ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ρομπέρτο δεν ήταν ο πρώτος

Ο Ρομπέρτο δεν ήταν ο πρώτος
INTIME SPORTS

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ρομπέρτο με την Μπενφίκα προστέθηκε σε αυτές που πραγματοποίησαν στο παρελθόν και άλλοι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού. Θυμηθείτε ποιες είναι αυτές.

Ο Ρομπέρτο δεν ήταν ο πρώτος τερματοφύλακας στο Τσάμπιονς Λιγκ που διακρίνεται και χαρακτηρίζεται ως ο MVP σε ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού.

Στο παρελθόν ο Ελευθερόπουλος, ο Νικοπολίδης αλλά και ο Ρόι Κάρολ στο Γιουρόπα Λιγκ, πραγματοποίησαν αξέχαστες εμφανίσεις που βοήθησαν σημαντικά τους "ερυθρόλευκους" στην πολύχρονη ευρωπαϊκή πορεία τους. Θυμηθείτε τους αγώνες.

Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0 (1998-99)

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού την σεζόν 1998-99, όταν οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχτηκαν την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε καίρια σημεία του ματς πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις αποτρέποντας στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ να μπει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 χάρις στις επεμβάσεις του Ελευθερόπουλου και το γκολ με σλάλομ του "γερό" Γκόγκιτς.

Ολυμπιακός - Πόρτο 2-1 (1998-99)

Την ίδια σεζόν με τον αγώνα απέναντι στην Ντιναμό ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, πρόσθεσε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην Πόρτο των Ζαρντέλ, Ζάχοβιτς και Ντρούλοβιτς.

Ο Ολυμπιακός με νίκη θα έφθανε πολύ κοντά στην πρόκριση το ίδιο ωστόσο, ήθελαν και οι Πορτογάλοι που είχαν έρθει αποφασισμένοι στο ΟΑΚΑ να πάρουν τη νίκη και να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η αποκορύφωση της σπουδαίας βραδιάς του Ελευθερόπουλου ήταν η απόκρουση σε χτύπημα πέναλτι του Ζάχοβιτς.

Εκείνη την σεζόν ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα προημιτελικά και όλοι στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο αναγνώρισαν την προσφορά του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Μάντσεστερ Γ. - Ολυμπιακός 3-0 (2001-02)

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην πήρε θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μάντσεστερ ωστόσο, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος για 79 λεπτά ήταν ανίκητος.

Το γήπεδο είχε "κατηφορίσει" από το πρώτο ημίχρονο αλλά ο Έλληνας πορτιέρο ήταν σε μεγάλη βραδιά και ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Έπιασε πέναλτι του Φαν Νίστελρόι στο 65'.

Βέρντερ Βρ. - Ολυμπιακός 1-3 (2007-08)

Στην πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Αντώνης Νικοπολίδης, ήταν από τους καλύτερους παίκτες των "ερυθρόλευκων".

Η νίκη αυτή πραγματοποιήθηκε την σεζόν 2007-08 απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης. Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 παρότι βρέθηκε πίσω σκορ.

Ο Νικοπολίδης κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ και ουσιαστικά από τις επεμβάσεις του ξεκίνησε η ανάκαμψη του Ολυμπιακού προς τη νίκη.

Αρσεναλ - Ολυμπιακός 2-0 (2009-10)

Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν απροσπέλαστος και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στο "Έμιρεϊτς" στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Δώδεκα λεπτά πριν από τη λήξη δέχθηκε γκολ από τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι ενώ το δεύτερο γκολ για την Άρσεναλ πέτυχε ο Αρσάβιν. Στο τέλος ο Αρσέν Βενγκέρ εξήρε την απόδοση του Νικοπολίδη.

Ρουμπίν Καζάν - Ολυμπιακός 0-1 (2011-12)

Ολυμπιακός - Ρουμπίν Καζάν 1-0

Ο Ρόι Κάρολ γνώρισε την αποθέωση στο "Γ. Καραϊσκάκης" στην πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ την σεζόν 2011-12.

Ο Ιρλανδός είχε πάρει την θέση του Μέγερι στον εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στην Ρουμπίν. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας είχε δεχτεί κόκκινη κάρτα σε ανατροπή πέναλτι και την θέση του πήρε ο Κάρολ, ο οποίος έπιασε το πέναλτι και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στην παγωμένη Μόσχα.

Στον επαναληπτικό στο "Καραϊσκάκης" ως άλλος "Μπεν Λίπερ" λόγω τραυματισμού, κράτησε ανέπαφη την εστία του και γνώρισε την αποθέωση.

Δείτε και τις επεμβάσεις του Ρομπέρτο στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπενφίκα

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ