ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο αναβαθμισμένος ρόλος του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς

Ο αναβαθμισμένος ρόλος του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς
INTIME SPORTS

Από την περιπετειώδη σχέση τους ως παίκτης-προπονητής έχουν αλλάξει πολλά. Ο απεσταλμένος στο Ζέεφελντ, Παναγιώτης Γκαραγκάνης, γράφει για το νέο ρόλο του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, τη συνεργασία του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους... γύρους που έκαναν μαζί (videos).

Ως παίκτης και ως προπονητής είχαν ως πρωτεύον μέλημα την άριστη μεταξύ τους συνεργασία σε επαγγελματικό επίπεδο. Βέβαια, δεν είχαν λείψει και κάποιες μεταξύ τους... παραφωνίες.

Όπως μετά την επίτευξη γκολ σε αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, όταν ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς έδειχνε με το δάχτυλο τον Ερνέστο Βαλβέρδε, επειδή είχε επιλεχθεί από τον προπονητή ως αλλαγή και όχι στη βασική εντεκάδα. Περασμένα-ξεχασμένα.

Τώρα, Ερνέστο και Ντάρκο τρέχουν πλάι-πλάι, κάνοντας αστεία! Στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους και για περίπου 25 λεπτά, Βαλβέρδε και Κοβάτσεβιτς συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα εκγύμνασης της ομάδας. Μαζί τους, έτρεχε και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Αλέκος Ράντος, αλλά ύστερα από ένα σημείο το δίδυμο Ντάρκο-Ερνέστο ξέφυγε μπροστά! Δείτε φωτογραφίες από την προετοιμασία των "ερυθρολεύκων".

Ο Ισπανός προπονητής δεν έχει στο Ζέεφελντ τον άμεσο συνεργάτη του, Γιόν Ασπιάθου, και ο Κοβάτσεβιτς βλέπει το ρόλο του να αναβαθμίζεται. Ο 38άχρονος Σέρβος, που είχε καθοριστικό ρόλο στις μεταγραφές των Φέισα, Κατάι και Γκρμπιτς, έχει από κοντά τους τρεις παίκτες και προσπαθεί να αποβάλλει το άγχος από πάνω τους προκειμένου να αρπάξουν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.

Όσο πιο γρήγορα αφομοιώσουν τη φιλοσοφία της ομάδας και μπουν στο κλίμα της, τόσο το καλύτερο για αυτούς. Ο Φέισα είναι σαφώς πιο έτοιμος από τους τρεις. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επένδυσε ένα σεβαστό πόσο για τον Σέρβο χαφ, γεγονός που καθιστά την περίπτωσή του διαφορετική από τις άλλες δύο.

Οι Κατάι και Γκρμπιτς αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για να κερδίσουν μία θέση στο έμψυχο δυναμικό, καθώς ιδιαίτερα για τον δεύτερο οι πιθανότητες γέρνουν στο ενδεχόμενο παραχώρησης με τη μορφή δανεισμού προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να μην μείνει στάσιμος. Ο Κατάι έχει περισσότερες ελπίδες για να παραμείνει, αλλά όλα θα κριθούν σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας.

Το θέμα, όμως, είναι πως οι Βαλβέρδε και Κοβάτσεβιτς έχουν σηκώσει τα μανίκια, ο ένας δεν παρεμβαίνει στο έργο του άλλου και τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού χαίρουν άκρας υγείας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ