ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Κούπερ πλησιάζει στον Ολυμπιακό

Ο Κούπερ πλησιάζει στον Ολυμπιακό

Ο Μαρινάκης τα είπε με τον μάνατζερ του Ιμπαγάσα, που εκπροσωπεί και τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντίνος προπονητής είναι πλέον πολύ ψηλά στη λίστα του Ολυμπακού. Διαβάστε γιατί χάλασε του Ντομίνγκος, που ζήτησε ξαφνικά την αποζημίωση που θα έπαιρνε από την Σπόρτιγκ Λισαβώνας. Όλο το ρεπορτάζ από το Sport24.gr

Η συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον ατζέντη του Αριέλ Ιμπαγάσα, Αλεχάντρο Καμάνιο, είχε κι άλλο ένα όνομα στο τραπέζι. Αυτό του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, που φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού. Ο ίδιος ατζέντης άλλωστε εκπροσωπεί και τον πρώην προπονητή του Άρη, που τώρα εργάζεται στην Τουρκία και την Όρντουσπορ.

Ο Αργεντίνος κόουτς είναι θετικός να έρθει στην Ελλάδα και ο Ολυμπιακός εξετάζει με προσοχή την πιθανότητα συμφωνίας μαζί του καθώς πρόκειται για ένα έμπειρο προπονητή, ο οποίος εκτός των άλλων έχει και το προνόμιο να γνωρίζει πρόσωπα, καταστάσεις και φυσικά τι εστί Ολυμπιακός και ελληνική πραγματικότητα.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ψηλά στη λίστα τους τον Κούπερ, αν και το Σάββατο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μαζί με τους Κομινάκη, Βρέντζο και Κοβάσεβιτς θα βρεθούν στο Μόναχο για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League. Εκεί αναμένεται να έχουν επαφές με άλλους μάνατζερ, ανιχνεύοντας το έδαφος και τις πιθανότητες για κάτι ακόμη πιο σημαντικό.

Προς το παρόν, όμως, ο Κούπερ φαντάζει να είναι ο βασικότερος υποψήφιος για να αναλάβει τον Ολυμπιακό, διαδεχόμενος τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Γιατί χάλασε του Ντομίνγκος

Κι όλα αυτά ενώ ο Ολυμπιακός σχεδόν είχε συμφωνήσει με τον Ντομίνγκος Πιασένσα. Η ξαφνική απαίτηση όμως του Πορτογάλου προπονητή να πάρει από τον Ολυμπιακό και την αποζημίωση των 200.000 ευρώ, που δεν του έδωσε η Σπόρτιγκ Λισαβώνας, ουσιαστικά "χάλασε" τη δουλειά.

Ο Πιασένσα, όπως λένε στον Ολυμπιακό, θέλησε να εξωθήσει τον Ολυμπιακό σε ματαίωση της συμφωνίας, επειδή οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται κοντά στο να πάει στην Πόρτο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός του πρότεινε αυτό το ποσό (οι 200.000 ευρώ) να μπουν σαν πριμ στο συμβόλαιο που θα υπέγραφε (να τα έπαιρνε δηλαδή στην περίπτωση κατάκτησης των στόχων της ομάδας) ο Ντομίνγκος αρνήθηκε. Κι εκεί οι Πειραιώτες σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις.

"Μόνο ο Βαλβέρδε"

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, θυμήθηκαν και τα λεγόμενα Μαρινάκη στο πρόσφατο τραπέζι που έκανε η Διοίκηση του Ολυμπιακού στους δημοσιογράφους. "Οι προπονητές είναι δύσκολο να επιλέξουν τον Ολυμπιακό σαν προτεραιότητά τους". Κι αυτό αποδεικνύεται από τη στάση του Έμερι, που προτίμησε τα 3 εκατομμύρια της Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά και του Μίτσελ που αποφάσισε να παραμείνει στη Σεβίλλη.

Πρόσθετανμ ακόμη ότι "από τη στιγμή που ψάχνει για προπονητή η Λίβερπουλ, είναι λίγο δύσκολο για οποιονδήποτε καλό Ισπανό προπονητή να έρθει στον Πειραιά. Αυτό το έκανε μόνο ο Βαλβέρδε, που δέχθηκε αμέσως την πρόταση του Μαρινάκη πριν από δυο χρόνια".

Πάει για Κούπερ-Ιμπαγάσα

Έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός καταλήγει στην επιλογή Κούπερ. Στα 57 του χρόνια, ο Αργεντίνος δείχνει πρόθυμος να επιστρέψει στην Ελλάδα και προφανώς ο Ολυμπιακός θα εξετάσει με προσοχή την περίπτωσή του, εκτός βέβαια αν προκύψει κάτι άλλο στις επαφές της "ερυθρόλευκης" αντιπροσωπείας στο Μόναχο.

Ο Ιμπαγάσα, εν τω μεταξύ, βρίσκεται κοντά στο να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντίνος αναμένεται τη Δευτέρα στην Αθήνα και ίσως υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα. Κάτι τέτοιο ισχύει και για τον Μέλμπεργκ, αν και στην περίπτωση του Σουηδού υπάρχει ακόμη αρκετά μεγάλη οικονομική διαφορά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ