομίλου του ICC και θα είναι η 7η μεταξύ τους αναμέτρηση είτε αφορά επίσημο αγώνα είτε φιλικό.

Το Sport24.gr γυρίζει την κλεψύδρα ανάποδα και θυμίζει τις μάχες που έχουν δώσει . Σαφώς και τη μερίδα του λέοντος κατέχει το συγκρότημα του Μέρσεϊσάιντ, εντούτοις έχει και ο Ολυμπιακός τη δική του μεγάλη νίκη σε μια σεζόν μάλιστα που η Λίβερπουλ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Συνολικά, οι "ρεντς" μετρούν τέσσερις νίκες, ένα ματς έχουν πάρει οι "ερυθρόλευκοι", ενώ ένα έχει λήξει ισόπαλο. Δυο αγώνες είναι φιλικοί και επικράτησαν οι Άγγλοι (4-3, και 2-0), δυο ματς για το Κύπελλο UEFA όπου ένα παιχνίδι έληξε "Χ" και ένα πήρε η Λίβερπουλ, ενώ από μια νίκη έκαστος μετρούν στο Champions League.

Αναμφίβολα, το παιχνίδι που έχει... στοιχειώσει τις μνήμες των φίλων του Ολυμπιακού ήταν το 3-1 του "Άνφιλντ" στις 8 Δεκεμβρίου 2004, όταν το γκολ του Στίβεν Τζέραρντ "σκότωσε" την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, την άφησε εκτός επόμενης φάσης και άνοιξε ο δρόμος της πρόκρισης και του τίτλου για τη Λίβερπουλ. Στο ματς του πρώτου γύρου (28/09/2004), ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 με γκολ του Άκη Στολτίδη στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς στο νεότευκτο Καραϊσκάκη.

Για το UEFA το 2000, ο Ολυμπιακός έφερε 2-2 με τη Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις με τον Αλέξη Αλεξανδρή (έβαλε και τα δυο γκολ), ενώ στην Αγγλία πήρε νίκη-πρόκριση η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ με 2-0.

Θυμηθείτε τι συνέβη:

23/11/00 Ολυμπιακός - Λίβερπουλ 2-2

07/12/00 Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 2-0

28/09/04 Ολυμπιακός - Λίβερπουλ 1-0

08/12/04 Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 3-1

27/07/05 Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 4-3

03/08/12 Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 2-0

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ