ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όλα τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα

Όλα τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού. Ο πρωτοπόρος Μιραλάς, ο καλύτερος αμυντικός, ο πιο άστοχος παίκτης και ο πιο εύστοχος που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος είναι! Αυτά και άλλα περίεργα στατιστικά.

Ο Ολυμπιακός όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Superleague (όχι όλες, αφού υπάρχουν και κάποια εξ' αναβολής ματς) έχουν παίξει παραπάνω από τα 2/3 του φετινού πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες μετά από 22 ματς, παραμένουν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή (-2), είναι σε καλή αγωνιστική φόρμα και με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος, ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε όλα τα στατιστικά τους.

Κι αν νομίζετε πως οι πρωτοπόροι στις περισσότερες κατηγορίες είναι γνωστοί και μπορείτε εύκολα να τους προβλέψετε, τότε καλύτερα να ρίξετε μια ματιά προς τα κάτω και σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη. Τρανό παράδειγμα η κατηγορία του πιο εύστοχου "ερυθρολεύκου" που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τ' όνομά του.

Φυσικά δεν πρόκειται μονάχα για εκπλήξεις, ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής στις περισσότερες κατηγορίες είναι ο Κέβιν Μιραλάς. Συγκεκριμένα έχει την πρωτιά σε έξι κατηγορίες, δύο εκ των οποίων περιμέναμε να δούμε τ' όνομα κάποιου αμυντικού. Πρόκειται για τα φάουλ και τις κίτρινες κάρτες, ενώ είναι πρώτος και στα λάθη, κάτι που έχει και τη θετική του πλευρά του, αφού σημαίνει πως παίρνει περισσότερες προσπάθειες και δεν... κρύβεται. Γνωστό αυτό βέβαια.

Ο 25χρονος επιθετικός, δείχνει λοιπόν πως βοηθάει τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, κάτι που είναι απαραίτητο στο τρόπο παιχνιδιού του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και γενικότερα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Γι' αυτό ίσως είναι και περιζήτητος! Δεν είναι τυχαίο πως ο Βέλγος βρίσκεται σε 12 από τις συνολικά 19 κατηγορίες.

Περιληπτικά λοιπόν να πούμε πως ο Μαρκάνο είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής και τις περισσότερες αποκρούσεις, ο Χαβίτο είναι πιο εύστοχος αφού σε μόλις δύο προσπάθειες έχει πετύχει ένα γκολ, ενώ ο Μανιάτης δεν βρίσκει δίχτυα με τίποτα αλλά είναι ο πρώτος... κλέφτης και πασάρει περισσότερο απ' όλους τους άλλους. Επίσης, ο Τζιμπούρ είναι ο άρχοντας της κεφαλιάς, ο Ιμπαγάσα ξέρει καλύτερα από τον καθένα να φτιάχνει γκολ, ο Μέλμπεργκ είναι πρώτος σε επεμβάσεις, ενώ οι Πάντελιτς και Μέλμπεργκ είναι πρώτοι σε γεμίσματα. Δείτε όλα τα στατιστικά αναλυτικά:

Λεπτά συμμετοχής:

Μαρκάνο 1813 (21 ματς)

Μιραλάς 1582 (18 ματς)

Αβραάμ Παπαδόπουλος 1568 (17 ματς)

Πρώτοι σκόρερ

Μιραλάς 13

Πάντελιτς 10

Τζιμπούρ 9

Τελικές προσπάθειες

Μιραλάς 46

Τζιμπούρ 41

Πάντελιτς 25

Χαμένες ευκαιρίες

Πάντελιτς - Τζιμπούρ 4

Μιραλάς-Μόνχε 3

Μακούν-Φετφατζίδης 2

Πιο εύστοχος παίκτης

Χαβίτο 1/2

Πάντελιτς 1/2.5

Μιραλάς 1/3.5

Πιο άστοχος παίκτης

Μανιάτης 0/20

Χολέβας 0/16

Φετφατζίδης 1/21

Σουτ εντός περιοχής

Μιραλάς 31

Τζιμπούρ 18

Πάντελιτς 14

Σουτ εκτός περιοχής

Μανιάτης 16

Χολέμπας 11

Μιραλάς - Φετφατζίδης 10

Κεφαλιές

Τζιμπούρ 14

Τοροσίδης 9

Πάντελιτς - Μαρκάνο 8

Ασίστ

Ιμπαγάσα 6

Μιραλάς - Χολέμπας - Αμπντούν 4

Φετφατζίδης 3

Εύστοχα γεμίσματα

Πάντελιτς 3/3 - Μέλμπεργκ 2/2

Γέστε 5/7

Τζιμπούρ 11/16

Πάσες

Μανιάτης 204

Ιμπαγάσα 164

Ορμπάιθ 163

Λάθη

Μιραλάς 90

Αμπντούν 84

Ιμπαγάσα 74

Αποκρούσεις

Μαρκάνο 4

Τζιμπούρ 3

Μοδέστο- Μέλμπεργκ - Αβραάμ Παπαδόπουλος 1

Κλεψίματα

Μανιάτης 31

Χολέβας 29

Αβραάμ 28

Επεμβάσεις

Μέλμπεργκ 39

Αβραάμ Παπαδόπουλος 33

Μαρκάνο 30

Φάουλ

Μιραλάς 41

Μανιάτης 33

Αμπντούν 30

Κερδισμένα φάουλ

Τζιμπούρ 40

Μιραλάς 39

Αβραάμ Παπαδόπουλος 38

Κίτρινες κάρτες

Μιραλάς 6

Ιμπαγάσα-Αβραάμ Παπαδόπουλος 5

Τζιμπούρ-Μοδέστο-Χολέμπας 4

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ