ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Βερδού σκέφτεται σοβαρά τον Ολυμπιακό!

Ο Βερδού σκέφτεται σοβαρά τον Ολυμπιακό!

Ο Βερδού εξετάζει σοβαρά την πρόταση του Ολυμπιακού σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Sport24.gr ο μάνατζερ του παίκτη, Μάχικο Ντίαθ. Ο Καταλανός μεσοεπιθετικός αποχαιρέτησε χθες την Εσπανιόλ σε συνέντευξη Τύπου και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τον νέο προορισμό της καριέρας του. Τι λέει το ρεπορτάζ και ποιοι είναι οι άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Ο Τζοάν Βερδού αποχαιρέτησε χθες το μεσημέρι την Εσπανιόλ και ήδη εξετάζει τις προτάσεις για να αποφασίσει πού θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ο μάνατζέρ του, Μάχικο Ντίαθ, επιβεβαίωσε στο Sport24.gr την πρόταση του Ολυμπιακού, την οποία χαρακτήρισε "ενδιαφέρουσα".

Ο Τζοάν Βερδού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το τέλος της συνεργασίας του με την Εσπανιόλ και πλέον ψάχνει τον επόμενο προορισμό της καριέρας του. Ο Καταλανός, όπως είχαμε γράψει και πριν λίγες μέρες, προτιμάει να συνεχίσει σε ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν, όμως πλέον δεν αποκλείει και την πιθανότητα να αγωνιστεί σε σύλλογο του εξωτερικού. Το Sport24.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον μάνατζερ του παίκτη, Μάχικο Ντίαθ, ο οποίος όχι μόνο επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αλλά χαρακτήρισε την πρόταση των "ερυθρόλευκων" ενδιαφέρουσα.

" Ναι, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε επαφή μαζί μας και η πρόταση που μας έχει κάνει είναι και σοβαρή και ενδιαφέρουσα", ήταν τα λόγια του Ντίαθ, ο οποίος συμπλήρωσε: " αν οι απαιτήσεις του πελάτη μου ικανοποιηθούν, φυσικά και δεν θα έχει καμία αντίρρηση να έρθει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί εκεί". Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, οι "ερυθρόλευκοι" είναι μια από τις επιλογές του Βερδού. Ποιες είναι οι άλλες; Τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί κάπως.

Καταρχήν δεν υπάρχουν προτάσεις από τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια και Σεβίγια, όπως είχε γραφτεί στον ισπανικό Τύπο τον περασμένο μήνα. Το ενδιαφέρον της Μπέτις δείχνει να ατονεί, αφού οι Ανδαλουσιάνοι μάλλον θεωρούν πως τα χρήματα είναι τελικά πολλά και σιγά – σιγά κάνουν πίσω. Οι προτάσεις από την Αγγλία δεν έχουν γίνει ακόμα συγκεκριμένες, οπότε ούτε από εκεί υπάρχει κάποια εξέλιξη. Άρα οι δυο βασικοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, είναι η Βιγιαρεάλ και η Ρεάλ Σοθιεδάδ.

Ο Βερδού σκέφτεται σοβαρά τον Ολυμπιακό!

Ο Βερδού στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στο "Cornellá El Prat".

Η νεοφώτιστη Βιγιαρεάλ έχει την πρόταση που καλύπτει την "οικογενειακή" πλευρά του παίκτη, με την έννοια ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη Βαρκελώνη, πράγμα το οποίο θα έδινε στον Βερδού τη δυνατότητα να επισκέπτεται σε καθημερινή σχεδόν βάση την οικογένειά του. Υπενθυμίζουμε ότι ο παίκτης έχει δυο μικρά παιδάκια και όπως υποστήριξε και ο ίδιος στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου, αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφασή του.

Η καινούργια παράμετρος είναι η εμφάνιση της Ρεάλ Σοθιεδάδ στο προσκήνιο. Οι Βάσκοι άλλαξαν προπονητή εδώ και λίγες μέρες και ο Χαγκόβα Αράσατε που διαδέχτηκε τον Φιλίπ Μοντανιέ στον πάγκο των "τσούρι ουρδίν", καλοβλέπει τον Βερδού ως πιθανή μεταγραφή. Η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν έχει καταθέσει και αυτή πρόταση στον Μάχικο Ντίαθ, η οποία έχει τα εξής πλεονεκτήματα: παίζει στην Πριμέρα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας με το αεροπλάνο από τη Βαρκελώνη και λόγω της ειδικής νομοθεσίας που ισχύει γενικότερα στη βόρεια Ισπανία, η φορολογία είναι μικρότερη απ’ ότι στην υπόλοιπη χώρα, άρα η ομάδα μπορεί να προσφέρει περισσότερα χρήματα στον παίκτη.

Σε όλα αυτά, ο Ολυμπιακός έχει να αντιπαραθέσει τη σιγουριά των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, τα χρήματα που προσφέρει (σύμφωνα με Ισπανούς δημοσιογράφους σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, αλλά αυτό το γράφουμε με κάθε επιφύλαξη αφού δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά) και την παρουσία του Μίτσελ στον πάγκο. Από την άλλη, τα μειονεκτήματα είναι η μεγάλη απόσταση (από την οικογένεια του Βερδού) και το χαμηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛ

Ο Βερδού σκέφτεται σοβαρά τον Ολυμπιακό!

Η οικογένεια του Βερδού, φανερά συγκινημένη, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου (13/6/2013)

Όπως γράψαμε και στην αρχή του κειμένου, ο Βερδού αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Πέμπτης την Εσπανιόλ, δίνοντας συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του "Cornellá El Prat". Παρόντες, εκτός από τους δημοσιογράφους, ήταν μόνο η οικογένεια του παίκτη, ο μάνατζέρ του, Μάχικο Ντίαθ και ο κολλητός του φίλος (και συμπαίκτης) Σέρχιο Γκαρθία. Τον σύλλογο εκπροσώπησε ο αθλητικός διευθυντής Όσκαρ Περαρνάου.

Ο Βερδού είπε ανάμεσα σε άλλα τα εξής: " Είναι μια μέρα γεμάτη λύπη για μένα. Η απόφασή μου ήταν πολύ δύσκολη, όλο αυτό το σίριαλ είχε ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια. Τότε είχα δυο σημαντικές προτάσεις (σ.σ. η μία ήταν από τη Βιγιαρεάλ), αλλά η διοίκηση μου είπε να τις απορρίψω γιατί θα τα βρίσκαμε ώστε να συνεχίσω εδώ. Νομίζω ότι τελικά ο σύλλογος δεν μου έδειξε εμπιστοσύνη, ούτε αξιολόγησε σωστά όσα πρόσφερα αυτά τα 4 χρόνια εδώ, αλλά και όσα θα μπορούσα να δώσω στο μέλλον.

Δεν φεύγω μόνο για οικονομικούς λόγους. Δεν είμαι μισθοφόρος. Ο κόσμος μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει, αλλά αν σκέφτεται έτσι για μένα, κάνει λάθος. Πάντοτε ήθελα να ολοκληρώσω την καριέρα μου εδώ, στην Εσπανιόλ, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν. Θέλω πάντως να ευχαριστήσω τον σύλλογο αλλά και τους φίλαθλους. Εύχομαι όλη την τύχη του κόσμου στην ομάδα", κατέληξε ο Βερδού, φανερά συγκινημένος. Σε λίγες ώρες ή το πολύ μέρες, θα γνωρίζουμε τον επόμενο προορισμό του πρώην πλέον αρχηγού των "περίκος".

Πηγές: Mundo Deportivo, As & Marca

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ