ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι σκέψεις του Περέιρα για την Ξάνθη

Οι σκέψεις του Περέιρα για την Ξάνθη
INTIME SPORTS

Σχήματα και διαφορετικές τριάδες σε μεσαία και επιθετική γραμμή δοκίμασε ο Περέιρα ενόψει Ξάνθης (11/1, 19:30), στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Βίτορ Περέιρα παρουσιάστηκε επίσημα την Πέμπτη (8/1) από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και στο πρώτο του ματς στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, πέφτει κατευθείαν στα βαθιά.

Οι Πειραιώτες πέταξαν το απόγευμα του Σαββάτου (10/1) με τελικό προορισμό την ακριτική πόλη, όπου τους περιμένει μια πολύ δύσκολη δοκιμασία στο πλαίσιο της εξ αναβολής 11ης αγωνιστικής για την Super League, απέναντι στην Ξάνθη.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πανίσχυρη στην έδρα της, όπου παραμένει αήττητη σε 8 παιχνίδια, με απολογισμό 6 νίκες και 2 ισοπαλίες. Μεταξύ των "θυμάτων" της, είναι οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, σκοράροντας μάλιστα από 4 φορές εις βάρος και των δύο ομάδων.

Επομένως το έργο του Βίτορ Περέιρα, που έχει μόλις 3 προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας με το "καλημέρα".

Ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε 19 παίκτες στην αποστολή, αφήνοντας εκτός τους Σαλίνο, Γκαζαριάν, Ιμπραχίμ και Διαμαντάκο, ενώ δεν έχει στην διάθεση του τον Εντινγκά (Κόπα Άφρικα) και τους τραυματίες Μιλιβόγεβιτς (ξεκίνησε ατομικό), Φουστέρ (θεραπεία) και Μποτία (θεραπεία).

Μέγκιερι, Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Βούρος (στόπερ της Κ20), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Γιαννούλης, Μανιάτης, Μαζουακού, Μήτρογλου, Ντοσεβί, Κασάμι, Μπενίτες, Σιόβας, Αφελάι και Στρέζος (γκολκίπερ της Κ20) ταξίδεψαν για την Ξάνθη.

Δεν αλλάζει η 4άδα πίσω

Για να είμαστε ειλικρινείς, και να ήθελε να δοκιμάσει άλλα πράγματα, ο Περέιρα δεν έχει τέτοια επιλογή όσον αφορά την αμυντική τετράδα. Με τον Αμπιντάλ πλέον να έχει αποσυρθεί και τον Μποτία... βασικό στο ιατρικό δελτίο, οι Σιόβας, Αυλωνίτης και Βούρος είναι οι 3 στόπερ που έχουν απομείνει στο ρόστερ.

Στα άκρα η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική αλλά καταλήγει στον ίδιο παρονομαστή. Σαλίνο και Γιαννούλης (ειδικά ο Βραζιλιάνος) δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής και είναι δύσκολο να εμφανιστούν ξαφνικά στην ενδεκάδα και σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι.

Για τον Ρομπέρτο δεν τίθεται λόγος, επομένως ο Ισπανός γκολκίπερ μαζί με τους Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτη, Σιόβα και Μαζουακού έχουν τσεκάρει ήδη την θέση τους στην ενδεκάδα κόντρα στην Ξάνθη.

Παραμονεύουν εκπλήξεις

Με τον Εντινγκά στο Κόπα Άφρικα και τον Μιλιβόγεβιτς να μετράει πλέον αντίστροφα για την επιστροφή του στην ενεργό δράση, ο μοναδικός κεντρικός μέσος που χαρακτηρίζεται κυρίως για τις ανασταλτικές του ικανότητες είναι ο Γιάννης Μανιάτης. Αυτός είναι ίσως και ο μοναδικός παίκτης του άξονα της μεσαίας γραμμής που έχει... κλειδώσει την παρουσία του στο βασικό σχήμα.

Στις προπονήσεις που προηγήθηκαν σε αυτό σύντομο διάστημα επί ημερών Περέιρα, ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε διάφορες τριάδες και σχηματισμούς στον άξονα με όλους τους χαφ που έχει στην διάθεση του. Κασάμι, Μπουχαλάκης, Ιμπραχίμ, Μανιάτης, Φορτούνης και Ντομίνγκες πέρασαν από το μικροσκόπιο του Περέιρα, που ήθελε βασικά να δει τα πρόσωπα που μπορούν να του δώσουν τον καλύτερο σχηματισμό.

Για παράδειγμα σε σύστημα 4-3-3 ουσιαστικά δεν υπάρχει θέση για τον Ντομίνγκες, αντίθετα με μια διάταξη 4-2-3-1, όπου ο Αργεντίνος θα είναι ο παίκτης πίσω από τον φορ.

Ο Ιμπραχίμ έμεινε εκτός αποστολής, ο Μανιάτης θα είναι βασικός και φαβορί για τις άλλες δύο θέσεις στον άξονα είναι οι Κασάμι, Ντομίνγκες.

Μια θέση ανοικτή στην επιθετική τριπλέτα

Αφελάι και Μήτρογλου είναι οι δύο από τους τρεις παίκτες που θα χρησιμοποιήσει ο Περέιρα στην γραμμή κρούσης στο "Skoda Ξάνθη Arena". Μια θέση είναι ανοιχτή, με τον Ντοσεβί να έχει το προβάδισμα αλλά τον Πορτογάλο τεχνικό να σκέφτεται και τον Μπενίτες.

Ο Παραγουανός είναι κεντρικός επιθετικός, ωστόσο συγκεντρώνει στοιχεία που αρέσουν στον Περέιρα και τον βάζουν σε σκέψεις. Κινείται διαρκώς μέσα στο γήπεδο, παίζει στον χώρο με ή χωρίς την μπάλα, μπορεί να βγει στην πλάτη του Μήτρογλου αλλά και να προσφέρει πίεση ψηλά.

Ο Βίτορ Περέιρα θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για τα πρόσωπα της ενδεκάδας, αφού πρώτα καταλήξει την αγωνιστική φιλοσοφία που θα προσεγγίσει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ξάνθη αλλά φυσικά και στην διάταξη στο χορτάρι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ