ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Βλάντιμιρ Βάις στο μικροσκόπιο

Ο Βλάντιμιρ Βάις στο μικροσκόπιο
Βλάντιμιρ Βάις INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης αναλύει τα στοιχεία του Βλάντιμιρ Βάις έχοντας εικόνα από την προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ

Στην καθημερινή μισάωρη συζήτηση που έχουμε στο Live Chat του Sport24.gr, από το Ζέεφελντ της Αυστρίας, τα μηνύματα για τον Βλάντιμιρ Βάις έρχονται κατά δεκάδες. Διανύοντας την έβδομη ημέρα στο Ζέεφελντ μπορούμε να γράψουμε ορισμένα πράγματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε για ποιον παίκτη μιλάμε.

Ο Σλοβάκος εξτρέμ έχει δεδομένη ποιότητα και αν υπάρχει λογική στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός έχει κάνει μία κίνηση διάνα. Παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Βάις δεν βρίσκεις κάθε ημέρα. Ο Μίτσελ, όπως έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή, έχει ρίξει το βάρος στη φυσική κατάσταση.

Ενημερώσου για τα νέα από την προετοιμασία του Ολυμπιακού μέσα από το ολοκαίνουριο SPORT 24 app για iPhone και Android. Αν δεν το έχεις "κατεβάσει", μπορείς να το κάνεις ανά πάσα στιγμή από τα App Store και Google Play.

Έτσι κυλάει η πρώτη εβδομάδα στο Ζέεφελντ. Πολύ τρέξιμο τα πρωινά, το μεσημέρι περιλαμβάνει stretching και αερόβιες ασκήσεις είτε στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου είτε στο γήπεδο, ενώ το απόγευμα το πρόγραμμα έχει μόνο μπάλα. Η τακτική έχει δουλευτεί μεν, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο Ισπανός προπονητής, έχοντας εντοπίσει πρόβλημα φυσικής κατάστασης από τη στιγμή που ανέλαβε, προσπαθεί να βελτιώσει την αντοχή των παικτών του.

Έτσι, λοιπόν, στα λίγα εσωτερικά δίπλα στα 3/4 του γηπέδου και στο ένα μόλις δίτερμα σε ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο, μπορούμε να γράψουμε κάποια πράγματα για τον Σλοβάκο εξτρέμ, ο οποίος δεν είναι στο 100%, καθώς δουλεύει πολύ στο να “χτίσει” τη φυσική του κατάσταση στο κατάλληλο επίπεδο. Ότι είναι ποδοσφαιριστής με ποιότητα, δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Όσοι τον είχαν δει να παίζει, άλλωστε, κατά το παρελθόν γνωρίζουν τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του.

Χρησιμοποιείται κυρίως δεξιά, ενώ μόλις μία φορά έπαιξε αριστερά με ανάποδο πόδι. Σταδιακά ανεβάζει στροφές. Είναι ταχύτατος, με και χωρίς την μπάλα. Με δυνατό σημείο τη σέντρα και την πλαγιοκόπηση. Παίζει την μπάλα με τη μία, αλλά όταν βρει χώρο ψάχνει το κάτι παραπάνω. Το έχει δηλώσει και ο ίδιος πως του αρέσουν οι ντρίμπλες και να κάνει όμορφα πράγματα με την μπάλα στα πόδια.

Έχει πετύχει ένα γκολ μέχρι στιγμής στα οικογενειακά διπλά που έχουν γίνει εδώ με κοντινό πλασέ έπειτα από γύρισμα του Τομάς Ντε Βινσέντι, ενώ στο πρώτο δίτερμα σε ολόκληρο το γήπεδο έχασε μία σπάνια ευκαιρία για την κλάση του, όταν σε ανεπανάληπτο τετ α τετ έπειτα από πλάγιο άουτ του Χολέμπας και ύστερα από δεξί σουτ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Σιγά-σιγά, θα μπει πιο γερά στο κλίμα της ομάδας και χρειάζεται το χρόνο του. Μην ξεχνάμε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά στην καριέρα του.

Στα 24 του έχει παίξει δανεικός σε τρεις διαδοχικές ομάδες, όντας εγκλωβισμένος στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη Μάντσεστερ Σίτι σε νεαρή ηλικία. Πέρυσι, επέπλευσε αγωνιστικά στη χειρότερη ομάδα της Serie A, Πεσκάρα. Φέτος, κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στην καριέρα του και για αυτόν οι συνθήκες είναι κάπως πρωτόγνωρες. Δεν παλεύει πια για να κερδίσει το επόμενό του συμβόλαιο.

Έχει ένα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας μπροστά του και το κατάλληλο πρότζεκτ για να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει. Έχει βρει εμπιστοσύνη, στήριξη, και ένα υγιές περιβάλλον, οπότε η δουλειά του είναι μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Για τον Βάις, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν πρέπει να έχουν καμία επιφύλαξη. Ο καλός ο ποδοσφαιριστής, αποδίδει πάντα. Απλά, ο Σλοβάκος βιώνει κάτι μοναδικό για τον ίδιο και θέλει λίγο ακόμα χρόνο...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ