ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Μάλαγα 3-3

Ολυμπιακός-Μάλαγα 3-3
INTIME SPORTS

Με τον Αμπντούν να είναι σε μεγάλα κέφια και τον Μήτρογλου να δείχνει την ικανότητά του στο σκοράρισμα ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τη Μάλαγα μπροστά στο κοινό του. Βρίσκουν τα πατήματά τους οι "ερυθρόλευκοι" σιγά σιγά, αν και υπάρχουν προβλήματα στην αμυντική λειτουργία. Γκολ ο Μανωλάς, δοκάρι ο Λυκογιάννης.

Μπορεί ο Ολυμπιακός στο πρώτο του και τελευταίο φιλικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" να αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με την Μάλαγα, ωστόσο άφησε πολλές υποσχέσεις για τις επίσημες διοργανώσεις.

Οι "ερυθρόλευκοι" με τον Αμπντούν σε μεγάλα κέφια και τον Μήτρογλου να δείχνει την ικανότητά του στο σκοράρισμα έδειξαν πως βρίσκουν τα πατήματά τους σιγά σιγά και χημεία μέσα στο γήπεδο, αν και στην αμυντική λειτουργία θα πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα.

Διαβάστε επίσης για τον Κανού που παρουσιάζεται στις 16:00 την Τετάρτη και για τις εξελίξεις με Μασάδο

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος. Ναι μεν είχε την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας κυρίως όταν ο Αμπντούν έπαιξε από αριστερά, ωστόσο είχε πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία με τον Ισπανούς να φτάνουν στα καρέ του Μέγκιερι και να σημειώνουν και ένα γκολ έστω από λάθος του Ολυμπιακού (Παπάζογλου).

Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Λυκογιάννη-Τζεμπούρ και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2, ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός (ναι μεν δέχθηκε κάποιες φάσεις από την Μάλαγα) και με τον Μήτρογλου να είναι στην σωστή θέση κατάφερε να σκοράρει δύο φορές και να κερδίσει δικαίως το χειροκρότημα των φιλάθλων.

Ξεχώρισαν ακόμα ο Μανωλάς (πέτυχε το τρίτο γκολ), ο Λυκογιάννης (δημιούργησε ένα, είχε και σουτ στο δοκάρι), αλλά και ο Βλαχοδήμος.

Σε γενικές γραμμές, ο Ολυμπιακός αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει χημεία και τα πατήματά του στο γήπεδο, αν και πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα στην αμυντική λειτουργία του.

Πριν την έναρξη του αγώνα η ΠΑΕ Ολυμπιακός τίμησε τη μνήμη του Αλκετά Παναγούλια για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέδωσε στην κόρη του Αλκέτα Παναγούλια τιμητική πλακέτα.

Στις εξέδρες του γήπεδο έδωσε το παρών και ο Κανού ο οποίος ήρθε το μεσημέρι στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στους Πειραιώτες.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής/ Βοηθοί: Τριτσώνης (Αθηνών)/ Ακρίβος (Αθηνών), Ελευθερίου (Αθηνών)

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Μέγκιερι, Μανιάτης (68' Ιμπαγάσα), Παπάζογλου (74' Μοδέστο), Φέισα (90' Καραγκούνης), Μήτρογλου (79' Βλαχοδήμος), Φετφατζίδης (46' Λυκογιάννης), Χολέμπας, Σιόβας, Τάτος (46' Τζεμπούρ), Τοροσίδης (68' Μανωλάς), Αμπντούν (79' Πάντελιτς).

Μάλαγα (Πελεγκρίνι): Καμενί, Γουέλινγκντον, Ντεμικέλις (46' Γκάμεζ), Καμάτσο, Τουλαλάν (78' Πορτίγιο), Χουανμί (68' Σέμπα), Ντούντα (69' Χοακίν), Ελισέου, Μπουονανότε (86' Μονρεάλ), Σάντσεθ, Ίσκο.

Σκόρερ: Μήτρογλου (56', 66', Ολυμπιακός), Μανωλάς (78', Ολυμπιακός) -Παπάζογλου (3', αυτογκόλ), Ελισέου (81', Μάλαγα), Σέμπα (92', Μάλαγα)

Τα πλάνα του Ζαρντίμ

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει με το αγαπημένο 4-3-3 του Ζαρντίμ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μέγκιερι, σέντερ μπακ ήταν οι Σιόβας-Παπάζογλου, αριστερά ο Χολέμπας, δεξιά ο Τοροσίδης, στην τριάδα των χαφ οι Φέισα, Μανιάτης, Τάτος, δεξιά στην επίθεση ο Αμπντούν, αριστερά ο Φετφατζίδης και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Παρά το δυνατό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από λάθος. Στο 3ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Παπάζογλου έκανε γυριστή κεφαλιά για να διώξει όμως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγκιερι για το 0-1.

Αυτό αποσυντόνισε λίγο τους παίκτες του Ζαρντίμ και οι Ισπανοί προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν. Έτσι στο 5' μετά από λάθος πάσα του Φέισα, ο Τουλαλάν μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού έκανε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει με αποτέλεσμα να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ της Μάλαγα.

Στο 9' μετά από κεφαλιά του Μήτρογλου από κοντά ο Καμενί έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό (10') ο Χολέμπας έκλεψε την μπάλα πάσαρε στον Μήτρογλου ο οποίος έκανε ένα αδύναμο σουτ με τον Καμενί να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 23' μετά από ωραία κούρσα του Αμπντούν από αριστερά, ο Αλγερινός έκανε τη συρτή σέντρα, όμως ο Ντεμικέλις έδιωξε προ του Μήτρογλου σε κόρνερ.

Ανέβηκε με τον Αμπντούν αριστερά

Βέβαια παρά την υπεροχή που είχε ο Ολυμπιακός (αυτό έγινε κυρίως γιατί ο Αμπντούν μεταφέρθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης), υπήρξαν προβλήματα κυρίως στην μεσαία γραμμή και στην αμυντική λειτουργία.

Στο 32' από σέντρα του Τάτου ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε μια ακόμη φορά κοντά στην ισοφάριση στο 41', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάτου, ο Σιόβας έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η Μάλαγα παραλίγο να σημειώσει και άλλο γκολ, όταν ο Μπουονανότε μπήκε στην Περιοχή έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Παπάζογλου και κατέληξε κόρνερ.

Με δύο επιθετικούς και 4-4-2

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ πέρασε στο γήπεδο Λυκογιάννη και Τζεμπούρ, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα σε 4-4-2.

Στο 51' ο Ελισέου έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μέγκιερι και λίγο πριν περάσει την γραμμή έδιωξε ο Μήτρογλου, ενώ στο 52' ο Ίσκο βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε και το σουτ με τον Μέγκιερι να διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (56') ο Ολυμπιακός κατάφερε και έφτασε στο γκολ. Ο Λυκογιάννης από αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Μήτρογλου με όμορφο δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στην συνέχεια όπως συνηθίζει ο Ζαρντίμ έκανε αλλαγές, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να μην χάνει τον ρυθμό του και δέκα λεπτά αργότερα σημείωσε και δεύτερο γκολ πάλι με τον Κώστα Μήτρογλου.

Στο 66' λοιπόν ο Αμπνούντ βγήκε από δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Μήτρογλου με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Καμενί.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πιεστικός και στο 77' είχε δοκάρι με τον Λυκογιάννη σε πάσα του Μήτρογλου.

Στο επόμενο λεπτό (78') οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν τον δείκτη του σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή του Καμενί ο Μανωλάς με σουτ έκανε το 3-1.

Τρία λεπτά αργότερα η Μάλαγα μείωσε στο σκορ, όταν ο Ελισέου μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγκιερι για το 3-2.

Στο 88' ο Τζεμπούρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, όταν ο Παντελιτς συνδιάστηκε ωραία με τον Βλαχοδήμο, ο Σέρβος έκανε την πάσα στον Τζεμπούρ ο οποίος απέφυγε τον Καμενί αλλά καθυστέρησε και το σουτ του από πλάγια θέση έφυγε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν χαλαρώσει, ο Σέμπα από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ