ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Limit Up and Limit Down

Limit Up and Limit Down

Βρέθηκε μια ανάσα από την έξοδο, τον κράτησε ο Αβραάμ, τον έβαλε ο Μποτία και έγινε ο ήρωας του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Ο Αυλωνίτης του limit up και η παρανόηση της επιστροφής Μήτρογλου το καλοκαίρι.

Στις 6 Ιουλίου του 2014 η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε μια ανακοίνωση... 13 λέξεων έκανε γνωστή την απόκτηση των Τάσου Αυλωνίτη και Θανάση Παπάζογλου. Αμφότεροι ακολούθησαν την καλοκαιρινή προετοιμασία των Πειραιωτών σε Αυστρία και ΗΠΑ.

Οι πρώτες μέρες του Αυλωνίτη στο Ζέεφελντ ήταν συνώνυμο του άγχους. Ήταν ευδιάκριτο ακόμη και όταν... έτρεχε. Όσο περνούσε ο καιρός και με την διεξαγωγή των πρώτων φιλικών, ο 24χρονος στόπερ έδειχνε να βρίσκει τα πατήματα του. Αργά, αλλά σταθερά. Τουλάχιστον η αυτοπεποίθηση του έδειχνε να μεγαλώνει, σε σχέση πάντα με τις πρώτες του μέρες στον Ολυμπιακό.

Μαζί με τον Παπάζογλου, ο Αυλωνίτης ταξίδεψε στην Αμερική για την συμμετοχή των "ερυθρολεύκων" στο International Champions Cup. Με την επιστροφή της αποστολής από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μίτσελ είχε το δύσκολο έργο να πάρει τις τελικές του αποφάσεις για το ρόστερ. Και ο Ισπανός τεχνικός ήξερε πως ήταν αναγκασμένος να αδικήσει ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως προσπάθησαν πολύ κατά την περίοδο της προετοιμασίας.

Ο Παπάζογλου λοιπόν πήγε στον Ατρόμητο και ο Αυλωνίτης ετοίμαζε τα μπαγκάζια του για την επιστροφή στα προ λίγων μηνών λημέρια του. Η πλατεία της Νέας Σμύρνης ήταν ξανά έτοιμη να υποδεχθεί τον Έλληνα στόπερ, όμως ο... Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε διαφορετική άποψη!

Λίγο πριν κλείσει το παράθυρο της θερινής μεταγραφικής περιόδου, ο αρχηγός του Ολυμπιακού ζήτησε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον αφήσει να συνεχίσει αλλού την καριέρα του καθώς θεωρούσε πλέον αδύνατη την συνύπαρξη του με τον Μίτσελ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη (προσφέροντας του ακόμη και νέο συμβόλαιο) αλλά ο Αβραάμ ήταν αμετάπειστος.

Έτσι λοιπόν κατέληξε στην Τραμπζονσπόρ, ο Πανιώνιος (χωρίς να φταίει) έμεινε με την όρεξη και ο Αυλωνίτης με τις βαλίτσες στο χέρι. Από την στιγμή που οι Πειραιώτες είχαν μείνει μόνο με τους Μποτία, Αμπιντάλ και Σιόβα στην γραμμή των κεντρικών αμυντικών, η παραμονή του Αυλωνίτη στο ρόστερ έμοιαζε επιβεβλημένη.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πάντως πως ο 24χρονος έμεινε συγκυριακά, αλλά όχι χαριστικά, στον Ολυμπιακό. Η απόφαση για επιστροφή του στον Πανιώνιο είχε παρθεί όχι γιατί ο Μίτσελ δεν πίστευε στις ικανότητες του αλλά διότι ο Ισπανός τεχνικός έκρινε πως με τους πιο ψημένους Παπαδόπουλο, Σιόβα, Αμπιντάλ και Μποτία, ο Τάσος θα έπαιρνε πολύ λίγες ευκαιρίες και ουσιαστικά θα έχανε μια αγωνιστική σεζόν.

Αυλωνίτης: "Να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό"

Όπως και να 'χει ο Αυλωνίτης έμεινε, πήρε τις ευκαιρίες του και ο τραυματισμός του Μποτία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έμοιαζε... σατανικός. Ο Ολυμπιακός πίεζε αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει συστηματικά την άμυνα του "τριφυλλιού", ώσπου ο Αυλωνίτης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα νίκησε στον αέρα πρώτα τον Κουτρουμπή και μετά τον Στιλ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Το τέλος της αναμέτρησης τον βρήκε να ακούει ρυθμικά το όνομα του από τον "ερυθρόλευκο" κόσμο, που στο πρόσωπο του είχε βρει τον ήρωα της βραδιάς και ίσως όχι μόνο. Μετρημένος και σεμνός, ο 24χρονος στόπερ αρχικά δεν αντέδρασε, μέχρι ο Μανιάτης να τον παροτρύνει να επιστρέψει μόνος του (χωρίς την υπόλοιπη ομάδα) μπροστά από το πέταλο για να εισπράξει το τελευταίο χειροκρότημα των οπαδών του Ολυμπιακού.

Κρύβει κινδύνους το θέμα Μήτρογλου

Ένα ζήτημα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής στα ενδότερα του Ολυμπιακού είναι αυτό με τον Κώστα Μήτρογλου. Τα γραπτά μένουν και είχαμε αναφερθεί στο θέμα μετά τις κολλητές ήττες των Πειραιωτών από Ατρόμητο και Μάλμε. Ο Έλληνας διεθνής στράικερ μετά την θετική του παρουσία κόντρα στην Γιουβέντους (είχε και την εξαιρετική ασίστ πάσα στον σκόρερ Κασάμι), επέστρεψε ξανά στις προβληματικές εμφανίσεις. Όχι κακές. Προβληματικές.

Η επιστροφή του Μήτρογλου το καλοκαίρι είχε αντιμετωπιστεί μάλλον λανθασμένα από πολλούς. Ίσως και από τον ίδιο τον παίκτη. Είναι ΝΟΜΟΣ σε κάθε μεταγραφή/δανεισμό ποδοσφαιριστή πως η σειρά είναι η ακόλουθη και δεν αλλάζει: πρώτα ο παίκτης θα βοηθήσει την ομάδα και ΜΕΤΑ η ομάδα τον παίκτη.

Ο Μήτρογλου πρόσφερε στον Ολυμπιακό, ασυζητητί. Έφυγε για την Φούλαμ, μια απόφαση του που εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Τραυματίστηκε, ο Μάγκατ δεν ήθελε να τον βλέπει. Ο Ολυμπιακός έψαχνε για επιθετικό, ο Μήτρογλου μια στέγη να επουλώσει τις πληγές. Όπως είχαν διαμορφωθεί τα δεδομένα τέλη Αυγούστου ήταν ξεκάθαρο πως πλέον είχαν ανάγκη ο ένας τον άλλον.

Έτσι λοιπόν οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά. Αλλά ίσως με λάθος προθέσεις. Δεν γίνεται ολόκληρος ο Ολυμπιακός να λειτουργεί για τον Μήτρογλου. Για έναν παίκτη που η σκληρή πραγματικότητα τον θέλει να ανήκει στην Φούλαμ.

Και που πιθανότατα το καλοκαίρι θα αποχωρήσει ξανά. Την στιγμή που στο ρόστερ υπάρχουν Μπενίτες και Διαμαντάκος, δύο νεαροί φορ που ανήκουν στον Ολυμπιακό, είναι αδιανόητο να μην παίρνουν παιχνίδια. Όχι σώνει και ντε βασικοί και αναντικατάστατοι, όπως όμως δεν μπορεί (με βάση την αγωνιστική του εικόνα) να είναι και ο Μήτρογλου. Αν αισθανθεί λίγο ανταγωνισμό ο 26χρονος επιθετικός, μόνο καλό μπορεί να του κάνει.

Πριν χρόνια ήταν το χαμένο πέναλτι με την Ανόρθωση, στο ματς με την Βέροια ήταν ο τσακωμός με τον Ντομίνγκες σε δημόσια θέα για την εκτέλεση ενός πέναλτι, κόντρα στον ΠΑΟ νέα ανυπακοή στις εντολές Μίτσελ και χαμένο πέναλτι.

Μίτσελ: "Κακή απόφαση του Μήτρογλου"

Και το κακό είναι πως ο Μήτρογλου ζήτησε συγνώμη επειδή το έχασε. Δηλαδή δεν έχει καταλάβει ποιο είναι το πραγματικό του λάθος. Πέναλτι έχουν χάσει ο Πελέ, ο Μαραντόνα, ο Ζιντάν, ο Μπέκαμ, ο Μπάτζιο, ο Ντελ Πιέρο, ο Ματέους... Το λάθος λοιπόν για το οποίο ζήτησε συγνώμη ο Έλληνας διεθνής στράικερ δεν πρέπει να είναι το χαμένο πέναλτι αλλά το γεγονός πως θέλει σώνει και ντε να σκοράρει, αγνοώντας συμπαίκτες και προπονητή.

Όταν το δεις ξερά, η ασίστ του στο γκολ νίκης του Κασάμι κόντρα στην Γιουβέντους έχει την ίδια ή και μεγαλύτερη αξία από το να βάλει γκολ ο ίδιος. Η αξία και η εκτελεστική δεινότητα του Μήτρογλου είναι αποδεδειγμένες και δεν (πρέπει να) υποτιμούνται. Αν όμως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν γίνεται να παίζει εις βάρος του υπόλοιπου συνόλου.

Η συγγνώμη του Μήτρογλου

Πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση στην οποία ο Μίτσελ καλείται άμεσα να βρει λύση, πριν πάρει (μεγαλύτερες) διαστάσεις. Όταν οι παίκτες βλέπουν κάποιον να πράττει κατά το δοκούν δίχως να υπόκειται σε οποιαδήποτε είδους τιμωρία, τι θα σκεφτούν; Και πως θα δεχθούν τυχόν δική τους τιμωρία για μια ανάλογη συμπεριφορά; Γι' αυτό λοιπόν ο Ισπανός τεχνικός θα πρέπει να δράσει άμεσα, πριν χάσει αυτό που έχει χτίσει στα αποδυτήρια στο διάστημα της παρουσίας του στο τιμόνι των "ερυθρολεύκων".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ