Ομιλία Καρεμπέ στο συνέδριο του Χάρβαρντ

Ομιλία Καρεμπέ στο συνέδριο του Χάρβαρντ

Ο Κριστιάν Καρεμπέ ήταν ομιλητής την 2η ημέρα του συνεδρίου "Soccer as a Global Phenomenon", που συνδιοργανώνει ο Ολυμπιακός με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Weatherhead Center for International Affairs.

Ο Ολυμπιακός με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Weatherhead Center for International Affairs συνδιοργανώνει το Συνέδριο "Soccer as a Global Phenomenon", στην 2η μέρα του οποίου ομιλητής ήταν ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα οι Θεόδωρος Γιαννίκος (Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και νομικός σύμβουλος), Κριστιάν Καρεμπέ (Σύμβουλος στρατηγικής της Διοίκησης), Κυριάκος Δουρέκας (Διευθυντής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου) και Κώστας Βερνίκος (Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων) επισκέφθηκαν την Μητρόπολη της Βοστώνης, όπου έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο, στον οποίο παρέδωσαν μια φανέλα του Ολυμπιακού με το όνομα του και τον αριθμό "1" στην πλάτη.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Ιδιαίτερη ήταν η 2η μέρα του Συνεδρίου για το ποδόσφαιρο (Soccer as a Global Phenomenon) που συνδιοργανώνουν Ολυμπιακός και Χάρβαρντ. Και ήταν ιδιαίτερη καθώς πέρα από τις εργασίες του Συνεδρίου τα μέλη της αποστολής του Θρύλου είχαν τη χαρά, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, να επισκεφθούν την Ιερά Μητρόπολη της Βοστώνης.

Εκεί, οι άνθρωποι που εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό σ' αυτό το σημαντικό Συνέδριο, έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο. Του παρέδωσαν μάλιστα και μια φανέλα της ομάδας με το όνομά του και τον αριθμό 1 στην πλάτη. Στην συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ ωραίο κλίμα έγινε συζήτηση και για τις εργασίες του Συνεδρίου, καθώς και τον Ολυμπιακό.

Ακολούθως οι κ.κ. Θεόδωρος Γιαννίκος (Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και νομικός σύμβουλος), Κριστιάν Καρεμπέ (Σύμβουλος στρατηγικής της Διοίκησης), Κυριάκος Δουρέκας (Διευθυντής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου) και Κώστας Βερνίκος (Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων), παρακολούθησαν τη 2η μέρα του Συνεδρίου που συνδιοργανώνει ο Ολυμπιακός με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Weatherhead Center for International Affairs.

Κατά τη διάρκεια της 2ης αυτής μέρας υπήρξε και ομιλία του κ. Καρεμπέ, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα του Συνεδρίου, δηλαδή το ποδόσφαιρο ως παγκόσμιο φαινόμενο και παρουσίασε με τον δικό του τρόπο διάφορες πτυχές του. Μίλησε για τη δύναμη και την επιρροή που έχει στην κοινωνία μας το αγαπημένο σε όλους άθλημα, για τις δικές του εμπειρίες και την πορεία στον χώρο, και τους τρόπους με τους οποίους το ποδόσφαιρο μπορεί να συνεισφέρει στην κοινωνία.

«Το ποδόσφαιρο είναι μια γλώσσα δίχως λόγια. Είναι ένα συναίσθημα αφού η μέρα ενός ανθρώπου μπορεί να χαλάσει αν ηττηθεί ή να γίνει καλύτερη αν κερδίσει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρεμπέ για να συνεχίσει:

«Ο κόσμος γίνεται μικρότερος. Τα γεωγραφικά σύνορα έχουν... σπάσει χάρη στην τεχνολογία μέσω των ψηφιακών και κοινωνικών μέσων δικτύωσης ή των καναλιών μέσω διαδικτύου. Υπάρχουν εκατομμύρια οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή της Μπαρτσελόνα που δεν κατάγονται από το Μάντσεστερ ή την Βαρκελώνη.

Το ποδόσφαιρο είναι, ταυτόχρονα, προϊόν και εκδήλωση πολιτισμού. Κι αυτό γιατί ενσωματώνει τέχνη, για την απόδειξη της οποίας φέρτε μόνο στο νου σας τις ντρίμπλες διάσημων παικτών.

Λειτουργεί και ως όχημα ταυτότητας. Αρκετοί από 'μας αυτοπροσδιοριζόμαστε μέσω των προτιμήσεών μας στην ομάδα μας ή τις εθνικές μας. Λέμε: χάσαμε ή κερδίσαμε. Εξάλλου, αρκετές παγκόσμιες αντιπαλότητες μεταξύ ομάδων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, δεν είναι απλά έχθρες πόλεων αλλά και κουλτούρας, γλώσσας, πολιτικής, ακόμα και ιστορίας.

Το ποδόσφαιρο είναι όχημα για να σπάσουμε εμπόδια όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός και οι διαφόρων ειδών διακρίσεις. Ένα σπουδαίο «εργαλείο» για κοινωνική ευθύνη και φιλανθρωπικές ενέργειες και συνεργασίες σαν κι αυτή που έχουμε κάνει εμείς στον Ολυμπιακό με την UNICEF.

Το ποδόσφαιρο χαρίζει σε πολλούς νέους ανθρώπους, κορίτσια και αγόρια, όχι απλά αναμνήσεις, αλλά και ικανότητες. Βοηθάει στην ανάπτυξη της συνεργασίας, του υγιούς ανταγωνισμού, της αυτοπειθαρχίας, της καλύτερης έκφρασης, της φιλοτιμίας, της συλλογικότητας, της κατανόησης και αποδοχής του ότι ο κόσμος δεν είναι πάντα δίκαιος. Μια ταυτόχρονη αίσθηση χαράς και απόγνωσης».

Πέρα από την ομιλία του κ. Καρεμπέ, υπήρξαν φυσικά και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες στο πρόγραμμα του Συνεδρίου. Έγινε ανάλυση για το ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του «Ψυχρού Πολέμου», ενώ αναπτύχθηκαν και άλλα θέματα όπως «Παγκοσμιοποίηση και ποδόσφαιρο» και «Μετανάστευση, από τον Νότο στον Βορρά και από τον Βορρά στον Νότο». Το Συνέδριο συνεχίζεται και αύριο, 16/4.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να μελετήσετε όλες τις πτυχές του σεμιναρίου "Soccer as a Global Phenomenon" και να λάβετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τις «εργασίες» του".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι αρμόδια είναι η κυβέρνηση για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων και είπε όχι σε συλλαλητήρια και φωνές, ενώ ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του ζητήματος

Τα καλύτερα κραξίματα κάτω από φαγάδικα στο Facebook

Μπινελίκια για φαγητά-κάλτσες και πιάτα μέσα στην μπίχλα.

Σκοπιανά ΜΜΕ: Αυτά είναι τα ονόματα

Οι πέντε προτάσεις ονομάτων που πρότεινε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας

Γιατί οι διαγωνισμοί μαγειρικής δεν έχουν κανένα νόημα

Ο Θέμης Καίσαρης συγκρίνει τα μαγειρικά talent show με διαγωνισμό χορού στο ραδιόφωνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ειδικό αφιέρωμα για το Bitcoin στην Ημερησία

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 14 Ιανουαρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια και ειδικό αφιέρωμα για το bitcoin

Ο γ' τόμος της "Εγκυκλοπαίδειας του Κρασιού" με τη σφραγίδα της LAROUSSE

Μη χάσετε στο "Εθνος της Κυριακής" που κυλοφορεί στις 21/01 τον τρίτο και τελευταίο τόμο από την "Εγκυκλοπαίδεια του Κρασιού"

Κερδίστε προσκλήσεις για το "Δον Παναγιώτης" και "Όταν σβήνουν τα φώτα"

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις δημοφιλέστερες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24