Ομιλία Καρεμπέ στο συνέδριο του Χάρβαρντ - Ολυμπιακός - SPORT 24

Ομιλία Καρεμπέ στο συνέδριο του Χάρβαρντ

Ομιλία Καρεμπέ στο συνέδριο του Χάρβαρντ

Ο Κριστιάν Καρεμπέ ήταν ομιλητής την 2η ημέρα του συνεδρίου "Soccer as a Global Phenomenon", που συνδιοργανώνει ο Ολυμπιακός με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Weatherhead Center for International Affairs.

Ο Ολυμπιακός με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Weatherhead Center for International Affairs συνδιοργανώνει το Συνέδριο "Soccer as a Global Phenomenon", στην 2η μέρα του οποίου ομιλητής ήταν ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα οι Θεόδωρος Γιαννίκος (Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και νομικός σύμβουλος), Κριστιάν Καρεμπέ (Σύμβουλος στρατηγικής της Διοίκησης), Κυριάκος Δουρέκας (Διευθυντής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου) και Κώστας Βερνίκος (Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων) επισκέφθηκαν την Μητρόπολη της Βοστώνης, όπου έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο, στον οποίο παρέδωσαν μια φανέλα του Ολυμπιακού με το όνομα του και τον αριθμό "1" στην πλάτη.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Ιδιαίτερη ήταν η 2η μέρα του Συνεδρίου για το ποδόσφαιρο (Soccer as a Global Phenomenon) που συνδιοργανώνουν Ολυμπιακός και Χάρβαρντ. Και ήταν ιδιαίτερη καθώς πέρα από τις εργασίες του Συνεδρίου τα μέλη της αποστολής του Θρύλου είχαν τη χαρά, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, να επισκεφθούν την Ιερά Μητρόπολη της Βοστώνης.

Εκεί, οι άνθρωποι που εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό σ' αυτό το σημαντικό Συνέδριο, έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο. Του παρέδωσαν μάλιστα και μια φανέλα της ομάδας με το όνομά του και τον αριθμό 1 στην πλάτη. Στην συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ ωραίο κλίμα έγινε συζήτηση και για τις εργασίες του Συνεδρίου, καθώς και τον Ολυμπιακό.

Ακολούθως οι κ.κ. Θεόδωρος Γιαννίκος (Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και νομικός σύμβουλος), Κριστιάν Καρεμπέ (Σύμβουλος στρατηγικής της Διοίκησης), Κυριάκος Δουρέκας (Διευθυντής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου) και Κώστας Βερνίκος (Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων), παρακολούθησαν τη 2η μέρα του Συνεδρίου που συνδιοργανώνει ο Ολυμπιακός με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Weatherhead Center for International Affairs.

Κατά τη διάρκεια της 2ης αυτής μέρας υπήρξε και ομιλία του κ. Καρεμπέ, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα του Συνεδρίου, δηλαδή το ποδόσφαιρο ως παγκόσμιο φαινόμενο και παρουσίασε με τον δικό του τρόπο διάφορες πτυχές του. Μίλησε για τη δύναμη και την επιρροή που έχει στην κοινωνία μας το αγαπημένο σε όλους άθλημα, για τις δικές του εμπειρίες και την πορεία στον χώρο, και τους τρόπους με τους οποίους το ποδόσφαιρο μπορεί να συνεισφέρει στην κοινωνία.

«Το ποδόσφαιρο είναι μια γλώσσα δίχως λόγια. Είναι ένα συναίσθημα αφού η μέρα ενός ανθρώπου μπορεί να χαλάσει αν ηττηθεί ή να γίνει καλύτερη αν κερδίσει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρεμπέ για να συνεχίσει:

«Ο κόσμος γίνεται μικρότερος. Τα γεωγραφικά σύνορα έχουν... σπάσει χάρη στην τεχνολογία μέσω των ψηφιακών και κοινωνικών μέσων δικτύωσης ή των καναλιών μέσω διαδικτύου. Υπάρχουν εκατομμύρια οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή της Μπαρτσελόνα που δεν κατάγονται από το Μάντσεστερ ή την Βαρκελώνη.

Το ποδόσφαιρο είναι, ταυτόχρονα, προϊόν και εκδήλωση πολιτισμού. Κι αυτό γιατί ενσωματώνει τέχνη, για την απόδειξη της οποίας φέρτε μόνο στο νου σας τις ντρίμπλες διάσημων παικτών.

Λειτουργεί και ως όχημα ταυτότητας. Αρκετοί από 'μας αυτοπροσδιοριζόμαστε μέσω των προτιμήσεών μας στην ομάδα μας ή τις εθνικές μας. Λέμε: χάσαμε ή κερδίσαμε. Εξάλλου, αρκετές παγκόσμιες αντιπαλότητες μεταξύ ομάδων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, δεν είναι απλά έχθρες πόλεων αλλά και κουλτούρας, γλώσσας, πολιτικής, ακόμα και ιστορίας.

Το ποδόσφαιρο είναι όχημα για να σπάσουμε εμπόδια όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός και οι διαφόρων ειδών διακρίσεις. Ένα σπουδαίο «εργαλείο» για κοινωνική ευθύνη και φιλανθρωπικές ενέργειες και συνεργασίες σαν κι αυτή που έχουμε κάνει εμείς στον Ολυμπιακό με την UNICEF.

Το ποδόσφαιρο χαρίζει σε πολλούς νέους ανθρώπους, κορίτσια και αγόρια, όχι απλά αναμνήσεις, αλλά και ικανότητες. Βοηθάει στην ανάπτυξη της συνεργασίας, του υγιούς ανταγωνισμού, της αυτοπειθαρχίας, της καλύτερης έκφρασης, της φιλοτιμίας, της συλλογικότητας, της κατανόησης και αποδοχής του ότι ο κόσμος δεν είναι πάντα δίκαιος. Μια ταυτόχρονη αίσθηση χαράς και απόγνωσης».

Πέρα από την ομιλία του κ. Καρεμπέ, υπήρξαν φυσικά και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες στο πρόγραμμα του Συνεδρίου. Έγινε ανάλυση για το ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του «Ψυχρού Πολέμου», ενώ αναπτύχθηκαν και άλλα θέματα όπως «Παγκοσμιοποίηση και ποδόσφαιρο» και «Μετανάστευση, από τον Νότο στον Βορρά και από τον Βορρά στον Νότο». Το Συνέδριο συνεχίζεται και αύριο, 16/4.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να μελετήσετε όλες τις πτυχές του σεμιναρίου "Soccer as a Global Phenomenon" και να λάβετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τις «εργασίες» του".

SHARE:
SPECIAL EDITION

SPECIAL EDITION

Οι σέξι Ελληνίδες της νέας τηλεοπτικής σεζόν

Δυνατά comeback, δυναμικά ντεμπούτα και πλούσια μπούστα. Ναι, δεν είναι πολλές. Αλλά αυτό, το μόνο που σημαίνει, είναι ότι είναι ακόμη πιο πολύτιμες.

ΛΙΣΤΕΣ

ΛΙΣΤΕΣ

13 καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν μόνο σε ταινίες

Το εύκολο παρκάρισμα, τα μηνύματα στον τηλεφωνητή και πολλές ακόμη απλές καταστάσεις που θα δεις να συμβαίνουν μόνο στο σινεμά.

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΦΩΤΙΑ

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΦΩΤΙΑ

Κάθειρξη 8 ετών για πλαστό απολυτήριο. Πυρ και μανία η έδρα του δικαστηρίου

Αντιμέτωπη με τις επιπλήξεις του δικαστηρίου βρέθηκε η κατηγορούμενη υπάλληλος Δημοσίου. "Είχα ανάγκη τα χρήματα" είπε η 55χρονη, συνταξιούχος σήμερα, που παρέδωσε πλαστό πτυχίο και ζημίωσε έτσι κατά 176.000€ το κράτος. "Άνθρωποι με πτυχία τυλίγουν σουβλάκια" είπε ο εισαγγελέας

ΠΑΝΟΡΜΟΥ

ΠΑΝΟΡΜΟΥ

Εκτέλεση για μια κάμερα. Δράστης χρυσαυγίτης συνταξιούχος αστυνομικός

Εν ψυχρώ εκτέλεσε ο χρυσαυγίτης συνταξιούχος αστυνομικός τον γυμναστή. Οραματιζόταν "Τάγματα Ασφαλείας" στον Μελιγαλά, ενώ είχε πολιτευτεί με την Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2012

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24