ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι Αργεντινοί παίκτες του Ολυμπιακού

Οι Αργεντινοί παίκτες του Ολυμπιακού
Λέτο Γκαλέτι Μπελούτσι INTIME SPORTS

Ο Φράνκο Κοστάνσο είναι ο δέκατος Αργεντινός ποδοσφαιριστής που έρχεται στον Ολυμπιακό την τελευταία εικοσαετία. Το Sport24.gr θυμάται τους άλλους εννέα σε ένα αφιέρωμα με βίντεο και φωτογραφίες (videos).

Η αλήθεια είναι πως η αγορά της Αργεντινής ποτέ δεν ήταν στις πρώτες επιλογές των ανθρώπων του Ολυμπιακού, αφού συνολικά τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν έρθει ελάχιστοι παίκτες σε σχέση με άλλες εθνικότητες.

Για να καταλάβετε τι εννοούμε, τη δεκαετία 1990-2000 οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν ούτε έναν ποδοσφαιριστή από την Αργεντινή στο ρόστερ τους, εν αντιθέσει με την Ουκρανία που εκείνη την εποχή είχε... πέραση.


Έπρεπε λοιπόν να φτάσουμε στα μέσα την δεκαετίας του 2000 για να αρχίσουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να εμπιστεύονται τη συγκεκριμένη αγορά, μετά από αρκετά χρόνια, με τον Γκαμπριέλ Σούρερ να κάνει...σεφτέ.

Από το 2004 λοιπόν μέχρι και σήμερα πέρασαν συνολικά από τον Πειραιά δέκα παίκτες από την Αργεντινή. Άλλοι πέτυχαν και βοήθησαν αρκετά τον Ολυμπιακό έτσι ώστε να κερδίσει τίτλους και άλλοι αποδείχθηκαν παλτά εξ Αργεντινής.

Πάμε να τους θυμηθούμε χρονικά, από το σωτήριον έτος 2004 (έτσι νομίζαμε δηλαδή λόγω της κατάκτησης του Euro από την Εθνική Ελλάδας) μέχρι και σήμερα.

2004-2005: Ο πρώτος

Γκαμπριέλ Σούρερ: Ο Ολυμπιακός έχοντας χάσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα από τον Παναθηναϊκό, έψαχνε έναν έμπειρο και καλό κεντρικό αμυντικό. Αυτός ήταν ο 33χρονος Σούρερ με τεράστια εμπειρία από το ισπανικό και το αργεντίνικο πρωτάθλημα.

Συνολικά έμεινε για δυο σεζόν (μέχρι το 2005-06) και έπαιξε σε 59 ματς ενώ έβαλε ένα γκολ. Επίσης πήρε 11 κίτρινες και 1 κόκκινη. Καθόλου άσχημα... Στο τέλος έφυγε με ένα παράπονο, αφού ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιο του για άλλα δυο χρόνια.

2007-2008: Οι περισσότεροι (5!)


Ροντρίγκο Αρτσούμπι: Ήρθε τον Γενάρη ως δανεικός από την Ρίβερ και έπαιξε σε 7 ματς ενώ πήρε και μία κίτρινη. Απλή αναφορά, καθώς ήταν... Αρτσούμπαλος.

Φερνάντο Μπελούστσι: Ήρθε το... μισό του πόδι (το 50% των δικαιωμάτων) τον Γενάρη με μεταγραφή από την Ρίβερ Πλέιτ με 7.5 εκ. ευρώ και αγωνίστηκε σε 54 ματς πετυχαίνοντας 9 γκολ. Πήρε επίσης 8 κίτρινες και καμία κόκκινη. Έφυγε μετά από ενάμιση χρόνο για την Πόρτο με 5 εκ. ευρώ.

Κριστιάν Λεντέσμα: Ήρθε το καλοκαίρι του 2007 και ενώ είχε γεμάτη σεζόν με την Σαν Λορέντζο με την οποία πήρε πρωτάθλημα. Στα δυόμιση χρόνια που έμεινε, ενδιάμεσα πήγε δανεικός στην Σαν Λορέντζο και κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Αργεντιντής(!), έκανε 54 εμφανίσεις και πήρε 10 κίτρινες. Τι θυμόμαστε από αυτόν; Τα παράπονα του για τραυματισμούς και ότι ήταν κουρασμένος συνέχεια. " Κουράστηκες!", που λέει και ο κ. Γιάννης Φιλέρης.

Λουσιάνο Γκαλέτι: Ήρθε στον Ολυμπιακό με μεταγραφή από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2.5 εκ. ευρώ και πραγματοποίησε 93 συμμετοχές με 26 γκολ. Πήρε επίσης 18 κίτρινες και μία κόκκινη. Τεράστια η κλάση του και η προσφορά του στο σύλλογο, όμως σταμάτησε την καριέρα του λόγω ενός προβλήματος υγείας. Το ίδιο άσχημα σταμάτησε και η σχέση του με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο βρίσκεται στα δικαστήρια.

Λεονέλ Νούνιες: Ήρθε με περίπου 3 εκ. ευρώ από την Αργεντίνος Τζούνιορ και πουλήθηκε μία σεζόν μετά στην Ιντεπεντιέντε με τα μισά. Έπαιξε συνολικά σε 29 ματς και έβαλε 6 γκολ, ενώ πήρε και 2 κίτρινες κάρτες. Στον Πειραιά τα έχουν με τα... κιλά του.

2008-2009: Ήρθε για να φύγει

Σεμπαστιάν Λέτο: Τον Ιούνιο του 2008 ο Ολυμπιακός τον πήρε δανεικό από την Λίβερπουλ με ρήτρα για το καλοκαίρι 3.5 εκ. ευρώ. Μέσα σε ένα χρόνο είχε πολλές κόντρες με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως έδειξε τα πλούσια χαρίσματα του εντός γηπέδου.

Συνολικά πραγματοποίησε 37 συμμετοχές και πέτυχε 3 γκολ, ενώ δέχθηκε 10 κίτρινες κι μία κόκκινη. Την επόμενη σεζόν πήγε στον Παναθηναϊκό.

2009-2010: Δεν...

Χεσούς Ντάτολο: Και αυτός δανεικός από τη Νάπολι όμως αυτή τη φορά. Ήρθε τον Γενάρη του 2010 και έπαιξε μόλις σε 10 ματς αγώνες. Δεν σκόραρε όμως πήρε 3 κίτρινες και 1 κόκκινη! Στο τέλος της σεζόν έφυγε κακήν κακώς.

2010-2011: Εμπειρία και ποιότητα


Αριέλ Ιμπαγάσα: Ήρθε ως ελεύθερος από την Βιγιαρέαλ και πολλοί έλεγαν ότι δεν θα ταιριάξει με τον Βαλβέρδε, όπως και ότι είναι μεγάλος. Τους διέψευσε όλους και πραγματοποίησε καταπληκτική σεζόν, οδηγώντας τον Ολυμπιακό και πάλι στην κορυφή.

Αγωνίστηκε συνολικά σε 29 παιχνίδια και πέτυχε ένα γκολ, ενώ πήρε και 9 κάρτες και έβγαλε 6 ασίστ.

2011-2012: Είναι "τρελός" ο Αργεντινός


Φράνκο Κοστάνσο: Το... δέκα το καλό ήρθε ως ελεύθερος από την Βασιλεία, όμως στοίχισε περίπου 700.000 ευρώ στον Ολυμπιακό λόγω του μάνατζερ του που στην αρχή ζητούσε τον ουρανό με τα άστρα.

Τώρα για το αν είναι καλός ή κακός δεν έχουμε άποψη, όμως πρόκειται για έμπειρο ποδοσφαιριστή με γεμάτες σεζόν. Η σύγκριση με τον Νικοπολίδη ωστόσο είναι ένα δύσκολο τεστ για τον Αργεντινό που κάνει τα γάντια από latex να μοιάζουν από... σίδερο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ