ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι 11 "μεταγραφές" του Μίτσελ μέχρι τις γιορτές

Οι 11 "μεταγραφές" του Μίτσελ μέχρι τις γιορτές
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός αναζητά ένα δυνατό φίνις μέχρι την περίοδο των εορτών και ο Μίτσελ χωρίς τους Μήτρογλου και Μανιάτη, ευελπιστεί να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες σε καλή κατάσταση για τα ματς που ακολουθούν. Τι μπορεί να περιμένει ακόμη από το έμψυχο δυναμικό του ο Ισπανός τεχνικός; Το Sport24.gr αναλύει.

Κατά γενική ομολογία, την φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ, υπερπλήρες για τις εγχώριες διοργανώσεις και ικανοποιητικό για μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Ο Μίτσελ δείχνει να διαχειρίζεται σωστά το υλικό που έχει στα χέρια, έχει δώσει χρόνο συμμετοχής και ευκαιρίες σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, κρατώντας ωστόσο έναν βασικό κορμό και προχωρώντας σε αλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες ενός αγώνα και την κατάσταση ετοιμότητας των παικτών.

Όσο προχωράει η σεζόν είναι φυσιολογικό να βγαίνουν στην πορεία απώλειες, είτε από τραυματισμούς, είτε από τιμωρίες. Και την δεδομένη στιγμή, ο Ολυμπιακός αναζητά ένα δυνατό φίνις μέχρι την περίοδο των εορτών, προκειμένου να ολοκληρώσει με ιδανικό τρόπο το εξαιρετικό (τουλάχιστον με βάση τα αποτελέσματα) πρώτο μισό που πραγματοποιεί την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Θέλει τις νίκες στα παιχνίδια πρωταθλήματος για να διατηρήσει την απόσταση στην βαθμολογία από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, θέλει την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας και φυσικά να ξεπεράσει τον σκόπελο της Άντερλεχτ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League , παίρνοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο για την φάση των "16" της διοργάνωσης.

Είναι επόμενο λοιπόν ο Μίτσελ να θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους παίκτες του σε καλή κατάσταση και αγωνιστική ετοιμότητα. Σίγουρα ο Ισπανός τεχνικός έχει μείνει ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την εν γένει παρουσία των λεγόμενων βασικών του ποδοσφαιριστών ή τέλος πάντων αυτών που έχουν έως τώρα τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που μπορεί ακόμη να περιμένει ο Μίτσελ από το υπόλοιπο ρόστερ του. Και συγκεκριμένα από 11** ποδοσφαιριστές:

  • Ο Παπαδόπουλος σταδιακά παίρνει παιχνίδια στα πόδια του, ξεπερνάει για τα καλά την περιπέτεια με το γόνατο και μπορεί να δώσει λύσεις στην άμυνα όταν χρειαστεί.
  • Ο Τόρες με την σειρά του ήρθε τραυματίας στον Ολυμπιακό, αποθεραπεύτηκε πλήρως και έγραψε τις πρώτες του δύο συμμετοχές με τα "ερυθρόλευκα". Ένας ποδοσφαιριστής με πάνω από 50 επίσημες συμμετοχές στην Ρεάλ Μαδρίτης και μετέπειτα αρχηγός στην Χετάφε, είναι μάλλον απίθανο να μην είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικές βοήθειες στην άμυνα των Πειραιωτών.
  • Η περίπτωση του Γκαετάν Μπονγκ δεν είναι αμελητέα. Οι πρώτες εμφανίσεις του Καμερουνέζου διεθνή μπακ ήταν άκρως ενθαρρυντικές. Στη συνέχεια τραυματίστηκε, έμεινε πίσω και όταν επέστρεψε φάνηκε να είναι εκτός ρυθμού. Έχει καλά στοιχεία όμως και όταν βρει ξανά τα πατήματα του ο Μίτσελ ευελπιστεί πως θα έχει έναν αξιόπιστο μπακ απ του Χολέμπας, που έχει κερδίσει πλέον θέση βασικού.
  • Αποκτήθηκε από την Μπαστιά, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο. Η ποιότητα δεν του λείπει, όμως μοιάζει να μην έχει προσαρμοστεί ακόμη στα νέα δεδομένα της καριέρας του και τα όσα του ζητάει ο Μίτσελ. Ο λόγος για τον Σαμπού Γιαταμπαρέ, παίκτης από τον οποίο περιμένουν πολλά περισσότερα στον Ολυμπιακό. Προς το παρόν είναι πιο πίσω στις προτιμήσεις του Ισπανού τεχνικού.
  • Σε λίγο καλύτερη μοίρα από τον Γιαταμπαρέ είναι ο Εντινγκά. Ο Μίτσελ ουσιαστικά τον έχει πρώτη επιλογή πίσω από τους βασικούς Μανιάτη-Σάμαρη, με τον Κογκολέζο να μην απογοητεύει μεν αλλά και ούτε να εντυπωσιάζει με τις έως τώρα εμφανίσεις του. Κόντρα στην Άντερλεχτ είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στο βασικό σχήμα, σε ένα κρίσιμο ματς όπου θα χρειαστεί να δείξει όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.
  • Ο Πάουλο Μασάντο ξεκίνησε την σεζόν ως... αουτσάιντερ και πάνω που έδειχνε να διεκδικεί θέση βασικού, ήρθε ο τραυματισμός του με τον Παναιτωλικό να τον αφήσει πίσω. Η διάθεση του Μίτσελ απέναντι στον Πορτογάλο είναι θετική και στο πρόσωπο του βλέπει έναν κοντρολαρισμένο μέσο που μπορεί να προσφέρει λύσεις στην μεσαία γραμμή.
  • Ο Μάρκο Στσέποβιτς ήρθε στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και ακόμη δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιλογών του Μίτσελ. Στα λίγα λεπτά συμμετοχής που έχει (κυρίως στο Κύπελλο Ελλάδος) μέχρι στιγμής έδειξε καλά στοιχεία. Ξέρει μπάλα, κινείται καλά για το ύψος του, αλλά πρέπει να πείσει τον προπονητή του πως αξίζει περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Προς το παρόν είναι πίσω από τον Ολαϊτάν στο ροτέισον.
  • Είναι δεδομένο πως στον Πειραιά στηρίζουν τον Βλάντιμιρ Βάις, άσχετα αν ακόμη ο Σλοβάκος διεθνής άσος δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του. Ήρθε για βασικός, τείνει να εξελιχθεί σε ρεζέρβα. Έχει στοιχεία σύγχρονου ποδοσφαιριστή, όμως πρέπει να προσαρμόσει το στυλ παιχνιδιού του στο σύνολο. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τον "κανονικό" Βάις στα ματς που έρχονται, με τον Μίτσελ να περιμένει σίγουρα ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από τον 23χρονο εξτρέμ.
  • Ο Μάικλ Ολαϊτάν είναι ο παίκτης που υπολογίζει περισσότερο από κάθε άλλον ο Μίτσελ ως επόμενη λύση μετά τον Μήτρογλου για την θέση του κεντρικού επιθετικού. Ο Νιγηριανός νεαρός άσος μοιάζει να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις ανάγκες του ρόλου, τουλάχιστον όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις. Έχει το ελαφρυντικό πως του λείπουν οι παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, ενώ τώρα μαθαίνει να κινείται σε θέση κλασικού φορ. Παίκτης με πολλά περιθώρια εξέλιξης.
  • Ο Κάμπελ στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν πιο πίσω στο ροτέισον, ωστόσο οι εξαιρετικές του εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα του έχουν δώσει προβάδισμα για την ενδεκάδα. Σκοράρει, δίνει ασίστ και μοιάζει να έχει ακόμη πολλά περιθώρια να κάνει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Ζητούμενο να βελτιώσει τις εκτός έδρας εμφανίσεις του.
  • Ο Χαβιέρ Σαβιόλα έχει δώσει πράγματα μέχρι στιγμής, αν και η αλήθεια είναι πως ο πρότερος αγωνιστικός βίος του "κούνελου" υποσχόταν κάτι παραπάνω. Με τον Κώστα Μήτρογλου εκτός για τον επόμενο μήνα, θα ήταν ιδανική συγκυρία για τον Ολυμπιακό να πάρει την ομάδα στις πλάτες του ο Αργεντίνος σταρ.
  • ** Στο ρόστερ υπάρχει και ο Καρλ Μετζανί ξεκίνησε διεκδικώντας στα ίσα θέση βασικού, ωστόσο δεν άρπαξε τις ευκαιρίες, υποχώρησε στις προτεραιότητες του προπονητή του και πλέον δεν υπολογίζεται. Τον Γενάρη κουνάει μαντήλι.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως υπάρχει μια πλειάδα παικτών στα χέρια του Μίτσελ, από τους οποίους ο Ισπανός τεχνικός μπορεί να περιμένει αρκετά περισσότερα πράγματα όσο προχωράει η σεζόν και αυξάνονται οι ανάγκες για ποιοτικές λύσεις στην ενδεκάδα. Άλλοι έχουν δώσει λιγότερα από αυτά που θα περίμεναν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και άλλοι έχουν πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις, έχοντας ωστόσο περιθώρια να δείξουν ακόμη καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Με τον Μήτρογλου εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα και τον Μανιάτη επίσης τραυματία για 15-20 μέρες, δύο βασικότατοι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιχνίδια που απομένουν έως την περίοδο των εορτών. Μια (ατυχής) συγκυρία που όμως δίνει την ευκαιρία για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, να αποδείξουν πως μπορούν να δώσουν λύσεις και να καλύψουν τα κενά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάτι που περιμένει και ο Μίτσελ, θέλοντας να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες ετοιμοπόλεμους ώστε να έχει την ευχέρεια να συνεχίσει το ροτέισον που ευλαβικά επιχειρεί από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ