ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Βίκτορ, η Μπέτις και το "μπιλιάρδο" με Μανιάτη και Σιόβα!

Ο Βίκτορ, η Μπέτις και το "μπιλιάρδο" με Μανιάτη και Σιόβα!
Σιόβας, Μανιάτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πρόσληψη του Βίκτορ Σάντσεθ στον πάγκο της Μπέτις φέρνει στο προσκήνιο παλιά και νέα σενάρια για τους δύο “παροπλισμένους” άσους του Ολυμπιακού, Μανιάτη και Σιόβα.

Ο Βίκτορ Σάντσεθ ψάχτηκε κυρίως στις ΗΠΑ, είχε πρόταση ακόμα και από... Ινδία, αλλά περίμενε καρτερικά μέχρι να βρει την κατάλληλη ποδοσφαιρική στέγη για να επιστρέψει στους πάγκους μετά το σύντομο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό.

Ο πρώην τεχνικός των “ερυθρολεύκων” έπιασε δουλειά στην Μπέτις, αντικαθιστώντας τον Γκουστάβο Πογιέτ και παίρνοντας την... μπουκιά από το στόμα του Μίτσελ, ο οποίος επίσης “έπαιζε” δυνατά για τον πάγκο των Ανδαλουσιάνων. Το θέμα είναι όμως ότι ήδη στην Ισπανία έχουν αρχίσει τα... όργανα! Έχουν μπει σε μία διαδικασία οι συνάδελφοι στην Ιβηρική να ψαχτούν για το πώς αναμένεται να κινηθεί μεταγραφικά ο Βίκτορ την περίοδο του Ιανουαρίου. Η Μπέτις φέρεται να ψάχνεται για την ενίσχυση της αμυντικής της γραμμής. Όπερ σημαίνει από το “8” και... πίσω! Λογικό και επόμενο το μυαλό αρκετών να πηγαίνει στον Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος ενώ είχε προταθεί στους Ανδαλουσιάνους τον Αύγουστο και όλα έδειχναν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα αποχωρούσε από το λιμάνι με προορισμό τη Σεβίλλη, ήρθε ο Γκουστάβο Πογιέτ για να υψώσει ένα “τείχος” και να απορρίψει την περίπτωση του Έλληνα αμυντικού.

Συν τοις άλλοις κρίθηκαν υψηλές και οι απαιτήσεις του Σιόβα, αλλά κατά κύριο λόγο ο Πογέτ ήταν αυτός που έκοψε την προοπτική ο υψηλόσωμος στόπερ να μετακόμιζε στην Primera Division. Στην Ισπανία επιμένουν ότι μπορεί κάτι να “ξαναπαίξει”, αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αν ο Βίκτορ ζητήσει στόπερ, θα είχε στις πρώτες του επιλογές τον Σιόβα. Βλέπετε, το καλοκαίρι ο Ισπανός ναι μεν είχε στις βασικές του επιλογές τον Έλληνα στόπερ, όμως, ο αστικός μύθος στο Ρέντη κάνει λόγο για πολλές απορίες από πλευράς Βίκτορ σχετικά με το πώς άφησε τον Σιόβα το καλοκαίρι του 2014 και πώς τον βρήκε δύο χρόνια αργότερα. Του φάνηκε ένα κλικ πιο πίσω τον περασμένο Ιούλιο.

Ότι τον έχει σε εκτίμηση είναι κάτι που δεν χωράει καμία αμφιβολία. Όμως, θα πρέπει να ληφθούν και κάποια άλλα θέματα υπόψιν που έχουν να κάνουν με την εικόνα που έχει πλέον ο Βίκτορ για τον Σιόβα με τον οποίο συνεργάστηκε έστω και ενάμισι μήνα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τον Σιόβα του 2014 θα τον έπαιρνε με... κλειστά μάτια! Τόσο απλά... Τώρα, θα έχει τους ενδοιασμούς του. Αντιθέτως, με τον Μανιάτη έχει έναν “έρωτα” ο Βίκτορ και δεν το έκρυψε κιόλας το καλοκαίρι. Ο αρχηγός ενσωματώθηκε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στις 21 Ιουνίου έχοντας στο μυαλό του ότι επέστρεψε για να έπειθε τον Σίλβα να τον κρατήσει στο ρόστερ. Το ήξερε ότι πολύ δύσκολα θα έμενε στο Ρέντη, αλλά πίστευε ότι μέσα από την καλοκαιρινή προετοιμασία θα άλλαζε την άποψη του Πορτογάλου τεχνικού.

Με την έλευση του Βίκτορ όμως ο Μανιάτης άρχισε να νιώθει απαραίτητος στον Ολυμπιακό και κάπου εκεί το... έχασε λίγο ο αρχηγός. Για να είμαστε ειλικρινείς, ο Μανιάτης έχει τις πιθανότητές του να πάρει το αεροπλάνο για Ισπανία τον Ιανουάριο. Είναι από τους παίκτες – εργάτες που θα ήθελε ο Βίκτορ για την Μπέτις που έχει στο μυαλό του. Την ίδια στιγμή, ο Μανιάτης μόνο αρνητικός δεν θα ήταν στο ενδεχόμενο να έπαιζε στην Primera Division. Ίσα-ίσα που όταν είχε ενημερωθεί τον Αύγουστο ότι δεν υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό και πώς το προτιμότερο θα ήταν να βρει ομάδα, είχε ψαχτεί για Ιταλία και Ισπανία. Τελικά, μία σοβαρή πρόταση είχε και αυτή ήταν από την Γαλλία και συγκεκριμένα την Μονπελιέ.

Αν πάντως τεθεί θέμα Μπέτις και Μανιάτη, τότε θα αποκτήσει ενδιαφέρον το πώς θα ικανοποιηθεί οικονομικά ο Ολυμπιακός και ο παίκτης. Πάντως, οι “ερυθρόλευκοι” θα προτιμούσαν να έφευγε με μεταγραφή. Από την άλλη όμως αν βρεθεί μία φόρμουλα και παραχωρηθεί δανεικός με τους Ισπανούς να καλύπτουν το συμβόλαιό του, δεν θα ήταν αρνητικός. Υπάρχει αρκετός καιρός πάντως μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Μανιάτης είναι ένας ποδοσφαιριστής που ούτως ή άλλως θα απασχολήσει τα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ. Ήδη μέχρι τον Γενάρη θα έχει λεπτά συμμετοχής μόνο με την Εθνική. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση εώς τον Ιούνιο. Θα το δει διαφορετικά το... έργο και ο αρχηγός και θα κινηθεί πιο “ζεστά” αυτή τη φορά για να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ