ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ο Ρονάλντο από την Μαρτίγκ" για τον Ολυμπιακό

"Ο Ρονάλντο από την Μαρτίγκ" για τον Ολυμπιακό

Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Γιοάν Μολό και οι συγκρίσεις με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι συμβουλές του ξαδέρφου του Aντρέ Πιερ Ζινιάκ, η άψογη τεχνική κατάρτιση, το πάθος του για ποδόσφαιρο. Ο 24χρονος αριστερός χαφ αυτοσυστήνεται κάνοντας αναδρομή στην καριέρα του.

Παίκτης της εξέδρας, ταχύς, βιρτουόζος, ντριμπλαδόρος, εξαιρετικός πασέρ με σέντρα ακριβείας.

Ο 24χρονος Γιάν Μολό είναι ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό προκειμένου να καλύψει το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

"Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε ηλικία εφτά ετών στη Μαρσέιγ. Έμεινα εκεί για οχτώ σεζόν. Εκείνη την εποχή έπαιζα λίμπερο. Μετά τα 15 μου είχα πιο επιθετικούς ρόλους.

Από την Μάρσειγ μεταπήδησα στην Ομπάν (2003-04), όπου έμεινα για ένα χρόνο προτού καταλήξω στη Μονακό.

Γνώριζα τους Τζαμέλ Μπακάρ και Λοίς Ντουφάου που βρίσκονταν ήδη εκεί. Με είδαν άνθρωποι της ομάδας και με επέλεξαν.

Η πρώτη μου σεζόν ήταν δύσκολη όμως κατάφερα να προσαρμοστώ", αναφέρει ο Γιοάν Μολό κάνοντας μία μίνι αναδρομή στα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

"Ο Ρονάλντο από την Μαρτίγκ" για τον Ολυμπιακό

Στο πριγκιπάτο παρέμεινε μέχρι το 2010. Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Καέν (2010-11), η ανεπιτυχής απόπειρα του να καθιερωθεί στην Ισπανία με την Γρανάδα (2011-12), αλλά και η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Νανσί (2012) και εσχάτως στη Σεντ Ετιέν.

Αγαπημένη του ομάδα η Μαρσέιγ. " Πριν ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο έπαιζα μπάσκετ, τένις ενώ παρακολούθησα μαθήματα τζούντο.

Όλα αυτά μέχρι που είδα το πρώτο ποδοσφαιρικό ματς στην τηλεόραση. Ήταν της Μάρσειγ. Είπα στον πατέρα μου πως θέλω να παίξω εκεί. Το πάθος μου για ποδόσφαιρο ήταν τέτοιο που πράγματι ξεκίνησα να προπονούμαι με την Μαρσέιγ".

Τον αποκάλεσαν "Κριστιάνο Ρονάλντο της Μονακό" λόγω της ικανότητας του στις ντρίμπλες αλλά και επειδή φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 7.

"Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία είναι η βιογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μου αρέσει πολύ σαν άτομο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έχει την δική του προσωπικότητα, όπως και εγώ έχω τη δική μου.

Αποτελεί πρότυπο για μένα. Προσωπικά δεν νιώθω πίεση και μου αρέσει ζω το παιχνίδι. Εάν κάτι δεν με ευχαριστεί ποτέ δεν αφιερώνομαι ολοκληρωτικά όμως το ποδόσφαιρο είναι διαφορετική υπόθεση. Όπως ο Ρονάλντο όμως έτσι και εγώ μου αρέσει να αυτοσχεδιάζω και να διασκεδάζω κάθε στιγμή στο γήπεδο".

Ο Μολό τονίζει πως μικρός είχε ως πρότυπο τον Ρεϊνάλ Πεντρός. "Ήταν το είδωλο μου. Είχα μακριά μαλλιά όπως εκείνος. Δεν ήθελα να τα κόψω προκειμένου να του μοιάζω".

"Ο Ρονάλντο από την Μαρτίγκ" για τον Ολυμπιακό

Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού εξηγεί πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το ποδόσφαιρο στην καθημερινότητα του.

"Έχω την ευκαιρία να σηκώνομαι κάθε πρωί και να αισθάνομαι χαρούμενος που πηγαίνω για προπόνηση. Θέλω να δίνω χαρά στους οπαδούς μας. Είναι η μεγαλύτερη απόλαυση για κάθε ποδοσφαιριστή".

Ο Μολό ένας από τους πιο φαντεζί ποδοσφαιριστές του γαλλικού πρωταθλήματος εξηγεί πως σκοπός του δεν είναι να κάνει επίδειξη τεχνικής αλλά να συμβάλει στην ομαδική προσπάθεια.

"Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν προσπαθώ να κάνω κόλπα με την μπάλα για να προσφέρω show αλλά να είμαι αποτελεσματικός προς όφελος της ομάδας.

Απαιτείται πολύ δουλειά για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Παλαιότερα αγωνιζόμουν ως αμυντικός και τεχνικά ήμουν σκέτο μηδενικό. Είπα στον πατέρα μου πως απολαμβάνω περισσότερο να παίζω πιο επιθετικά".

Ο Μολό, μίλησε και για το "δέσιμο" με την οικογένεια του. "Είμαι συναισθηματικός τύπος, πάντα πόνταρα πολλά στην οικογένεια μου.

Μετά από κάθε παιχνίδι ο πατέρας μου αλλά και η αδερφή μου, μου εξηγούσαν τι έκανα σωστά και τι όχι. Παίρνω πολύ σοβαρά την άποψη της αδερφής μου.

Είμαι πολύ περήφανος επίσης για τους γονείς μου. Ο πατέρας μου είναι Γάλλος και η μητέρα μου Ιταλίδα τσιγγάνικης καταγωγής. Η οικογένεια μου δίνει ισορροπία στη ζωή μου".

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Γρανάδα είναι ξάδερφος του Αντρέ Πιερ Ζινιάκ της Μαρσέιγ. "Συναντηθήκαμε τα Χριστούγεννα όπου δειπνήσαμε και συζητήσαμε για πολλά ζητήματα. Υπάρχει αλληλοσεβασμός. Μου έδωσε συμβουλές. Είχε ενδιαφέρονται πράγματα να πει και τον άκουσα με προσοχή".

"Ο Ρονάλντο από την Μαρτίγκ" για τον Ολυμπιακό

Ο Μολό είχε να πει μια καλή κουβέντα και για την Σεντ Ετιέν. "Είναι ένας σύλλογος που αναπνέει για ποδόσφαιρο. Όπως λέμε εδώ ζούμε και τρώμε για το ποδόσφαιρο.

Ήταν αυτό που έψαχνα. Είμαι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Αποτελεί το στοιχείο μου".

Ο ταλαντούχος ακραίος μέσος φημίζεται για την τεχνική του αλλά όχι για τα τελειώματα του. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται δεινός σκόρερ.

"Θέλω να αποδείξω κάθε φορά πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Μπορώ να πω πως δεν έχω καμία ψύχωση με την στατιστική.

Ακόμη και για έναν επιθετικό είναι απαραίτητο να μην παραμελεί τα αμυντικά καθήκοντα του. Μου αρέσει να ντριμπλάρω και να πασάρω την κατάλληλη στιγμή. Ξέρω πως περιμένουν πολλά από μένα και δεν θέλω να τους απογοητεύσω.

Πάντα υπήρχε ανταγωνισμός. Για παράδειγμα με ρωτούσαν στη Μονακό αν φοβάμαι που υπάρχει ο Νενέ. Ποτέ δε φοβήθηκα. Πάντα πάλευα για να βοηθήσω την ομάδα μου".

Ο Μολό σε συνέντευξη του στον γαλλικό Τύπο είχε αναφερθεί στις καθημερινές συνήθειες του.

"Ο Ρονάλντο από την Μαρτίγκ" για τον Ολυμπιακό

Αγαπημένο φαγητό;

- Ζυμαρικά. Πρέπει όμως να σημειώσω ότι προσέχω πολύ την διατροφή μου. Δείτε τους μυς μου. Είναι σημαντικό για μένα να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση".

Αγαπημένο αντικείμενο;

- Το iPhone μου γιατί μπορώ να ακούω μουσική, να σερφάρω στο διαδίκτυο και να μιλάω με τους φίλους μου. Ασχολούμαι πολύ με το κινητό μου τηλέφωνο στον ελεύθερο χρόνο μου".

Αγαπημένη μουσική;

- Λόγω της καταγωγής της μητέρας μου αρέσει η latin μουσική επειδή έχει ρυθμό. Αυτή την εποχή όμως ακούω ρέγκε και R n' B.

Αγαπημένη ταινία;

- Δεν είναι ταινία αλλά σειρά. Μου αρέσει πολύ το "Heroes".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ